RİZELİ HALK ŞAİRİ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Kültür 13.12.2019 - 09:54, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2017+ kez okundu.
 

RİZELİ HALK ŞAİRİ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Rize/İkizdere İlçe Nüfus Müdürü Âdem İmdat Kesici’nin 9.kitabı olan Kalbime Gelen Sözler yayınlandı.   Halk Şairi Âdem İmdat Kesici yöresel halk kültürüne önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor.1990 yılından Kasım 2019 yılına kadar yazmış olduğu Şiirler, destanlar, ağıtlar, güfteler ve sözleri 9 kitabında toplayarak Kalbime Gelen Sözler ismiyle kitap olarak bastırdı. Şair Âdem İmdat Kesici kitabının önsözünde ’Şiir söz ve kelimelerle resim yapma sanatıdır. Şaire ilham gelince gönül bendine dayanan duygulu sözler şiir olur. İlhamsız ve duygusuz yazılan şiir meyvesiz ağaç gibidir. İlham ve duygularla ben deryalara dalıyorum. Dertlere saz çalıyorum. Bu kitabımda 1990 yılından 2019 Kasım ayına kadar yazdıklarımı toparladım. Bana ilham geldiğinde gönül bendime dayanan sözlerimi siz güzide ve mümtaz şahsiyetlerin beğenisine sunuyorum ’dedi. Halk Şairi Kesici’nin yazmış olduğu şiir ve destanlar Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Edebiyat Bölümündeki bir öğrenci tarafından tez olarak hazırlanmış ve ilgili bölüm tarafından kabul edilmiştir. Ayrıca Ankara’da Kurulan TÜRKSEM Türkiye Kültür ve Edebiyat Meclisi Üyesi ve Edebiyat Denetleme Kurulu Üyesi olan Âdem İmdat Kesici’nin içerisinde yazmış olduğu Şiirler, Destanlar, Güfteler, Besteler ve Sözler bulunan “KALBİME GELEN SÖZLER” adlı kitabı yayınlandı. Yılın Destanı seçilen, Viran Kalmış Köye Hasret Destanı BAKTUM AĞLADUM adlı destanı çok meşhur olan Kesici’nin 72 Adet Güftesi de TRT’nin Ünlü ve Duayen Bestekârı Suat YILDIRIM tarafından TRT’ye verilmek üzere bestelenmiştir. İlerleyen günlerde Söyleşi, Şiir Dinletileri ve İmza günleri düzenleyecek olan Âdem İmdat Kesici’yi Tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz…                                     Şair Âdem İmdat Kesici kimdir   192 sahifelik büyük boy şiir kitabın Kasım-2019 ayında basıldı. Çayeli’nde 1967 yılında doğan Şair Âdem İmdat Kesici İlk ve Ortaokuldan sonra 1986 yılında Çayeli İHL’den mezun oldu. AÜF Sosyal Bilimler Ön lisans, İktisat Fakültesi Maliye Ön lisans, AÜF İktisadi ve İdari Bilimler İlahiyat Ön lisans, AÜF İşletme Fakültesi Ön lisans, RTEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi İşletme Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans yaptı.1997-99 Eğitim ve Öğretim Yıllarında Çayeli İHL’de öğretmenlik yaptı.1987-2004 yılarında Çayeli Müftülüğünde İmam Hatip olarak görev yaptı.2004 yılında Çayeli Nüfus Müdürlüğüne Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak atandı.2008 yılında MESAM asil üyeliğine kabul edildi. MESAM tarafından 385 eseri kayıt altına alındı. Antolojide 435 şiir kayıtlıdır.115 eseri bestelenerek seslendirildi.6 eseri birçok dizide seslendirildi. Bugüne kadar 9 kitabı yayınlanan Âdem İmdat Kesici aynı zamanda İkizdere Nüfus Müdürlüğü görevini yürütüyor. Orta derecede Arapça, Osmanlıca, Farsça ve Fransızca biliyor.

Rize/İkizdere İlçe Nüfus Müdürü Âdem İmdat Kesici’nin 9.kitabı olan Kalbime Gelen Sözler yayınlandı.

 

Halk Şairi Âdem İmdat Kesici yöresel halk kültürüne önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor.1990 yılından Kasım 2019 yılına kadar yazmış olduğu Şiirler, destanlar, ağıtlar, güfteler ve sözleri 9 kitabında toplayarak Kalbime Gelen Sözler ismiyle kitap olarak bastırdı. Şair Âdem İmdat Kesici kitabının önsözünde ’Şiir söz ve kelimelerle resim yapma sanatıdır. Şaire ilham gelince gönül bendine dayanan duygulu sözler şiir olur. İlhamsız ve duygusuz yazılan şiir meyvesiz ağaç gibidir. İlham ve duygularla ben deryalara dalıyorum. Dertlere saz çalıyorum. Bu kitabımda 1990 yılından 2019 Kasım ayına kadar yazdıklarımı toparladım. Bana ilham geldiğinde gönül bendime dayanan sözlerimi siz güzide ve mümtaz şahsiyetlerin beğenisine sunuyorum ’dedi. Halk Şairi Kesici’nin yazmış olduğu şiir ve destanlar Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Edebiyat Bölümündeki bir öğrenci tarafından tez olarak hazırlanmış ve ilgili bölüm tarafından kabul edilmiştir. Ayrıca Ankara’da Kurulan TÜRKSEM Türkiye Kültür ve Edebiyat Meclisi Üyesi ve Edebiyat Denetleme Kurulu Üyesi olan Âdem İmdat Kesici’nin içerisinde yazmış olduğu Şiirler, Destanlar, Güfteler, Besteler ve Sözler bulunan “KALBİME GELEN SÖZLER” adlı kitabı yayınlandı. Yılın Destanı seçilen, Viran Kalmış Köye Hasret Destanı BAKTUM AĞLADUM adlı destanı çok meşhur olan Kesici’nin 72 Adet Güftesi de TRT’nin Ünlü ve Duayen Bestekârı Suat YILDIRIM tarafından TRT’ye verilmek üzere bestelenmiştir. İlerleyen günlerde Söyleşi, Şiir Dinletileri ve İmza günleri düzenleyecek olan Âdem İmdat Kesici’yi Tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz…

                                   

Şair Âdem İmdat Kesici kimdir

 

192 sahifelik büyük boy şiir kitabın Kasım-2019 ayında basıldı. Çayeli’nde 1967 yılında doğan Şair Âdem İmdat Kesici İlk ve Ortaokuldan sonra 1986 yılında Çayeli İHL’den mezun oldu. AÜF Sosyal Bilimler Ön lisans, İktisat Fakültesi Maliye Ön lisans, AÜF İktisadi ve İdari Bilimler İlahiyat Ön lisans, AÜF İşletme Fakültesi Ön lisans, RTEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi İşletme Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans yaptı.1997-99 Eğitim ve Öğretim Yıllarında Çayeli İHL’de öğretmenlik yaptı.1987-2004 yılarında Çayeli Müftülüğünde İmam Hatip olarak görev yaptı.2004 yılında Çayeli Nüfus Müdürlüğüne Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak atandı.2008 yılında MESAM asil üyeliğine kabul edildi. MESAM tarafından 385 eseri kayıt altına alındı. Antolojide 435 şiir kayıtlıdır.115 eseri bestelenerek seslendirildi.6 eseri birçok dizide seslendirildi. Bugüne kadar 9 kitabı yayınlanan Âdem İmdat Kesici aynı zamanda İkizdere Nüfus Müdürlüğü görevini yürütüyor. Orta derecede Arapça, Osmanlıca, Farsça ve Fransızca biliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi