Rize'ye yakışır Örnek bir kentsel dönüşüm yapacağız

Rize 13.07.2019 - 21:44, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1713+ kez okundu.
 

Rize'ye yakışır Örnek bir kentsel dönüşüm yapacağız

Rize'ye millet bahçesi   Rize’de de yaklaşık 500 binanın taşınarak güvenli bir şekilde vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde iklim değişikliğinin etkisiyle can ve mal güvenliği risk altında olan binaların taşınmasını gerçekleştirmiş olacağız. Bunun dışında Rize merkezinde daha önce açıkladığımız belediye bloklarından başlamak üzere önemli bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz" dedi. Bu kentsel dönüşüm projesinde de vatandaşlarla önümüzdeki haftadan itibaren görüşmeye başlayacaklarını belirten Bakan Kurum, şöyle konuştu: "Bu çerçevede de ilk etabını 26 bin metre karelik alanda yapmak suretiyle Rize’ye yakışacak örnek bir kentsel dönüşüm projesini belediye bloklarından başlayarak yapıyoruz.   Bu yıl itibariyle de temel atarak etaplar halinde 2023 yılına kadar sahil güzergahındaki riskli alanların dönüşümünü yapmış olacağız. Buna ilişkin hem Salarha, hem de Yağlıtaş bölgesinde rezerv konutlar üreteceğiz. Vatandaşlarımızla elbirliği içerisinde, onların rızası çerçevesinde de bu kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyor olacağız. 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi inşası yapıyoruz. Burada da valiliğimizi kaldıracağımız alanda bir millet bahçesi projesi gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 50 dönümlük alanda Rize merkezde Endüstri Meslek Lisesi’ni yapacağımız yeni sanayi alanına taşımak suretiyle hem emniyet müdürlüğümüzün bulunduğu bina, hem meslek lisesinin bulunduğu binayı da örnek Rize’ye yakışır bir millet bahçesi haline çevirmiş olacağız. Diğer taraftan Rize merkezdeki meydan düzenlememiz son safhaya geldi. Sahil yolundaki yürüyüş ve bisiklet yolu projelerini de yine belediyemizle birlikte yürütüyoruz

Rize'ye millet bahçesi
 

Rize’de de yaklaşık 500 binanın taşınarak güvenli bir şekilde vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde iklim değişikliğinin etkisiyle can ve mal güvenliği risk altında olan binaların taşınmasını gerçekleştirmiş olacağız. Bunun dışında Rize merkezinde daha önce açıkladığımız belediye bloklarından başlamak üzere önemli bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz" dedi. Bu kentsel dönüşüm projesinde de vatandaşlarla önümüzdeki haftadan itibaren görüşmeye başlayacaklarını belirten Bakan Kurum, şöyle konuştu: "Bu çerçevede de ilk etabını 26 bin metre karelik alanda yapmak suretiyle Rize’ye yakışacak örnek bir kentsel dönüşüm projesini belediye bloklarından başlayarak yapıyoruz.

 

Bu yıl itibariyle de temel atarak etaplar halinde 2023 yılına kadar sahil güzergahındaki riskli alanların dönüşümünü yapmış olacağız. Buna ilişkin hem Salarha, hem de Yağlıtaş bölgesinde rezerv konutlar üreteceğiz. Vatandaşlarımızla elbirliği içerisinde, onların rızası çerçevesinde de bu kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyor olacağız. 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi inşası yapıyoruz. Burada da valiliğimizi kaldıracağımız alanda bir millet bahçesi projesi gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 50 dönümlük alanda Rize merkezde Endüstri Meslek Lisesi’ni yapacağımız yeni sanayi alanına taşımak suretiyle hem emniyet müdürlüğümüzün bulunduğu bina, hem meslek lisesinin bulunduğu binayı da örnek Rize’ye yakışır bir millet bahçesi haline çevirmiş olacağız. Diğer taraftan Rize merkezdeki meydan düzenlememiz son safhaya geldi. Sahil yolundaki yürüyüş ve bisiklet yolu projelerini de yine belediyemizle birlikte yürütüyoruz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi