RİZE'MİZ BÜYÜK BİR TEHLİKENİN EŞİĞİNDE.

Siyaset 22.07.2020 - 10:16, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2657+ kez okundu.
 

RİZE'MİZ BÜYÜK BİR TEHLİKENİN EŞİĞİNDE.

Rize'de Salgın Tehlikeli Boyutlara Ulaştı. CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz yaptığı yazılı açıklamada, Son 1 ayda Rize'de Covid-19 hastalığına yakalanan kişi sayısında artış gözlendiğini belirtti. Başkan Deniz,  “Özellikle de son 1 haftadaki yükseliş tedirgin edicidir. Gerek çay tarımı için, gerek tatil için, gerekse bayram tatili için ilimize pek çok şehirden gurbetçi vatandaşımız gelmiştir ve gelmeye de devam edecektir. Tüm Rizeli hemşerilerimizin memleketlerine gelip hasret gidermeleri doğal haklarıdır. Ancak tüm dünyayla birlikte yaşadığımız bu salgın hastalıkla ilgili de yeterince tedbirli davranılmamaktadır. Nüfusuna göre en çok vaka görülen iller arasında yer alan Rize'miz büyük bir tehlikenin eşiğindedir. Özellikle köylerde, yerleşik nüfusun çoğunluğu orta yaş ve üstüdür ve her bir Rizelinin korunma tedbirlerine çok dikkat etmesi gerekmektedir” dedi. Başkan Deniz, “Uzun bir izole olma sürecinden geçtik. Pek çoğumuz evlerimizden dışarı çıkamadık ancak hastalık henüz bitmiş değil. Hastalıkla ilgili de bilimsel bir gelişme ortaya konmuş değil. Belki de hastalıkla mücadelede bir ilacın bulunması aylar sonra gerçekleşecek. Bu süre zarfında mümkün olduğunca hastalık bulaş riskini artıracak ortamlardan uzak durulmalıdır” dedi. Yaz ayları olması nedeniyle toplu eğlenceler, kalabalık ortamlar, ev ziyaretleri, gurbetçi akrabaların memleketlerine gelmesi gibi bulaş riskini artıracak pek çok etkenle iç içe olunduğunu ifade eden Başkan Deniz, “ Sevdiklerimizle daha uzun yıllar sağlıkla bir arada olabilmek için daha kontrollü ortamlar oluşturmaya çalışmalıyız. İktidarın, vatandaşın güvenliğini sağlamak için sokağa çıkma yasağı ilan edebilecek güçte olmadığını, vatandaşlarının cebindeki parayı bile süreci yönetmek için talep ettiğini gördük. Bu süreçte yanımızda kendi bireysel tedbirlerimiz olmadığı sürece, sağlıkla yaşantımıza devam etmemiz mümkün gözükmemektedir. Hastanelerin personel ve yatak kapasiteleri yeterli gelmemektedir. Ek binalar işe koşularak hastane ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Çoğu sağlık personeli evinden ailesinden uzakta hem kendi sağlığını korumaya hem de hastaları iyileştirmeye çalışarak üstün bir çaba sarf etmektedir.  Her birey hem kendi sağlığından hem de çevresinde temas içinde olduğu kişilerin sağlığından sorumludur. Hem kendini, hem çevresini riske atmamak için maske kullanımı, hijyen kurallarına uyulması ve sosyal mesafenin korunması gerekmektedir.  Rize'mizde daha fazla vaka görmemek için tüm Rizeli hemşerilerimizi konuyla ilgili ihtiyatlı davranmaya davet ediyoruz” dedi.

Rize'de Salgın Tehlikeli Boyutlara Ulaştı.


CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz yaptığı yazılı açıklamada, Son 1 ayda Rize'de Covid-19 hastalığına yakalanan kişi sayısında artış gözlendiğini belirtti. Başkan Deniz,  “Özellikle de son 1 haftadaki yükseliş tedirgin edicidir. Gerek çay tarımı için, gerek tatil için, gerekse bayram tatili için ilimize pek çok şehirden gurbetçi vatandaşımız gelmiştir ve gelmeye de devam edecektir. Tüm Rizeli hemşerilerimizin memleketlerine gelip hasret gidermeleri doğal haklarıdır. Ancak tüm dünyayla birlikte yaşadığımız bu salgın hastalıkla ilgili de yeterince tedbirli davranılmamaktadır. Nüfusuna göre en çok vaka görülen iller arasında yer alan Rize'miz büyük bir tehlikenin eşiğindedir. Özellikle köylerde, yerleşik nüfusun çoğunluğu orta yaş ve üstüdür ve her bir Rizelinin korunma tedbirlerine çok dikkat etmesi gerekmektedir” dedi.


Başkan Deniz, “Uzun bir izole olma sürecinden geçtik. Pek çoğumuz evlerimizden dışarı çıkamadık ancak hastalık henüz bitmiş değil. Hastalıkla ilgili de bilimsel bir gelişme ortaya konmuş değil. Belki de hastalıkla mücadelede bir ilacın bulunması aylar sonra gerçekleşecek. Bu süre zarfında mümkün olduğunca hastalık bulaş riskini artıracak ortamlardan uzak durulmalıdır” dedi.


Yaz ayları olması nedeniyle toplu eğlenceler, kalabalık ortamlar, ev ziyaretleri, gurbetçi akrabaların memleketlerine gelmesi gibi bulaş riskini artıracak pek çok etkenle iç içe olunduğunu ifade eden Başkan Deniz, “ Sevdiklerimizle daha uzun yıllar sağlıkla bir arada olabilmek için daha kontrollü ortamlar oluşturmaya çalışmalıyız. İktidarın, vatandaşın güvenliğini sağlamak için sokağa çıkma yasağı ilan edebilecek güçte olmadığını, vatandaşlarının cebindeki parayı bile süreci yönetmek için talep ettiğini gördük. Bu süreçte yanımızda kendi bireysel tedbirlerimiz olmadığı sürece, sağlıkla yaşantımıza devam etmemiz mümkün gözükmemektedir. Hastanelerin personel ve yatak kapasiteleri yeterli gelmemektedir. Ek binalar işe koşularak hastane ortamı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Çoğu sağlık personeli evinden ailesinden uzakta hem kendi sağlığını korumaya hem de hastaları iyileştirmeye çalışarak üstün bir çaba sarf etmektedir.  Her birey hem kendi sağlığından hem de çevresinde temas içinde olduğu kişilerin sağlığından sorumludur. Hem kendini, hem çevresini riske atmamak için maske kullanımı, hijyen kurallarına uyulması ve sosyal mesafenin korunması gerekmektedir.  Rize'mizde daha fazla vaka görmemek için tüm Rizeli hemşerilerimizi konuyla ilgili ihtiyatlı davranmaya davet ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi