RİZELİ VATANDAŞIN 10 YILLIK MÜCADELESİ SONUÇ VERMEDİ.

Rize 14.07.2020 - 10:22, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2164+ kez okundu.
 

RİZELİ VATANDAŞIN 10 YILLIK MÜCADELESİ SONUÇ VERMEDİ.

Rize İkizdere’nin Meşeköy, Dilsizoğlu Mahallesinde arsasına ev yapmak isteyen vatandaş arazisi içindeki elektrik direğini kaldıramadığı için evini yapamıyor.       Evini yapamadığı için mağdur olduğunu söyleyen Adem Urşar’’ arsamda 6,5 metre yüksekliği geçmeyecek bir köy evi yapmak istedim. Muhtarımdan gerekli izini aldım. Temelini yapmaya başladım ama arazimin bir köşesinde bulunan elektrik direği inşaat yapmaya engel oluyor.10 yıldır defalarca bu direği 10-15 metre aşağıya kaldırmak için müracaatım oldu. Direğin taşınmasını istediğim 15-20 metre ilerdeki yerde bir sıkıntı yok. Cimer’e dahi şikâyette bulundum ama direği Çoruh Edaş idaresi kaldırmıyor. Gerekçede yok, bana kaldırmayacağız da denmiyor ama ne zaman kalkacak, daha ne kadar bekleyeceğim.2010 yılında müracaat ettim halen bekliyorum. Köyüm ilçeden yukarda malum inşaat mevsimi kısa ve önümüz kış. Kar yağdığında zaten inşaat yapamam. Evimin temelini atamadım. Eve başlarken direğin kaldırılması için müracaat ettim bana evine başla biz direği kaldırırız dediler. Bugüne kadar bir gelişme olmadı, bugünde İkizdere Kaymakamlığına dilekçe verdim, sorunumun çözülmesini ve mağduriyetimin önlenmesini istiyorum’ dedi.

Rize İkizdere’nin Meşeköy, Dilsizoğlu Mahallesinde arsasına ev yapmak isteyen vatandaş arazisi içindeki elektrik direğini kaldıramadığı için evini yapamıyor.

     
Evini yapamadığı için mağdur olduğunu söyleyen Adem Urşar’’ arsamda 6,5 metre yüksekliği geçmeyecek bir köy evi yapmak istedim. Muhtarımdan gerekli izini aldım. Temelini yapmaya başladım ama arazimin bir köşesinde bulunan elektrik direği inşaat yapmaya engel oluyor.10 yıldır defalarca bu direği 10-15 metre aşağıya kaldırmak için müracaatım oldu. Direğin taşınmasını istediğim 15-20 metre ilerdeki yerde bir sıkıntı yok. Cimer’e dahi şikâyette bulundum ama direği Çoruh Edaş idaresi kaldırmıyor. Gerekçede yok, bana kaldırmayacağız da denmiyor ama ne zaman kalkacak, daha ne kadar bekleyeceğim.2010 yılında müracaat ettim halen bekliyorum. Köyüm ilçeden yukarda malum inşaat mevsimi kısa ve önümüz kış. Kar yağdığında zaten inşaat yapamam. Evimin temelini atamadım. Eve başlarken direğin kaldırılması için müracaat ettim bana evine başla biz direği kaldırırız dediler. Bugüne kadar bir gelişme olmadı, bugünde İkizdere Kaymakamlığına dilekçe verdim, sorunumun çözülmesini ve mağduriyetimin önlenmesini istiyorum’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi