Rizeli eski Bakan Hayatını Kaybetti.

Vefat 15.10.2019 - 10:18, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1970+ kez okundu.
 

Rizeli eski Bakan Hayatını Kaybetti.

CHP'li eski bakan Ali Topuz vefat etti   TBMM'de 6 dönem boyunca CHP sıralarında milletvekili olarak görev yapan RİZELİ siyasetçi Ali Topuz, iki kez bakanlık yapmıştı. CHP'nin Genel Sekreterliğini de bir süre sürdüren Topuz bir süredir tedavi görüyordu.   CHP’de uzun yıllar siyaset yapan Ali Topuz ve 15’nci dönemde İmar ve İskan Bakanlığı görevini yürüten Ali Topuz vefat etti. 87 yaşındaki siyasetçi son olarak 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri’nde CHP’ den İstanbul milletvekili seçilmişti. Ali Topuz kimdir? Ali Topuz, 1932'de Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. Serbest Mimarlık yaptı. Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında büyük inşaat projeleri uyguladı. Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu ve Darülacezeye Yardım Derneğinde yönetim görevleri üstlendi. İstanbul Huzurevi ve çok sayıda dernek ve kuruluşun kurucuları arasında yer aldı. IV(15), V(16), 18, 20, 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 15. Dönem’de İmar ve İskân Bakanlığı, 16. Dönem’de Köyişleri ve Kooperatifler Bakanlığı görevlerini yürüttü. 23. Dönem’de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

CHP'li eski bakan Ali Topuz vefat etti
 

TBMM'de 6 dönem boyunca CHP sıralarında milletvekili olarak görev yapan RİZELİ siyasetçi Ali Topuz, iki kez bakanlık yapmıştı. CHP'nin Genel Sekreterliğini de bir süre sürdüren Topuz bir süredir tedavi görüyordu.

 

CHP’de uzun yıllar siyaset yapan Ali Topuz ve 15’nci dönemde İmar ve İskan Bakanlığı görevini yürüten Ali Topuz vefat etti. 87 yaşındaki siyasetçi son olarak 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri’nde CHP’ den İstanbul milletvekili seçilmişti.


Ali Topuz kimdir?


Ali Topuz, 1932'de Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. Serbest Mimarlık yaptı. Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında büyük inşaat projeleri uyguladı. Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu ve Darülacezeye Yardım Derneğinde yönetim görevleri üstlendi. İstanbul Huzurevi ve çok sayıda dernek ve kuruluşun kurucuları arasında yer aldı. IV(15), V(16), 18, 20, 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 15. Dönem’de İmar ve İskân Bakanlığı, 16. Dönem’de Köyişleri ve Kooperatifler Bakanlığı görevlerini yürüttü. 23. Dönem’de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi