RİZELİ REKTÖRÜ DOLANDIRAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ. 3TUTUKLAMA

Rize 10.07.2020 - 18:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2554+ kez okundu.
 

RİZELİ REKTÖRÜ DOLANDIRAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ. 3TUTUKLAMA

RİZE'de, telefonda 'polis' olduklarını söyleyip eski rektörü 117 bin dolar dolandıran 2’si Suriye uyruklu, 5 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı,   2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kurucu Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu'nun dolandırıldığı yönündeki ihbarı üzerine soruşturma başlattı. İddiaya göre Okumuşoğlu, telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp ‘banka hesaplarınız ele geçirilmiş, şüphelileri yakalamak için operasyon yapıyoruz’ diyen Suriye uyruklu Hasan A.M. (23) ve Mohamad E.A.A.’ya (22) 117 bin dolar teslim etti. Dolandırıldığını anlayan Okumuşoğlu'nun ihbarı ile takibe alınan 2 şüpheli ile bağlantılı oldukları belirlenen Ali A. (35), Mehmet Ş. (41) ve İsa D.’nin (20) yakalanması için çalışma başlatıldı. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüphelilerin Ankara’da başka bir dolandırıcılık olayını planladıkları belirlendi. Suriye uyruklu Hasan A.M. ve Mohamad E.A.A.ve çetenin elebaşı olduğu değerlendirilen Ali A. tutuklandı. Mehmet Ş. ve İsa D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

RİZE'de, telefonda 'polis' olduklarını söyleyip eski rektörü 117 bin dolar dolandıran 2’si Suriye uyruklu, 5 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı,

 

2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kurucu Rektörü Nazmi Turan Okumuşoğlu'nun dolandırıldığı yönündeki ihbarı üzerine soruşturma başlattı. İddiaya göre Okumuşoğlu, telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp ‘banka hesaplarınız ele geçirilmiş, şüphelileri yakalamak için operasyon yapıyoruz’ diyen Suriye uyruklu Hasan A.M. (23) ve Mohamad E.A.A.’ya (22) 117 bin dolar teslim etti. Dolandırıldığını anlayan Okumuşoğlu'nun ihbarı ile takibe alınan 2 şüpheli ile bağlantılı oldukları belirlenen Ali A. (35), Mehmet Ş. (41) ve İsa D.’nin (20) yakalanması için çalışma başlatıldı. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan şüphelilerin Ankara’da başka bir dolandırıcılık olayını planladıkları belirlendi. Suriye uyruklu Hasan A.M. ve Mohamad E.A.A.ve çetenin elebaşı olduğu değerlendirilen Ali A. tutuklandı. Mehmet Ş. ve İsa D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi