Rizeli Öğrenciler 90 ülkeden Öğrencilerle yarışacak

Eğitim 25.07.2019 - 22:22, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3210+ kez okundu.
 

Rizeli Öğrenciler 90 ülkeden Öğrencilerle yarışacak

Rize TOBB Fen Lisesi  Öğrencileri Uluslararası Proje Yarışması için Portekiz’de  Rize TOBB Fen Lisesi öğrencilerinden  Gamze İpek  YILMAZ ve Feyza Nur DEMİR, Biyoloji öğretmenleri Fatma MERTAYAK danışmanlığında ilimizdeki çay bitkisinin ekonomik değerini arttırmaya yönelik “Çay Tohumundan Biyodizel Üretimi ve Arta Kalan Kabuklarından Antibakteriyel Madde Üretimi” araştırma projesi yaparak, Portekiz’in Coimbia Üniversitesi tarafından düzenlenen 37. Uluslararası Gençlik Projeleri  Yarışmasına davet edilmişlerdir.    23-30 Temmuz 2019 tarihleri arasında 90 ülkeden gençlerin hazırladıkları projelerin sergileneceği yarışma için Rize TOBB Fen Lisesi proje gurubu 22 Temmuz 2019 Salı günü Trabzon havalimanından Protekiz’e hareket ederek, yarışmanın yapılacağı Coimbia şehrine ulaştılar. Proje ile ilgili bilgi veren okul müdürü Tekin IŞIK, okulumuzda öğrencilerimiz öğretmenlerinin danışmanlığında projeler hazırlayarak başta  Tübitak  olmak üzere ülke içinde ve dışında çeşitli yarışmalara bu projelerini göndermektedirler. Okulumuz Biyoloji öğretmeni Fatma MERTAYAK danışmanlığında Feyza Nur DEMİR  ve Gamze İpek YILMAZ isimli öğrencilerimiz Portekiz’de yapılan 37.Gençlik Projeleri yarışmasına ilimizin en önemli ekonomik kaynağı olan Çay bitkisi ilgili yaptıkları proje ile davet edilmişlerdir. Uluslararası düzeyde yapılan bu yarışmaya katılarak Ülkemiz, ilimiz ve okulumuzun tanıtımında aktif bir rol üstlenen  proje sahibi öğrencilerimiz ve danışman öğretmenimize teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi. Ayrıca öğrencilerimizin yarışmaya katılabilmesi için gerekli  olan yol  giderlerinin karşılanmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Rize Valiliğimiz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Rize Ziraat Odası Yönetim kuruluna, Çayeli Bakır İşletmeleri yönetim kuruluna ve Okul Aile Birliği yönetim kuruluna Rize TOBB Fen Lisesi ailesi olarak teşekkür ettiklerini belirtti. 

Rize TOBB Fen Lisesi  Öğrencileri Uluslararası Proje Yarışması için Portekiz’de 


Rize TOBB Fen Lisesi öğrencilerinden  Gamze İpek  YILMAZ ve Feyza Nur DEMİR, Biyoloji öğretmenleri Fatma MERTAYAK danışmanlığında ilimizdeki çay bitkisinin ekonomik değerini arttırmaya yönelik “Çay Tohumundan Biyodizel Üretimi ve Arta Kalan Kabuklarından Antibakteriyel Madde Üretimi” araştırma projesi yaparak, Portekiz’in Coimbia Üniversitesi tarafından düzenlenen 37. Uluslararası Gençlik Projeleri  Yarışmasına davet edilmişlerdir.   


23-30 Temmuz 2019 tarihleri arasında 90 ülkeden gençlerin hazırladıkları projelerin sergileneceği yarışma için Rize TOBB Fen Lisesi proje gurubu 22 Temmuz 2019 Salı günü Trabzon havalimanından Protekiz’e hareket ederek, yarışmanın yapılacağı Coimbia şehrine ulaştılar. Proje ile ilgili bilgi veren okul müdürü Tekin IŞIK, okulumuzda öğrencilerimiz öğretmenlerinin danışmanlığında projeler hazırlayarak başta  Tübitak  olmak üzere ülke içinde ve dışında çeşitli yarışmalara bu projelerini göndermektedirler. Okulumuz Biyoloji öğretmeni Fatma MERTAYAK danışmanlığında Feyza Nur DEMİR  ve Gamze İpek YILMAZ isimli öğrencilerimiz Portekiz’de yapılan 37.Gençlik Projeleri yarışmasına ilimizin en önemli ekonomik kaynağı olan Çay bitkisi ilgili yaptıkları proje ile davet edilmişlerdir. Uluslararası düzeyde yapılan bu yarışmaya katılarak Ülkemiz, ilimiz ve okulumuzun tanıtımında aktif bir rol üstlenen  proje sahibi öğrencilerimiz ve danışman öğretmenimize teşekkür eder, başarılar dilerim” dedi. Ayrıca öğrencilerimizin yarışmaya katılabilmesi için gerekli  olan yol  giderlerinin karşılanmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Rize Valiliğimiz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Rize Ziraat Odası Yönetim kuruluna, Çayeli Bakır İşletmeleri yönetim kuruluna ve Okul Aile Birliği yönetim kuruluna Rize TOBB Fen Lisesi ailesi olarak teşekkür ettiklerini belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi