RİZE SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ!.....

Rize 05.04.2020 - 15:29, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2886+ kez okundu.
 

RİZE SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ!.....

Yeni tip korona virüsü tedbirler kapsamında 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı gelirken, Rize' de adeta sessizliğe büründü. Çin'in Wuhan şehrinde baş gösteren ve kısa süre içerisinde dünyaya yayıldı. Bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde dünya genelinde 65.683 insan bu virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Ülkemizde de öncelikle 65 yaş üstü, iki hafta sonra da 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkmama yasağı uygulamasına başlandı. Alınan bu kararın ardından Rize adeta hayalet şehre döndü. Mecbur kalmadıkça kimsenin sokağa çıkmadığı şehirde, özellikle şehrin trafikte her saat en yoğun olan Menderes bulvarın dan neredeyse 3-5 dakika arayla araç geçmektedir. Olması gerekenin bu olduğunu söyleyen Kaya Yıldırım " Toplumumuz daha çok bilinçleniyor. Aynı zamanda da virüsün yayılmasından dolayı bir artı kazanıyoruz diye düşünüyorum. Doğru hamleler yapılıyor. Umarım bir an önce bu virüsten kurtuluruz. Yasaklar biraz daha genişlerse yayılma riski azalır. Ne kadar çok yayılma riski azalırsa bir an önce bu işten kurtulmuş oluruz." Diyen Yıldırım " Rizemiz de başta sayın Valimiz Kemal Çeber olmak üzere kendileri bu durum ortaya çıktıktan sonra bunun şakası olmadığının, işin ciddiyetine inanarak erkenden bir çok önlemlerin alınmasında öncülük etti. Ayrıca şehrimizin değerli Belediye Başkanı sayın Rahmi Metin bey de zaman mefhumu gözetmeden, gece gündüz şehrin her bir köşesini dezenfekte ederek virüsün yayılmaması için büyük gayret gösteriyor.  Bu manada sayın valimiz ve belediye başkanımıza bir Rizeli olarak çok teşekkür ediyorum."" dedi... Diğer tartan Rize genelinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, varalıksız görev yapıyor. Özellikle şehrin giriş çıkışlar başta olmak üzere, ana arteller ve mekanların bulunduğu yerlerde görevliler vatandaşları sık sık uyarıyor.

Yeni tip korona virüsü tedbirler kapsamında 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı gelirken, Rize' de adeta sessizliğe büründü.


Çin'in Wuhan şehrinde baş gösteren ve kısa süre içerisinde dünyaya yayıldı. Bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde dünya genelinde 65.683 insan bu virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Ülkemizde de öncelikle 65 yaş üstü, iki hafta sonra da 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkmama yasağı uygulamasına başlandı.


Alınan bu kararın ardından Rize adeta hayalet şehre döndü. Mecbur kalmadıkça kimsenin sokağa çıkmadığı şehirde, özellikle şehrin trafikte her saat en yoğun olan Menderes bulvarın dan neredeyse 3-5 dakika arayla araç geçmektedir.


Olması gerekenin bu olduğunu söyleyen Kaya Yıldırım " Toplumumuz daha çok bilinçleniyor. Aynı zamanda da virüsün yayılmasından dolayı bir artı kazanıyoruz diye düşünüyorum. Doğru hamleler yapılıyor. Umarım bir an önce bu virüsten kurtuluruz. Yasaklar biraz daha genişlerse yayılma riski azalır. Ne kadar çok yayılma riski azalırsa bir an önce bu işten kurtulmuş oluruz." Diyen Yıldırım " Rizemiz de başta sayın Valimiz Kemal Çeber olmak üzere kendileri bu durum ortaya çıktıktan sonra bunun şakası olmadığının, işin ciddiyetine inanarak erkenden bir çok önlemlerin alınmasında öncülük etti.


Ayrıca şehrimizin değerli Belediye Başkanı sayın Rahmi Metin bey de zaman mefhumu gözetmeden, gece gündüz şehrin her bir köşesini dezenfekte ederek virüsün yayılmaması için büyük gayret gösteriyor. 


Bu manada sayın valimiz ve belediye başkanımıza bir Rizeli olarak çok teşekkür ediyorum."" dedi...


Diğer tartan Rize genelinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, varalıksız görev yapıyor. Özellikle şehrin giriş çıkışlar başta olmak üzere, ana arteller ve mekanların bulunduğu yerlerde görevliler vatandaşları sık sık uyarıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi