Rize siyasetçilerinin buna göz kapaması, kulak tıkaması anlaşılır değil!

Rize 24.08.2019 - 13:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2394+ kez okundu.
 

Rize siyasetçilerinin buna göz kapaması, kulak tıkaması anlaşılır değil!

Erzincan, Trabzon arasındaki demiryolunun güzergâhı nedense Rize siyasilerini, Stk'larını , Meslek Odalarını, kısaca kamu oyunu ilgilendirmiyor. Oysa; bu projenin son şekli bölge için son derece önemli. Daha önceleri de ısrarla vurguladığım gibi, bu proje için en uygun olanı demiryolunun İyidere/Of'a inmesidir.  Eğer, demiryolu İyidere/Of'a inerse, İyidere'de yüksek tonajlı yük gemilerinin  yanaşabileceği bir liman ve lojistik yapılması zorunlu hale gelir. Zira, demiryolunun indirildiği sahilde liman ve lojistik olmak zorunda. Eğer, bazı Trabzon merkez siyasetçilerinin düşündüğü gibi demiryolu Trabzon limanına bağlanırsa, Trabzon-Batum arasındaki bölgenin bundan istifade etmesi mümkün olmayacaktır. Trabzon zigana geçişi ve Araklı yolunun demiryoluna yakın bölgelere uzandığı, böylece arka şehirlere bağlandığı düşünülürse Ovit sadece bir yolcu bağlantı yolunun ötesine geçemeyecektir.  Bu durumda Ovit üzerinden yapılacak bir kara yolu yük taşımacılığı hiçbir şekilde bir limanı beslemez. O nedenle de İyidere'ye yapılacak bir liman işlevsiz hale geleceği için yapımından vazgeçilebilecektir. Oysa; Bölge, Trabzon'dan Batum'a kadar çok yönlü yoğunluk açısından bütünleşmeli, bölgesel kalkınma kuzeye yönelmeli, Trabzon’dan Batum’a uzan demiryolu hattıyla bölgesel bütünleşme sağlanır hale getirilmelidir. Eğer, Demiryolu İyidere-Of arasındaki bir yere inerse , buraya yapılacak olan İyidere limanından Trabzon ve Batum'a kadar olan limanlara bağlantı yapılması kolay hale gelecektir. Zira, buradan her iki istikametteki limanlara bağlanmak kolayca mümkün olacaktır. Böylece, Batum üzerinden Trabzon'a kadar geliş gidiş hattı büyük bir coğrafyayı bölgeye bağlayacaktır. Bu aynı zamanda, Trabzon-Batum demiryolunun Samsun'a bağlanması için de bir fırsat oluşturacaktır.. Ortada böylesi önemli bir fırsat varken, Rize siyasetçilerinin buna göz kapaması, kulak tıkaması anlaşılır değil! Rize Sanayi ve Ticaret odasının ise etrafımızda ne olup bittiğini anlamaktan uzak "Sarp-Samsun arasında demiryolu istiyoruz" gibi sloganlar üzerinden günü geçiştirmesi bulunduğumuz acı tabloyu gözler önüne seriyor.. Umarım birileri çıkar da sayın Cumhurbaşkanımıza Trabzon'a inecek demiryolunun tek alternatifinin İyidere-Of güzergahı olması gerektiğini anlatır ve bir yanlış kararın önüne geçilir.. Bölgemiz adil bir kalkınma modeline hızla kavuşur....

Erzincan, Trabzon arasındaki demiryolunun güzergâhı nedense Rize siyasilerini, Stk'larını , Meslek Odalarını, kısaca kamu oyunu ilgilendirmiyor.


Oysa; bu projenin son şekli bölge için son derece önemli. Daha önceleri de ısrarla vurguladığım gibi, bu proje için en uygun olanı demiryolunun İyidere/Of'a inmesidir. 


Eğer, demiryolu İyidere/Of'a inerse, İyidere'de yüksek tonajlı yük gemilerinin  yanaşabileceği bir liman ve lojistik yapılması zorunlu hale gelir. Zira, demiryolunun indirildiği sahilde liman ve lojistik olmak zorunda.


Eğer, bazı Trabzon merkez siyasetçilerinin düşündüğü gibi demiryolu Trabzon limanına bağlanırsa, Trabzon-Batum arasındaki bölgenin bundan istifade etmesi mümkün olmayacaktır.


Trabzon zigana geçişi ve Araklı yolunun demiryoluna yakın bölgelere uzandığı, böylece arka şehirlere bağlandığı düşünülürse Ovit sadece bir yolcu bağlantı yolunun ötesine geçemeyecektir. 


Bu durumda Ovit üzerinden yapılacak bir kara yolu yük taşımacılığı hiçbir şekilde bir limanı beslemez. O nedenle de İyidere'ye yapılacak bir liman işlevsiz hale geleceği için yapımından vazgeçilebilecektir.


Oysa; Bölge, Trabzon'dan Batum'a kadar çok yönlü yoğunluk açısından bütünleşmeli, bölgesel kalkınma kuzeye yönelmeli, Trabzon’dan Batum’a uzan demiryolu hattıyla bölgesel bütünleşme sağlanır hale getirilmelidir.


Eğer, Demiryolu İyidere-Of arasındaki bir yere inerse , buraya yapılacak olan İyidere limanından Trabzon ve Batum'a kadar olan limanlara bağlantı yapılması kolay hale gelecektir. Zira, buradan her iki istikametteki limanlara bağlanmak kolayca mümkün olacaktır. Böylece, Batum üzerinden Trabzon'a kadar geliş gidiş hattı büyük bir coğrafyayı bölgeye bağlayacaktır.


Bu aynı zamanda, Trabzon-Batum demiryolunun Samsun'a bağlanması için de bir fırsat oluşturacaktır..


Ortada böylesi önemli bir fırsat varken, Rize siyasetçilerinin buna göz kapaması, kulak tıkaması anlaşılır değil!


Rize Sanayi ve Ticaret odasının ise etrafımızda ne olup bittiğini anlamaktan uzak "Sarp-Samsun arasında demiryolu istiyoruz" gibi sloganlar üzerinden günü geçiştirmesi bulunduğumuz acı tabloyu gözler önüne seriyor..


Umarım birileri çıkar da sayın Cumhurbaşkanımıza Trabzon'a inecek demiryolunun tek alternatifinin İyidere-Of güzergahı olması gerektiğini anlatır ve bir yanlış kararın önüne geçilir.. Bölgemiz adil bir kalkınma modeline hızla kavuşur....

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi