RİZELİ BİLİM KURULU ÜYESİ HOCADAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Sağlık 24.03.2020 - 13:05, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2884+ kez okundu.
 

RİZELİ BİLİM KURULU ÜYESİ HOCADAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

“Rize Platformu Üyesi, Koronavirüs Bilim  Kurulu’nda Bir Değerimiz” Rizemizin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nda ki değeri Prof. Dr. Recep Öztürk, Rize İkizdere doğumludur. Virüs vakasının Ülkemizde gözükmesinin ardından, Tüm Türkiye’nin açıklamalarını yakından takip ettiği bir isim de Hemşerimiz Prof. Dr. Recep Öztürk oldu. İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji kliniğinde vatandaşlarımıza hizmet veren Sn. Öztürk, yaşanan bu sıkıntılı günlerde çeşitli TV kanallarından, sosyal medya vb. üzerinden koronavirüs ile ilgili bilgiler aktararak özverili bir şekilde bilinçlendirme çalışmaları yapıyor.  Rize Platformu Üyesi olan Sn. Öztürk, yoğun süreçte  hemşerilerine yazılı bir açıklamada bulundu. “Saygıdeğer hemşehrilerim; Esasen günümüz konuşma zamanı değil. Her alanda ciddi bir işbirliği ile devlet millet dayanışmasıyla salgınla mücadele etmek zorundayız.Salgınla mücadelede en önemli husus maruziyeti/teması en aza , mümkünse sıfıra indirmektir.Lütfen, insani sorumluluğumuzun ve vatandaşlık görevimizin gereği olarak evimizden çıkmayalım. Dışarıda serbestçe gezen gençlerin hastalığı hiç şikayet olmadan veya hafif belirtilerle geçirebilmesi nedeniyle evde annesini/babasını, dedesini/baba anne veya anne annesini veya evdeki diğer yaşlı ve hastalığı olanları bulaştırması söz konusudur.Kurallara uymamak sadece bizi hastalandırmaz, bizi başkalarını hastalandıran kaynak durumuna düşürür.Ayrıca, gençler arasında daha az oranda da olsa ciddi hastalık seyri ve ne yazık ki ölümler olabilmektedir. Unutmayalım bu salgın bir pandemidir ve dünyayı sadece sağlık açısından değil ekonomik ve sosyal açıdan da derinden etkileyebilecektir.Millet olarak, kurallara özenle uyarsak hem kendi sağlığımızı, hem de ekonomik istikrarımızı muhafaza eder, Allah’ın inayetiyle krizin rahmete vesile olmasına katkı sunabiliriz. Allah hepimize sağlık ve afiyet versin; Milletimizin birlik ve dirliğini güçlendirsin.” diyerek hemşerilerinin de konu ile ilgili bilgilendiriyor. Değerli Hocamız Prof. Dr. Recep Öztürk’e başarılar diliyor, Ülkemize yaptığı hayırlı hizmetlerin daim olmasını temenni ediyoruz. 

“Rize Platformu Üyesi, Koronavirüs Bilim  Kurulu’nda Bir Değerimiz”


Rizemizin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nda ki değeri Prof. Dr. Recep Öztürk, Rize İkizdere doğumludur.


Virüs vakasının Ülkemizde gözükmesinin ardından, Tüm Türkiye’nin açıklamalarını yakından takip ettiği bir isim de Hemşerimiz Prof. Dr. Recep Öztürk oldu. İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji kliniğinde vatandaşlarımıza hizmet veren Sn. Öztürk, yaşanan bu sıkıntılı günlerde çeşitli TV kanallarından, sosyal medya vb. üzerinden koronavirüs ile ilgili bilgiler aktararak özverili bir şekilde bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. 


Rize Platformu Üyesi olan Sn. Öztürk, yoğun süreçte  hemşerilerine yazılı bir açıklamada bulundu.


“Saygıdeğer hemşehrilerim;


Esasen günümüz konuşma zamanı değil. Her alanda ciddi bir işbirliği ile devlet millet dayanışmasıyla salgınla mücadele etmek zorundayız.Salgınla mücadelede en önemli husus maruziyeti/teması en aza , mümkünse sıfıra indirmektir.Lütfen, insani sorumluluğumuzun ve vatandaşlık görevimizin gereği olarak evimizden çıkmayalım.


Dışarıda serbestçe gezen gençlerin hastalığı hiç şikayet olmadan veya hafif belirtilerle geçirebilmesi nedeniyle evde annesini/babasını, dedesini/baba anne veya anne annesini veya evdeki diğer yaşlı ve hastalığı olanları bulaştırması söz konusudur.Kurallara uymamak sadece bizi hastalandırmaz, bizi başkalarını hastalandıran kaynak durumuna düşürür.Ayrıca, gençler arasında daha az oranda da olsa ciddi hastalık seyri ve ne yazık ki ölümler olabilmektedir.


Unutmayalım bu salgın bir pandemidir ve dünyayı sadece sağlık açısından değil ekonomik ve sosyal açıdan da derinden etkileyebilecektir.Millet olarak, kurallara özenle uyarsak hem kendi sağlığımızı, hem de ekonomik istikrarımızı muhafaza eder, Allah’ın inayetiyle krizin rahmete vesile olmasına katkı sunabiliriz.


Allah hepimize sağlık ve afiyet versin; Milletimizin birlik ve dirliğini güçlendirsin.” diyerek hemşerilerinin de konu ile ilgili bilgilendiriyor.


Değerli Hocamız Prof. Dr. Recep Öztürk’e başarılar diliyor, Ülkemize yaptığı hayırlı hizmetlerin daim olmasını temenni ediyoruz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi