RİZE VE BÖLGEDE MAYIS KARI GÜZELLİĞİ

Karadeniz 25.05.2020 - 10:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2745+ kez okundu.
 

RİZE VE BÖLGEDE MAYIS KARI GÜZELLİĞİ

KARADENİZ’in yüksek kesimleri, mayıs ayı sonunda yağan karın ardından beyaz örtüyle kaplandı. Doğanın kar ile bembeyaz olması, güzel görüntüler oluşturdu.  Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimleri, mayısın son günlerinde yağan karla beyaza büründü. Kar yağışıyla birlikte Zigana Dağı Geçidi'nin yanı sıra yüksek rakımlı mezra ile yaylalarda güzel manzaralar ortaya çıktı. Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasını yayladaki evlerinde geçirenler, karla birlikte manzaranın keyfini çıkardı. Trabzon'un Tonya ilçesine bağlı 1800 rakımlı Erikbeli Yaylası'nda da üzeri karla kaplanan sarı ve mor renkteki zifin çiçekleri ile orman gülleri, güzel görüntüler oluşturdu. Gümüşhane'nin Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer alan 2 bin 140 rakımlı Taşköprü Yaylası da Ramazan Bayramı'nda yağan karla beyaz örtüyle kaplandı. Rize'de Ovit Yaylasında Mayıs yağan kar görüntüleri Bayramı yaylada geçirenler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenip sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.    SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI   Öte yandan Trabzon Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllüleri de kar yağışı nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için Zigana Dağı Geçidi'nde bazı bölgelere mama, yem ve yiyecek bıraktı. AKUT gönüllüsü Kemal Başkan, sokak hayvanlarının yaşam alanlarına düzenli olarak yem bıraktıklarını anlatarak, "Bu zor günlerde, can dostlarımız da zor günler geçiriyor. Elimizden geldiğince halkımızdan topladığımız yardımlarla onlara yiyecek bırakıyoruz. Bu hayvanlarla aynı dünyayı paylaşıyoruz. Bunların bize depremlerde, afetlerde ne kadar yardımcı olduğunu görüyoruz. Halkımızın bunu unutmamasını istiyorum" dedi. 

KARADENİZ’in yüksek kesimleri, mayıs ayı sonunda yağan karın ardından beyaz örtüyle kaplandı. Doğanın kar ile bembeyaz olması, güzel görüntüler oluşturdu.  Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimleri, mayısın son günlerinde yağan karla beyaza büründü. Kar yağışıyla birlikte Zigana Dağı Geçidi'nin yanı sıra yüksek rakımlı mezra ile yaylalarda güzel manzaralar ortaya çıktı. Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasını yayladaki evlerinde geçirenler, karla birlikte manzaranın keyfini çıkardı. Trabzon'un Tonya ilçesine bağlı 1800 rakımlı Erikbeli Yaylası'nda da üzeri karla kaplanan sarı ve mor renkteki zifin çiçekleri ile orman gülleri, güzel görüntüler oluşturdu. Gümüşhane'nin Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer alan 2 bin 140 rakımlı Taşköprü Yaylası da Ramazan Bayramı'nda yağan karla beyaz örtüyle kaplandı.

Rize'de Ovit Yaylasında Mayıs yağan kar görüntüleri Bayramı yaylada geçirenler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenip sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. 

 

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

 

Öte yandan Trabzon Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllüleri de kar yağışı nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için Zigana Dağı Geçidi'nde bazı bölgelere mama, yem ve yiyecek bıraktı. AKUT gönüllüsü Kemal Başkan, sokak hayvanlarının yaşam alanlarına düzenli olarak yem bıraktıklarını anlatarak, "Bu zor günlerde, can dostlarımız da zor günler geçiriyor. Elimizden geldiğince halkımızdan topladığımız yardımlarla onlara yiyecek bırakıyoruz. Bu hayvanlarla aynı dünyayı paylaşıyoruz. Bunların bize depremlerde, afetlerde ne kadar yardımcı olduğunu görüyoruz. Halkımızın bunu unutmamasını istiyorum" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi