Rizeli Ünlü Hoca ve Ekibi başarılı çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Sağlık 22.06.2019 - 23:56, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 5242+ kez okundu.
 

Rizeli Ünlü Hoca ve Ekibi başarılı çalışmalarına bir yenisini ekledi.

PROF. DR. ŞABAN ŞİMŞEK ve EKİBİNİN BAŞARILI ÇALIŞMALARI   İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz hastalıkları bölümü vermiş olduğu başarılı hizmetlere her geçen gün bir yenisini ekliyor... Göz Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Rizeli ünlü hoca Prof. Dr. Şaban Şimşek yönetiminde hekim hasta, yardımcı personel hasta sahibi ilişkileri ve uzman kadronun teşhisleri sağlık alanında örnek teşkil etmektedir. Tıp alanında büyük aşamalar kaydeden ülkemizdeki sağlık hizmetleri, dünya ülkeleri arasında yerini almış ve dünyadaki birçok uygulamaların dışında özel yöntemlerini hayata geçirerek birçok alanda olduğu gibi kendi alanlarında da Türk doktorlarının başarılarını gururla duyuyor, görüyor ve izliyoruz. Bu başarıların en somut örneğini Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz hastalıkları bölümünü rahatlıkla gösterebiliriz.  Göz Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Şaban Şimşek yönetimindeki akademisyen, uzman, asistan, hemşire, teknik ve hizmetli kadrosundaki personel ekip halinde hastaların sağlığı için özverili çalışmaları, ilişkileri ve teşhisleri ile hasta yakınlarıyla kurmuş oldukları iletişim sonucunda “işte hizmetin ve tedavinin en güzeli bu, bundan sonraki can sağlığı” dedirtmektedir. Bu serviste günde yüzlerce hasta bakılıyor tedaviler uygulanıyor ve onlarca hasta başarılı bir şekilde ameliyat edilerek göz sağlığına yeniden kavuşuyor. Bunlardan bir örnek olarak, hafta içinde Prof. Dr. Şaban Şimşek ve uzman Dr. Baran Kandemir’in birlikte gerçekleştirdikleri ve yaklaşık 2 saat süren KORNEA nakli ameliyatıydı.  Ameliyat sonrası hastanın zor bir ameliyat geçirdiğini ve iki haftada içinde eski sağlığına kavuşacağını söyleyen Prof. Dr. Şaban Şimşek ameliyatla ilgili ”Göz naklinin (Keratoplasti) dünyada pek az merkezde yapılabilen son teknik aşaması (DIMEK: Descement membran endotelial keratoplasti) uygulandı. Sadece bir kaç mikron kalınlığında sekiz milimetre çapında bir doku değiştiriliyor“ açıklamada bulundu. Yazımı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yürk hekimleri için söylediği “Beni Türk hekimlerine emanet edin” bu güzel sözüyle bitirmek istiyorum.   Selahattin BAKIR

PROF. DR. ŞABAN ŞİMŞEK ve EKİBİNİN BAŞARILI ÇALIŞMALARI
 

İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz hastalıkları bölümü vermiş olduğu başarılı hizmetlere her geçen gün bir yenisini ekliyor...

Göz Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Rizeli ünlü hoca Prof. Dr. Şaban Şimşek yönetiminde hekim hasta, yardımcı personel hasta sahibi ilişkileri ve uzman kadronun teşhisleri sağlık alanında örnek teşkil etmektedir.

Tıp alanında büyük aşamalar kaydeden ülkemizdeki sağlık hizmetleri, dünya ülkeleri arasında yerini almış ve dünyadaki birçok uygulamaların dışında özel yöntemlerini hayata geçirerek birçok alanda olduğu gibi kendi alanlarında da Türk doktorlarının başarılarını gururla duyuyor, görüyor ve izliyoruz.

Bu başarıların en somut örneğini Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz hastalıkları bölümünü rahatlıkla gösterebiliriz. 

Göz Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Şaban Şimşek yönetimindeki akademisyen, uzman, asistan, hemşire, teknik ve hizmetli kadrosundaki personel ekip halinde hastaların sağlığı için özverili çalışmaları, ilişkileri ve teşhisleri ile hasta yakınlarıyla kurmuş oldukları iletişim sonucunda “işte hizmetin ve tedavinin en güzeli bu, bundan sonraki can sağlığı” dedirtmektedir.

Bu serviste günde yüzlerce hasta bakılıyor tedaviler uygulanıyor ve onlarca hasta başarılı bir şekilde ameliyat edilerek göz sağlığına yeniden kavuşuyor. Bunlardan bir örnek olarak, hafta içinde Prof. Dr. Şaban Şimşek ve uzman Dr. Baran Kandemir’in birlikte gerçekleştirdikleri ve yaklaşık 2 saat süren KORNEA nakli ameliyatıydı. 

Ameliyat sonrası hastanın zor bir ameliyat geçirdiğini ve iki haftada içinde eski sağlığına kavuşacağını söyleyen Prof. Dr. Şaban Şimşek ameliyatla ilgili ”Göz naklinin (Keratoplasti) dünyada pek az merkezde yapılabilen son teknik aşaması (DIMEK: Descement membran endotelial keratoplasti) uygulandı. Sadece bir kaç mikron kalınlığında sekiz milimetre çapında bir doku değiştiriliyor“ açıklamada bulundu.

Yazımı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yürk hekimleri için söylediği “Beni Türk hekimlerine emanet edin” bu güzel sözüyle bitirmek istiyorum.

 

Selahattin BAKIR

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi