RİZE’NİN TESCİLLİ ÜRÜNLERİ ANKARA’DA SERGİLENİYOR

Kültür 20.09.2019 - 00:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2615+ kez okundu.
 

RİZE’NİN TESCİLLİ ÜRÜNLERİ ANKARA’DA SERGİLENİYOR

RİZE’NİN TESCİLLİ ÜRÜNLERİ ANKARA’DA SERGİLENİYOR Coğrafi işaret alan Rize Bezi (Feretiko), Çayeli Kurufasülyesi, Derepazarı Pidesi, Rize Simidi, Rize Baston Ekmek ve başvuruları yapılıp süreçleri devam eden, Anzer Balı, Rize Çayı, Rize Kavurması, Rize Pepeçurası ve Rize Muhlaması, Rize Laz Böreği Ankara’da düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde sergileniyor. Rize Belediyesi, Rize Valiliği, Rize Ticaret Borsası, Rize Ziraat Odası, Derepazarı Belediyesi, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ardeşen Belediyesi ve ilgili kurumların işbirliğiyle Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Rize ürünleri de yerini aldı. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Rize Valisi Kemal Çeber de zirveye katılarak Rize’nin ürünlerinin ulusal ve uluslararası çapta tanıtılması konusundaki çalışmalara destek verdi. Başkan Metin, şehrin kültürel öğelerinin mutlaka tescillenip uluslar arası olarak kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Fuarın 19-20-21 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacağı bildirildi.

RİZE’NİN TESCİLLİ ÜRÜNLERİ ANKARA’DA SERGİLENİYOR


Coğrafi işaret alan Rize Bezi (Feretiko), Çayeli Kurufasülyesi, Derepazarı Pidesi, Rize Simidi, Rize Baston Ekmek ve başvuruları yapılıp süreçleri devam eden, Anzer Balı, Rize Çayı, Rize Kavurması, Rize Pepeçurası ve Rize Muhlaması, Rize Laz Böreği Ankara’da düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde sergileniyor.


Rize Belediyesi, Rize Valiliği, Rize Ticaret Borsası, Rize Ziraat Odası, Derepazarı Belediyesi, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ardeşen Belediyesi ve ilgili kurumların işbirliğiyle Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde Rize ürünleri de yerini aldı.


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Rize Valisi Kemal Çeber de zirveye katılarak Rize’nin ürünlerinin ulusal ve uluslararası çapta tanıtılması konusundaki çalışmalara destek verdi. Başkan Metin, şehrin kültürel öğelerinin mutlaka tescillenip uluslar arası olarak kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi.


Fuarın 19-20-21 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi