RİZE TURİZMİ İVME KAZANACAK

Kültür 20.08.2020 - 17:05, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1768+ kez okundu.
 

RİZE TURİZMİ İVME KAZANACAK

Taylan; Rize Turizmi İvme Kazanacak   Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye’nin ‘Karavan Park’ haritasını oluşturuyor.   MÜSİAD, belirlenen illerde karavan park oluşturma projesi çalışmalarına başladı. Karavan Park Projesi kapsamında Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kilis, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Rize, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Trabzon potansiyel iller olarak seçildi.   Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman ve karavan park yapılması planlanan illerin MÜSİAD başkanları video konferans yöntemiyle bir araya gelerek MÜSİAD başkanları kendi illerinde yapılacak karavan park ile ilgili alan ve potansiyellerini içeren bilgiler paylaştı.   Rize MÜSİAD Başkanı Recep Taylan video konferans yöntemiyle yapılan toplantı sonrası açıklamasında, “Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle MÜSİAD Genel Merkezimiz 'Türkiye'nin Karavan Park Haritasını oluşturulduğu projede en potansiyel iller arasında yer alan ilimizin Karavan Park Projesi’yle ilgili potansiyel yerlerin teknik ve fiziki bilgilerini içeren sunumuzu yaptık. Sahil bandı üzerinde, Çamlıhemşin ve İkizdere havzalarında alan çalışmalarımız devam etmektedir. Projede en güzel şekilde yerimizi alacağız. Oluşturulacak karavan park alanlarımızda, her karavan için 80 ile 100 metrekare park alanı, temiz su, atık su boşaltım yerleri, elektrik, çeşitli sosyal donatılar ve 7/24 saat gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağı park alanları oluşturulacağız. MÜSİAD, Karavan Park Projesiyle ülkemize günlük ortalama 200 dolar harcayan 6 milyon turisti ağırlamayı hedeflemektedir. Bu projede; denizimizle, yaylamızla, doğamızla en potansiyel iller arasında yer alan Rizemiz önemli kazanç elde edeceğine inanıyoruz.” dedi.

Taylan; Rize Turizmi İvme Kazanacak

 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Türkiye’nin ‘Karavan Park’ haritasını oluşturuyor.

 

MÜSİAD, belirlenen illerde karavan park oluşturma projesi çalışmalarına başladı. Karavan Park Projesi kapsamında Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kilis, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Rize, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Trabzon potansiyel iller olarak seçildi.

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman ve karavan park yapılması planlanan illerin MÜSİAD başkanları video konferans yöntemiyle bir araya gelerek MÜSİAD başkanları kendi illerinde yapılacak karavan park ile ilgili alan ve potansiyellerini içeren bilgiler paylaştı.

 

Rize MÜSİAD Başkanı Recep Taylan video konferans yöntemiyle yapılan toplantı sonrası açıklamasında, “Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle MÜSİAD Genel Merkezimiz 'Türkiye'nin Karavan Park Haritasını oluşturulduğu projede en potansiyel iller arasında yer alan ilimizin Karavan Park Projesi’yle ilgili potansiyel yerlerin teknik ve fiziki bilgilerini içeren sunumuzu yaptık. Sahil bandı üzerinde, Çamlıhemşin ve İkizdere havzalarında alan çalışmalarımız devam etmektedir. Projede en güzel şekilde yerimizi alacağız. Oluşturulacak karavan park alanlarımızda, her karavan için 80 ile 100 metrekare park alanı, temiz su, atık su boşaltım yerleri, elektrik, çeşitli sosyal donatılar ve 7/24 saat gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağı park alanları oluşturulacağız. MÜSİAD, Karavan Park Projesiyle ülkemize günlük ortalama 200 dolar harcayan 6 milyon turisti ağırlamayı hedeflemektedir. Bu projede; denizimizle, yaylamızla, doğamızla en potansiyel iller arasında yer alan Rizemiz önemli kazanç elde edeceğine inanıyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi