Rize ve Bölgenin Kaderi değişecek

Rize 23.07.2019 - 22:18, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2758+ kez okundu.
 

Rize ve Bölgenin Kaderi değişecek

Karadeniz Bölgesini Doğu Anadolu’ya bağlayan en kısa ve güvenli ana arterlerden birisi olan Rize-Erzurum karayolu tüneller zinciriyle birbirine bağlanıyor. Tüneller tamamlandığında karayolu 42 km kısalacak.  Rize-Erzurum ve GAP Sevgi Yolu ismi verilen karayolunun İyidere-İkizdere güzergâhı büyük ölçüde tamamlandı. Güneyce –İkizdere arasında mevcut yolda tünellerle yeni geçişler yapılıyor. İkizdere ilçe merkezi 6 km uzunluğunda bir tünelle baypas ediliyor. İlçe merkezi dışından tünelle geçilecek yola ilçe esnafı karşı çıkıyor. İlçede esnafın alışveriş yapılamadığı için zor günler geçirdiği belirtilirken Karayollarının hazırladığı ilçeyi baypas eden projeyle Tünele başlanmış durumda, delme çalışmaları çift tüpte devam ediyor.  İKİZDERE-OVİT Bağlantısı başlamadı  2018 Yılında tamamlanarak ulaşıma açılan 14.300 metrelik Ovit Tüneline ulaşacak karayolunda halen bir çalışma başlamadı. Konu hakkında tepki gösteren Rize eski İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu’Tünel yapıldı yolu niye yapılmıyor. Projesi hazırlandı denildi. Hazırlanan proje niye ihale edilmiyor. Tünele çıkan yolun İkizdere’den 20 km uzunluğundaki alanda çalışma başlamazsa Ovit Tünelinin hiçbir anlamı yoktur. Yolsuz Ovit Tünelinin anlamı da olmaz. Yapılan çalışmaları destekliyoruz ama yapılmayanları da eleştirmemiz lazım. Ovit Tüneli yolu olmazsa bir anlam ifade etmez.  Erzurum tarafındaki 2380 metre rakımlı Gölyurt Dağını aşmak için delme çalışmasına başlanan KIRIK Tünelinde işler tam bir yıldır durmuş diyen Hasan Kansızoğlu’7200 metre uzunluğunda olacak olan Kırık Tüneli ile 2349 rakımlı Dallıkavak dağını baypas edecek 3100 metre uzunluğundaki Dallıkavak tünellerinde çalışma niye yok. Ovit Tüneline yakın ilgi gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı ilgisini KIRIK ve DALLIKAVAK Tünelleri içinde bekliyoruz. Bu tünellerin tamamlanmasıyla Rize-Erzurum karayolu hem mesafe hem zaman olarak kısalmış olacak. Kırık Tünelinde iş yapan firmanın şantiyesi 1 senedir tamamen kapalı. Burada iş tasfiye edilerek yeniden ihale edileceği söylenmişti. Halen fesih de yok yeni ihalede yok. Ne bekleniyor anlamış değiliz’ dedi.  Ovit ,Kırık ve Dallıkavak Tünelleri tamamlanarak hizmete girdiğinde şu an 260 kilometre uzunluğunda olan Rize-Erzurum mesafesi toplamda 42 kilometre kısalmış olacak. Bu kısalma şu an 3-3,5 saatte gidilen yolda seyahat süresini 2-2.5 saate düşürürken araçlarda yakıtta da ekonomik katkı sağlayacak. 

Karadeniz Bölgesini Doğu Anadolu’ya bağlayan en kısa ve güvenli ana arterlerden birisi olan Rize-Erzurum karayolu tüneller zinciriyle birbirine bağlanıyor. Tüneller tamamlandığında karayolu 42 km kısalacak. 


Rize-Erzurum ve GAP Sevgi Yolu ismi verilen karayolunun İyidere-İkizdere güzergâhı büyük ölçüde tamamlandı. Güneyce –İkizdere arasında mevcut yolda tünellerle yeni geçişler yapılıyor. İkizdere ilçe merkezi 6 km uzunluğunda bir tünelle baypas ediliyor. İlçe merkezi dışından tünelle geçilecek yola ilçe esnafı karşı çıkıyor. İlçede esnafın alışveriş yapılamadığı için zor günler geçirdiği belirtilirken Karayollarının hazırladığı ilçeyi baypas eden projeyle Tünele başlanmış durumda, delme çalışmaları çift tüpte devam ediyor. 


İKİZDERE-OVİT Bağlantısı başlamadı 


2018 Yılında tamamlanarak ulaşıma açılan 14.300 metrelik Ovit Tüneline ulaşacak karayolunda halen bir çalışma başlamadı. Konu hakkında tepki gösteren Rize eski İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu’Tünel yapıldı yolu niye yapılmıyor. Projesi hazırlandı denildi. Hazırlanan proje niye ihale edilmiyor. Tünele çıkan yolun İkizdere’den 20 km uzunluğundaki alanda çalışma başlamazsa Ovit Tünelinin hiçbir anlamı yoktur. Yolsuz Ovit Tünelinin anlamı da olmaz. Yapılan çalışmaları destekliyoruz ama yapılmayanları da eleştirmemiz lazım. Ovit Tüneli yolu olmazsa bir anlam ifade etmez. 


Erzurum tarafındaki 2380 metre rakımlı Gölyurt Dağını aşmak için delme çalışmasına başlanan KIRIK Tünelinde işler tam bir yıldır durmuş diyen Hasan Kansızoğlu’7200 metre uzunluğunda olacak olan Kırık Tüneli ile 2349 rakımlı Dallıkavak dağını baypas edecek 3100 metre uzunluğundaki Dallıkavak tünellerinde çalışma niye yok. Ovit Tüneline yakın ilgi gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı ilgisini KIRIK ve DALLIKAVAK Tünelleri içinde bekliyoruz. Bu tünellerin tamamlanmasıyla Rize-Erzurum karayolu hem mesafe hem zaman olarak kısalmış olacak. Kırık Tünelinde iş yapan firmanın şantiyesi 1 senedir tamamen kapalı. Burada iş tasfiye edilerek yeniden ihale edileceği söylenmişti. Halen fesih de yok yeni ihalede yok. Ne bekleniyor anlamış değiliz’ dedi. 


Ovit ,Kırık ve Dallıkavak Tünelleri tamamlanarak hizmete girdiğinde şu an 260 kilometre uzunluğunda olan Rize-Erzurum mesafesi toplamda 42 kilometre kısalmış olacak. Bu kısalma şu an 3-3,5 saatte gidilen yolda seyahat süresini 2-2.5 saate düşürürken araçlarda yakıtta da ekonomik katkı sağlayacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi