RİZELİ ESKİ EĞİTİMCİ YENİ SİYASETÇİ. EĞİTİM ARTIK ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Eğitim 08.06.2020 - 10:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1920+ kez okundu.
 

RİZELİ ESKİ EĞİTİMCİ YENİ SİYASETÇİ. EĞİTİM ARTIK ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Pandemi Sürecinde Eğitim Eskisi Gibi Olmayacak CHP Rize İl eğitim sekreteri Nazım Rakıcı yaptığı yazılı açıklamada Covit 19 sürecinde eğitimin eskisi gibi olmayacağını savundu. Rakıcı açıklamasında, “Covid-19 salgını ile birlikte hayatın olağan akışı değişti; hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı anlaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı 16 Mart’ta okulları tatil etti. 23 Mart’tan itibaren de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden uzaktan eğiti süreci başlatıldı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ise üniversitelerin bahar dönemi eğitim öğretim sürecinin uzaktan eğitimle yapılacağı duyurdu. Sürecin sonuna bakıldığında öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları için internet bağlantısı, bilgisayar ve televizyon ihtiyaçlarının gerekli uyarılarımıza rağmen karşılanmadığını gördük” dedi Rakıcı, İnternet bağlantısı ve bilgisayar olamayan milyonlarca öğrenci uzaktan eğitimden faydalanamadığını kaydederek, “İlk günden itibaren yoğunluktan kaynaklı milyonlarca öğrencide dersleri takip edemedi. Alt yapı yetersizliği yayınlara erişimine engel oldu. Eğitimin dağ gibi sorunları büyümeye devam ederken, önümüzdeki eğitim ve öğretim süreci içinde eksikliklerimizi bilmek, öğrenmek açısından soruyoruz: Okul eksiği, sınıf eksiği nasıl tamamlanacak? Bu yaz döneminde bir çalışma var mı? Sosyal mesafe koşullarına uyularak eğitim yapılacaksa, 25-30 kişilik sınıflarda bu eğitimler nasıl gerçekleştirilecek?  Yaz döneminde açık olacak kreşler, spor okulları ve kuran kurslarında çocuklarımızın güvenliğini sağlamak için nasıl tedbirler alınacaktır? Belediyelerin bünyesinde faaliyet gösteren kreş ve spor okullarının faaliyetine henüz izin verilememiş olup bu kurumların faaliyetine ne zaman izin verilecektir? Bu düşünceler bağlamında, ailelerin çok tedirgin olduklarını görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığından yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama bekliyoruz” dedi.

Pandemi Sürecinde Eğitim Eskisi Gibi Olmayacak


CHP Rize İl eğitim sekreteri Nazım Rakıcı yaptığı yazılı açıklamada Covit 19 sürecinde eğitimin eskisi gibi olmayacağını savundu.


Rakıcı açıklamasında, “Covid-19 salgını ile birlikte hayatın olağan akışı değişti; hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı anlaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı 16 Mart’ta okulları tatil etti. 23 Mart’tan itibaren de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden uzaktan eğiti süreci başlatıldı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ise üniversitelerin bahar dönemi eğitim öğretim sürecinin uzaktan eğitimle yapılacağı duyurdu. Sürecin sonuna bakıldığında öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları için internet bağlantısı, bilgisayar ve televizyon ihtiyaçlarının gerekli uyarılarımıza rağmen karşılanmadığını gördük” dedi


Rakıcı, İnternet bağlantısı ve bilgisayar olamayan milyonlarca öğrenci uzaktan eğitimden faydalanamadığını kaydederek, “İlk günden itibaren yoğunluktan kaynaklı milyonlarca öğrencide dersleri takip edemedi. Alt yapı yetersizliği yayınlara erişimine engel oldu. Eğitimin dağ gibi sorunları büyümeye devam ederken, önümüzdeki eğitim ve öğretim süreci içinde eksikliklerimizi bilmek, öğrenmek açısından soruyoruz: Okul eksiği, sınıf eksiği nasıl tamamlanacak? Bu yaz döneminde bir çalışma var mı? Sosyal mesafe koşullarına uyularak eğitim yapılacaksa, 25-30 kişilik sınıflarda bu eğitimler nasıl gerçekleştirilecek?  Yaz döneminde açık olacak kreşler, spor okulları ve kuran kurslarında çocuklarımızın güvenliğini sağlamak için nasıl tedbirler alınacaktır? Belediyelerin bünyesinde faaliyet gösteren kreş ve spor okullarının faaliyetine henüz izin verilememiş olup bu kurumların faaliyetine ne zaman izin verilecektir? Bu düşünceler bağlamında, ailelerin çok tedirgin olduklarını görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığından yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi