RİZELİ ÜNLÜ AVUKAT: YANDAŞ AVUKAT SAVUNMA YAPAMAZ

Siyaset 07.07.2020 - 12:56, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2116+ kez okundu.
 

RİZELİ ÜNLÜ AVUKAT: YANDAŞ AVUKAT SAVUNMA YAPAMAZ

Yandaş avukat savunma yapamaz   “Çoklu baro” yasa teklifi, AKP ve MHP oylarıyla meclis komisyonundan geçti ancak teklifin AYM ve AİHM’e aykırı olduğunu savunan avukatların tepkisi dinmiyor.   Gazetecilerin çoklu baro ile ilgili sorularını yanıtlayan Av. Remzi Kazmaz, yeni düzenlemeyle hükümetle yakın, uyumlu kişilerden oluşturulmuş alternatif barolar kurulacağını, avukatların siyasi görüşlerine göre ayrıştırılacağını söyledi.   Yandaş ve yandaş olmayan barolar olmak üzere en az iki ayrı baronun ortaya çıkacağını belirten Av. Remzi Kazmaz, görüşlerini şöyle dile getirdi:   “İşçi sendikalarını, memur sendikalarını bölüp yandaş sendikalar türettikleri gibi demokratik seçimle ele geçirilemeyen baroları da bölerek yandaş barolar oluşturulacak. İlk etapta kamudaki tüm avukatlar hükümete yakın baroya üye yapılacak. Böylece, seçimlerde çok düşük oy alan Ak Parti ve MHP’li avukatların oy oranları yüzde 100 artacak. Her yerde kendilerinin kazanacağı seçim sistemleri oluşturacaklar.   Uygulamada da telafisi mümkün olmayan sorunlar çıkacak. Duruşma esnasında savunma yapan avukatın siyasal kimliğinin, aidiyetinin bilinmemesi gerekir. Ama bu sitemde avukatın siyasi duruşu bilinecek. Yargılama etkilenecek.   İktidarın güdümündeki yandaş barodan gelmiş bir avukatın ise vatandaşın hakkını devlete karşı adil bir şekilde savunması mümkün olmayacak. Çünkü yandaş avukat savunma yapamaz.”  

Yandaş avukat savunma yapamaz

 

“Çoklu baro” yasa teklifi, AKP ve MHP oylarıyla meclis komisyonundan geçti ancak teklifin AYM ve AİHM’e aykırı olduğunu savunan avukatların tepkisi dinmiyor.

 

Gazetecilerin çoklu baro ile ilgili sorularını yanıtlayan Av. Remzi Kazmaz, yeni düzenlemeyle hükümetle yakın, uyumlu kişilerden oluşturulmuş alternatif barolar kurulacağını, avukatların siyasi görüşlerine göre ayrıştırılacağını söyledi.

 

Yandaş ve yandaş olmayan barolar olmak üzere en az iki ayrı baronun ortaya çıkacağını belirten Av. Remzi Kazmaz, görüşlerini şöyle dile getirdi:

 

“İşçi sendikalarını, memur sendikalarını bölüp yandaş sendikalar türettikleri gibi demokratik seçimle ele geçirilemeyen baroları da bölerek yandaş barolar oluşturulacak. İlk etapta kamudaki tüm avukatlar hükümete yakın baroya üye yapılacak. Böylece, seçimlerde çok düşük oy alan Ak Parti ve MHP’li avukatların oy oranları yüzde 100 artacak. Her yerde kendilerinin kazanacağı seçim sistemleri oluşturacaklar.

 

Uygulamada da telafisi mümkün olmayan sorunlar çıkacak. Duruşma esnasında savunma yapan avukatın siyasal kimliğinin, aidiyetinin bilinmemesi gerekir. Ama bu sitemde avukatın siyasi duruşu bilinecek. Yargılama etkilenecek.

 

İktidarın güdümündeki yandaş barodan gelmiş bir avukatın ise vatandaşın hakkını devlete karşı adil bir şekilde savunması mümkün olmayacak. Çünkü yandaş avukat savunma yapamaz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi