Rize ve Bölgenin Gözü Bu Yolda.

Rize 11.04.2019 - 18:10, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1464+ kez okundu.
 

Rize ve Bölgenin Gözü Bu Yolda.

KARADENİZ BÖLGE İLLERİNİN GÖZÜ YEŞİL YOL’DA  DOKAP Başkanı Yusuf Mengi, yaptığı açıklamada, Yeşil Yolun Türkiye Turizm Stratejisi 2023 vizyonundan hareketle Karadeniz Bölgesi’nin yaylalarını turizm merkezlerini birbirleriyle üst kottan bağlantısını sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.  Dokap Başkanı Yusuf MENGİ, “Yeşil yol projesinin sadece yol alışmalarımızdan ibaret olmadığının kamuoyu tarafından bilinmesini, bu önemli projenin yolun geçtiği bölgedeki şehirlere çok önemli, turistik, kültürel, tarihsel, sanatsal aktiviteler ve ekonomik kazanımlar kazandıracaktır. ”dedi.  DOKAP Başkanı Yusuf Mengi yaptığı açıklamada, Yeşil Yolun Türkiye Turizm Stratejisi 2023 vizyonundan hareketle Karadeniz bölgesinin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirleriyle üst kottan bağlantısını sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.  Doğu Karadeniz Projesi ( DOKAP ) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca sürdürülen Yeşil Yol Projesi ile Trabzon, Samsun, Rize, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin illerindeki turizm merkezlerinin üst kottan birbirine bağlanmasını amaçlıyor.  Çalışmanın tamamlanmasıyla Samsun Kuş Cenneti’nden yola çıkan bir turistin Tokat’ın Ballıca Mağarası, menderesleriyle ünlü Ordu’nun Perşembe Yaylası, Giresun’un Kümbet Yaylası, Trabzon’un Uzungöl’ü, Rize’nin Anzer Yaylası, Gümüşhane’nin Karaca Mağarası, Bayburt’un yer altı şeh  Yeşil Yol’un bir turisti Samsun’dan başlayıp Sarp Sınır Kapısı’na kadar ortalama 70 kilometre hızla doğaya dokunarak, doğayı izleyerek turizm faaliyetine katma üzerine planlanmış bir çalışma olduğunu belirten Mengi, projenin doğada yeni bir yol açma çalışması değil, var olan yolların iyileştirilmesinden ibaret olduğunu vurguladı.  

KARADENİZ BÖLGE İLLERİNİN GÖZÜ YEŞİL YOL’DA 


DOKAP Başkanı Yusuf Mengi, yaptığı açıklamada, Yeşil Yolun Türkiye Turizm Stratejisi 2023 vizyonundan hareketle Karadeniz Bölgesi’nin yaylalarını turizm merkezlerini birbirleriyle üst kottan bağlantısını sağlayacak bir proje olduğunu söyledi. 


Dokap Başkanı Yusuf MENGİ, “Yeşil yol projesinin sadece yol alışmalarımızdan ibaret olmadığının kamuoyu tarafından bilinmesini, bu önemli projenin yolun geçtiği bölgedeki şehirlere çok önemli, turistik, kültürel, tarihsel, sanatsal aktiviteler ve ekonomik kazanımlar kazandıracaktır. ”dedi. 


DOKAP Başkanı Yusuf Mengi yaptığı açıklamada, Yeşil Yolun Türkiye Turizm Stratejisi 2023 vizyonundan hareketle Karadeniz bölgesinin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirleriyle üst kottan bağlantısını sağlayacak bir proje olduğunu söyledi. 


Doğu Karadeniz Projesi ( DOKAP ) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca sürdürülen Yeşil Yol Projesi ile Trabzon, Samsun, Rize, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin illerindeki turizm merkezlerinin üst kottan birbirine bağlanmasını amaçlıyor. 


Çalışmanın tamamlanmasıyla Samsun Kuş Cenneti’nden yola çıkan bir turistin Tokat’ın Ballıca Mağarası, menderesleriyle ünlü Ordu’nun Perşembe Yaylası, Giresun’un Kümbet Yaylası, Trabzon’un Uzungöl’ü, Rize’nin Anzer Yaylası, Gümüşhane’nin Karaca Mağarası, Bayburt’un yer altı şeh 


Yeşil Yol’un bir turisti Samsun’dan başlayıp Sarp Sınır Kapısı’na kadar ortalama 70 kilometre hızla doğaya dokunarak, doğayı izleyerek turizm faaliyetine katma üzerine planlanmış bir çalışma olduğunu belirten Mengi, projenin doğada yeni bir yol açma çalışması değil, var olan yolların iyileştirilmesinden ibaret olduğunu vurguladı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi