Rize simidi, zamlandı

Rize 12.06.2019 - 11:43, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1969+ kez okundu.
 

Rize simidi, zamlandı

RİZE’ye özgü kentin ismiyle özleşleşip, tescillenen 'Rize Simidi' ne 10 kuruş zam yapıldı. 65 kuruştan satılan Rize simidi 75 kuruştan satılacak.  Rize'de kentin adını alan 'Rize Simidi'nin tescillenmiş gramı 50 gramda sabit tutularak fiyatı 75 kuruşa yükseldi.    Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, simitçi esnafının talebini değerlendirdiklerini belirterek, "Artan maliyetlerle simitçi esnafımızın talepleri üzerine gerekli incelemeleri yaptık. Bu talebi Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'ne ilettik. Üretici esnafın talebi haklı bularak fiyat artışı onaylandı. Bundan sonrada ilimizin tescilli ürünü simit en hijyen ve sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımızın tüketimine sunulacaktır." dedi. Rize simidi özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olurken Rize'ye gelen misafirlerin de il dışına götürdüğü bir yiyecek olarak tercih ediliyor.   

RİZE’ye özgü kentin ismiyle özleşleşip, tescillenen 'Rize Simidi' ne 10 kuruş zam yapıldı. 65 kuruştan satılan Rize simidi 75 kuruştan satılacak.  Rize'de kentin adını alan 'Rize Simidi'nin tescillenmiş gramı 50 gramda sabit tutularak fiyatı 75 kuruşa yükseldi.

 

 Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, simitçi esnafının talebini değerlendirdiklerini belirterek, "Artan maliyetlerle simitçi esnafımızın talepleri üzerine gerekli incelemeleri yaptık. Bu talebi Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'ne ilettik. Üretici esnafın talebi haklı bularak fiyat artışı onaylandı. Bundan sonrada ilimizin tescilli ürünü simit en hijyen ve sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımızın tüketimine sunulacaktır." dedi. Rize simidi özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olurken Rize'ye gelen misafirlerin de il dışına götürdüğü bir yiyecek olarak tercih ediliyor.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi