Rizeli şair 'koronavirüs' türküsü besteledi

Rize 18.03.2020 - 12:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1371+ kez okundu.
 

Rizeli şair 'koronavirüs' türküsü besteledi

RİZELİ şair Necmettin Er, koronavirüse karşı atma türkü besteledi. Şairin türküsü sosyal medyada ilgi gördü.   Rizeli şair Necmettin Er, koronavirüse karşı türkü besteledi. Şairin kemençe eşliğinde seslendirdiği türkü, paylaşıldığı sosyal medyada ilgi gördü. Güncel olay ve gelişmelere türkü bestelemeye meraklı olduğunu anlatan Er, "Koronavirüs'e karşı da türkü besteledim. Bunu seslendirip sosyal medyada paylaştım. Koronavirüs'e insanları türkü ile dikkatli olmaya davet ettim" dedi.   Şair Necmettin Er'in türküsünün dizeleri şöyle: İçin Rize çayını virüs bulaşmaz size/ Gülsek mi, ağlasak mı bu bizim halimize/ Çin’den çıktı yola dünyayı dolaşıyı/ Korona virüsüne Türkiye alişiyi/  Yürekten selamlaşın, el ele tutuşmayın/ Koronavirüsüne sakın ha bulaşmayın/ Yiyin Anzer balını dünyaya duyuralım/ Kaplıcaya girelim virüsten korunalım/ Koronavirüsüyle kaldık karşı karşıya/ Kokuyorum köyümden ben gitmeye çarşıya/ Virüs virüs deyip de fırsatçılık yapmayın/  Sakın ha lokmanıza haram lokma katmayın/ Dünyayı komple sardı bu virüs felaketi/  Yaradanım korusun bu güzel memleketi/  Bu nasıl bir virüstür dünyayı çektik ezap/  Evlere hapis olduk her şeye olduk hasret 

RİZELİ şair Necmettin Er, koronavirüse karşı atma türkü besteledi. Şairin türküsü sosyal medyada ilgi gördü.

 

Rizeli şair Necmettin Er, koronavirüse karşı türkü besteledi. Şairin kemençe eşliğinde seslendirdiği türkü, paylaşıldığı sosyal medyada ilgi gördü. Güncel olay ve gelişmelere türkü bestelemeye meraklı olduğunu anlatan Er, "Koronavirüs'e karşı da türkü besteledim. Bunu seslendirip sosyal medyada paylaştım. Koronavirüs'e insanları türkü ile dikkatli olmaya davet ettim" dedi.

 

Şair Necmettin Er'in türküsünün dizeleri şöyle:

İçin Rize çayını virüs bulaşmaz size/

Gülsek mi, ağlasak mı bu bizim halimize/

Çin’den çıktı yola dünyayı dolaşıyı/

Korona virüsüne Türkiye alişiyi/ 

Yürekten selamlaşın, el ele tutuşmayın/

Koronavirüsüne sakın ha bulaşmayın/

Yiyin Anzer balını dünyaya duyuralım/

Kaplıcaya girelim virüsten korunalım/

Koronavirüsüyle kaldık karşı karşıya/

Kokuyorum köyümden ben gitmeye çarşıya/

Virüs virüs deyip de fırsatçılık yapmayın/ 

Sakın ha lokmanıza haram lokma katmayın/

Dünyayı komple sardı bu virüs felaketi/ 

Yaradanım korusun bu güzel memleketi/ 

Bu nasıl bir virüstür dünyayı çektik ezap/ 

Evlere hapis olduk her şeye olduk hasret 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi