RİZELİ SPORCULAR TÜRKİYE FİNALİNE KOŞUYOR

Spor 04.03.2020 - 11:22, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2553+ kez okundu.
 

RİZELİ SPORCULAR TÜRKİYE FİNALİNE KOŞUYOR

Salon sporlarinda Rizeli basketbol sporcuları  Turkiye'de finale kosuyor.      Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması amacıyla düzenlenen ve Turkiye genelinde olusturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) müsabakaları Anadolunun değişik illerinde bir çok branşta devam etmektedir.         Bir spor kenti olmaya aday Rize'miz de bir çok branşta bu yarışlara katılmaktadır. Basketbol branşında da oluşturulan kız takımı bir ilki gerceklestirerek emin adımlarla finallere yürüdü. Aralıkta Rize'mizde yapılan grup müsabakalarında takımımız bölge şampiyonu oldu. Ocak ayinda Tokat'ta yapılan Çeyrek Finalleri de kayıpsız geçen takımımız Yarı Finallere kaldı.   28 Şubat-1 Mart tarihlerinde Gümüşhane'de Türkiye Yarı Finalleri oynandı. Tamamı Rize Belediye Spor Kulübü sporcularından oluşan takımımız yarı finallerde Malatya'yi 64-23, Elazığ'ı 65-41, Tunceli'yi 72-43 skorlarla yenerek adını Türkiye Finallerine yazdırdı. Antrenorluklerini Kevser DURGUN ÇELİK, Cemil KILIÇ, Engin Gokhan ERGÜN ve Zafer Gokmen ATAKAN'ın yaptığı takımımız 25-29 Mart tarihlerinde Sivas'ta Türkiye Finallerine katılacak. Daha önce hiçbir Rize kız takımının gerçekleştiremediğini gerçekleştiren bu kız takımımıza finallerde başarılar diliyoruz.  

Salon sporlarinda Rizeli basketbol sporcuları  Turkiye'de finale kosuyor.

    

Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması amacıyla düzenlenen ve Turkiye genelinde olusturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) müsabakaları Anadolunun değişik illerinde bir çok branşta devam etmektedir. 

      

Bir spor kenti olmaya aday Rize'miz de bir çok branşta bu yarışlara katılmaktadır. Basketbol branşında da oluşturulan kız takımı bir ilki gerceklestirerek emin adımlarla finallere yürüdü. Aralıkta Rize'mizde yapılan grup müsabakalarında takımımız bölge şampiyonu oldu. Ocak ayinda Tokat'ta yapılan Çeyrek Finalleri de kayıpsız geçen takımımız Yarı Finallere kaldı.

 

28 Şubat-1 Mart tarihlerinde Gümüşhane'de Türkiye Yarı Finalleri oynandı. Tamamı Rize Belediye Spor Kulübü sporcularından oluşan takımımız yarı finallerde Malatya'yi 64-23, Elazığ'ı 65-41, Tunceli'yi 72-43 skorlarla yenerek adını Türkiye Finallerine yazdırdı. Antrenorluklerini Kevser DURGUN ÇELİK, Cemil KILIÇ, Engin Gokhan ERGÜN ve Zafer Gokmen ATAKAN'ın yaptığı takımımız 25-29 Mart tarihlerinde Sivas'ta Türkiye Finallerine katılacak. Daha önce hiçbir Rize kız takımının gerçekleştiremediğini gerçekleştiren bu kız takımımıza finallerde başarılar diliyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi