RİZELİ EĞİTİMCİ DOKTORA ÇALIŞMALARINI KİTAPLAŞTIRDI

Eğitim 29.05.2020 - 00:34, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2261+ kez okundu.
 

RİZELİ EĞİTİMCİ DOKTORA ÇALIŞMALARINI KİTAPLAŞTIRDI

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurul Üyesi Dr. Kemal ŞAMLIOĞLU doktora çalışmasını kitaplaştırdı.   Kesit Yayınlarından çıkan “Tanzimat Yeniliğinin Retorik Problemleri” adlı kitabında Şamlıoğlu; edebiyat tarihi bağlamında Tanzimat’ın önemi ve siyasî bir mevzu ediş biçimi olarak Batı düşüncesinin edebiyattan önce siyasî ve toplumsal yapı üzerindeki etkisi; edebiyat tarihindeki tanım ve tasniflerin İslâmcılık düşüncesine bakışı; Müslüman düşünce biçiminin Tanzimat yeniliğiyle nasıl ötelendiği, çağa ilişkin bir geriye gidiş olgusuyla ideolojik olarak nasıl eşleştirildiği; devlet erkinde öncelenmiş batılılaşma eğiliminin ne tür kültürel vesayetler oluşturduğu; Tanzimat batıcılığının edebî alanda tecrübe ve temellük ettiği yeni kavramların edebiyat düşüncesi bağlamında gelenekle olan organik bağının nasıl koparıldığı; İslâm kaynaklarının edebiyat üzerinden ne tür sekülerleşme temayülleri gösterdiği hususlarını mercek altına alıyor. Kitap, Kesit Yayınlarının internet sitesinden temin edilebilecek olup yakın zamanda birçok kitap evinden ve kitap satış sitelerinden temin edilebilecektir.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurul Üyesi Dr. Kemal ŞAMLIOĞLU doktora çalışmasını kitaplaştırdı.

 

Kesit Yayınlarından çıkan “Tanzimat Yeniliğinin Retorik Problemleri” adlı kitabında Şamlıoğlu; edebiyat tarihi bağlamında Tanzimat’ın önemi ve siyasî bir mevzu ediş biçimi olarak Batı düşüncesinin edebiyattan önce siyasî ve toplumsal yapı üzerindeki etkisi; edebiyat tarihindeki tanım ve tasniflerin İslâmcılık düşüncesine bakışı; Müslüman düşünce biçiminin Tanzimat yeniliğiyle nasıl ötelendiği, çağa ilişkin bir geriye gidiş olgusuyla ideolojik olarak nasıl eşleştirildiği; devlet erkinde öncelenmiş batılılaşma eğiliminin ne tür kültürel vesayetler oluşturduğu; Tanzimat batıcılığının edebî alanda tecrübe ve temellük ettiği yeni kavramların edebiyat düşüncesi bağlamında gelenekle olan organik bağının nasıl koparıldığı; İslâm kaynaklarının edebiyat üzerinden ne tür sekülerleşme temayülleri gösterdiği hususlarını mercek altına alıyor.


Kitap, Kesit Yayınlarının internet sitesinden temin edilebilecek olup yakın zamanda birçok kitap evinden ve kitap satış sitelerinden temin edilebilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi