Rizespor Dramatik maçta Cim Bom'a boyun eğdi.VİDEO

Spor 11.05.2019 - 17:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2943+ kez okundu.
 

Rizespor Dramatik maçta Cim Bom'a boyun eğdi.VİDEO

Rize'deki kıran kırana maçı Galatasaray kazandı 2-3 Galatasaray, şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan maçta ilk şutunda golü buldu. 9. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Onyekuru'nun yerden pasında, Feghouli ceza sahasında plase bir vuruşla Bursa maçında attığı golün benzerini kaydetti ve takımını öne geçirdi. Cezayirli, takımının son 16 golünün 13'üne direkt etki etmiş oldu.    Kontrolü elinden bırakmayan Galatasaray, 39. dakikada Diagne ile penaltıdan yararlanamadı. Marcao'nun ceza sahası içinde yerde kalmasının ardından VAR'da pozisyonu yeniden inceleyen hakem Serkan Çınar, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Diagne'nin vuruşunda, top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Diagne bir kez daha müdahale edince Serkan Çınar, endirekt serbest vuruşa hükmetti.    Bundan sonra baskı kurmaya başlayan ev sahibi, 45. dakikada beraberliği yakaladı. Boldrin ile verkaç yapan Muric'in ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunda top, kaleci Muslera'nın solundan filelerle buluştu. Muric böylece bu sezonun 2. yarısındaki 10. golünü kaydetmiş oldu. Kosovalı oyuncu toplamda ise 15. golünü attı.    İkinci yarıda Galatasaray, Diagne ve Mariano ile çok önemli 2 fırsatı kullanamadı. Maçın 68. dakikasında sahalarda hiç görmek istemediğimiz bir olay yaşandı. Samudio'nun müdahalesiyle Emre Akbaba çok ciddi bir şekilde sakatlandı. Bu sezon başında ayak parmağı kırılan başarılı futbolcunun şimdi de bileğinde kırık var maalesef. Pozisyonu VAR hakeminin uyarısıyla tekrar izleyen Serkan Çınar, Samudio'yu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.    Oyun başladıktan hemen sonra ev sahibi ekip öne geçti. Muric'in pasında Boldrin'in vuruşunu Muslera çeldi ama dönen topu Aminu tamamladı ve takımını öne geçirmeyi başardı.    90+2'de Galatasaray, VAR kararıyla bir penaltı daha kazandı. Onyekuru'nun yerde kalmasıyla kazanılan penaltıda Diagne topu bu kez ağlara gönderdi ve bu sezonki 29. golüne imza atarak skoru 2-2'ye getirdi.    90+7'de Diagne bir kez daha sahneye çıktı. Feghouli'nin ortasında golcü isim kafayla topu ağlara gönderdi ve hem takımını 3-2 öne geçirdi, hem de 30 gole ulaşıp Gomis'in rekorunu geride bırakarak Süper Lig tarihinde en çok gol atan yabancı oyuncu olmayı başardı.    Maçı da bu skorla 3-2 kazanan Galatasaray, puanını 69 puana yükseldi ve son 2 haftaya büyük avantajla girdi. Sarı kırmızlılar, haftaya sahasında Medipol Başakşehir'i yenerse 22. şampiyonluğuna ulaşacak.  MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ ÇAYKUR RİZESPOR - GALATASARAY: 2-3 STAT: Çaykur Didi HAKEM: Serkan Çınar ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan, Moroziuk, Awaziem, Abarhoun, Meljniak, Azubuike, Musa, Samudio, Boldrin, Umar, Vedat Muriç. TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Onyekuru, Diagne.  TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim     ,

Rize'deki kıran kırana maçı Galatasaray kazandı 2-3

Galatasaray, şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan maçta ilk şutunda golü buldu. 9. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Onyekuru'nun yerden pasında, Feghouli ceza sahasında plase bir vuruşla Bursa maçında attığı golün benzerini kaydetti ve takımını öne geçirdi. Cezayirli, takımının son 16 golünün 13'üne direkt etki etmiş oldu. 
 
Kontrolü elinden bırakmayan Galatasaray, 39. dakikada Diagne ile penaltıdan yararlanamadı. Marcao'nun ceza sahası içinde yerde kalmasının ardından VAR'da pozisyonu yeniden inceleyen hakem Serkan Çınar, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Diagne'nin vuruşunda, top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Diagne bir kez daha müdahale edince Serkan Çınar, endirekt serbest vuruşa hükmetti. 
 
Bundan sonra baskı kurmaya başlayan ev sahibi, 45. dakikada beraberliği yakaladı. Boldrin ile verkaç yapan Muric'in ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunda top, kaleci Muslera'nın solundan filelerle buluştu. Muric böylece bu sezonun 2. yarısındaki 10. golünü kaydetmiş oldu. Kosovalı oyuncu toplamda ise 15. golünü attı. 
 
İkinci yarıda Galatasaray, Diagne ve Mariano ile çok önemli 2 fırsatı kullanamadı. Maçın 68. dakikasında sahalarda hiç görmek istemediğimiz bir olay yaşandı. Samudio'nun müdahalesiyle Emre Akbaba çok ciddi bir şekilde sakatlandı. Bu sezon başında ayak parmağı kırılan başarılı futbolcunun şimdi de bileğinde kırık var maalesef. Pozisyonu VAR hakeminin uyarısıyla tekrar izleyen Serkan Çınar, Samudio'yu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. 
 
Oyun başladıktan hemen sonra ev sahibi ekip öne geçti. Muric'in pasında Boldrin'in vuruşunu Muslera çeldi ama dönen topu Aminu tamamladı ve takımını öne geçirmeyi başardı. 
 
90+2'de Galatasaray, VAR kararıyla bir penaltı daha kazandı. Onyekuru'nun yerde kalmasıyla kazanılan penaltıda Diagne topu bu kez ağlara gönderdi ve bu sezonki 29. golüne imza atarak skoru 2-2'ye getirdi. 
 
90+7'de Diagne bir kez daha sahneye çıktı. Feghouli'nin ortasında golcü isim kafayla topu ağlara gönderdi ve hem takımını 3-2 öne geçirdi, hem de 30 gole ulaşıp Gomis'in rekorunu geride bırakarak Süper Lig tarihinde en çok gol atan yabancı oyuncu olmayı başardı. 
 
Maçı da bu skorla 3-2 kazanan Galatasaray, puanını 69 puana yükseldi ve son 2 haftaya büyük avantajla girdi. Sarı kırmızlılar, haftaya sahasında Medipol Başakşehir'i yenerse 22. şampiyonluğuna ulaşacak. 

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÇAYKUR RİZESPOR - GALATASARAY: 2-3

STAT: Çaykur Didi
HAKEM: Serkan Çınar

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan, Moroziuk, Awaziem, Abarhoun, Meljniak, Azubuike, Musa, Samudio, Boldrin, Umar, Vedat Muriç.
TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Onyekuru, Diagne. 
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
 
 
,
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi