Rize meydanı Botanik Bahçesine dönüşüyor

08.08.2019 - 12:19, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 6140+ kez okundu.
 

Rize meydanı Botanik Bahçesine dönüşüyor

RİZE MEYDAN PROJESİ PEYZAJ DÜZENLEMESİNDE MEYVE AĞAÇLARINA YER VERİLDİ 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin üst kısmında yapılan peyzaj düzenleme çalışması çerçevesinde yörede bilinen ağaç ve bitki türleri alana yerleştirildi. Meydan projesinde sona yaklaşılırken, proje içerisinde yer alan peyzaj çalışmaları kapsamında Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından farklı türlerde ağaç ve bitkilerin alana yerleştirme işlemi tamamlandı. Çay filizi görselli aydınlatma direkleriyle donatılan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi alanına toplamda, 7 Manolya, 13 Karayemiş, 6 Alev, 6 Defne ağacı, 50 adet Ormangülü ve 650 adet Çay bitkisi yerleştirilerek projeye farklı bir görünüm kazandırıldı. Işıklandırma çalışmalarının yapıldığı ve yakın zamanda oturma banklarının da yerleştirileceği meydanın çevresi yöremizde yaygın olan Karayemiş ağaçlarıyla donatıldı. Meyve ağaçlarının önemi dikkate alınarak yapılan çalışma çerçevesinde, orta kısımlarda narenciye soyundan olan, Mandalina, Portakal, Limon, Kamkat ve Greyfurt gibi yöremizde bolca yetişen ağaçlara yer verildi. Meydan içerisinde bulunan 15 Temmuz Şehitlik Anıtı etrafı ise, Ormangülü ve Rize’nin simgesi olan Çay bitkisiyle süslendi. Ayrıca anıt önünde, şehrimize gelen misafirlerin hatıra fotoğrafı çektirebileceği alan olarak düşünülen içerisinde su fıskiyeleri bulunan havuz yer alıyor. Çay filizi görselli aydınlatma direkleriyle donatılan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi alanına toplamda, 7 Manolya, 13 Karayemiş, 6 Alev, 6 Defne ağacı, 50 adet Orman gülü ve 650 adet Çay bitkisi yerleştirilerek projeye farklı bir görünüm kazandırıldı. Yakın bir sürede oturma banklarının yerleştirilmesiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı tamamlanmış olacak. Rize Belediyesi tarafından büyüyen ve gelişen Rize’nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı çalışmaları kapsamında Meydan Projesinde kullanılacak olan materyaller tırlarla Rize’ye geldi. Meydan Projesinde Peyzaj duzenlemesinde kullanılmak üzere kamyonlara yüklenerek Rize’ye gelen malzemeler yetkililerce teslim alındı. Son çalışmaların yürütüldüğü Meydanda kullanılmak üzere gelen materyaller arasında bitkilendirme çalışmalarında kullanılmak üzere çeşitli ağaç türleri yer alıyor. Projede kullanılacak malzemeler arasında, 36 adet Hazneli Dalga Oturma Bankı, 70 adet Mercan Çiçeklikler, 10 adet Kırmızı Çınar Yapraklı Akağaç, 10 adet Zakkum Tijli, 16 adet Oya Tijli, 10 adet Ihlamur, 100 adet Kamelya, 100 adet Orman Gülü, 15 adet Manolya bitkisi yer alıyor. Inşaatı tamamlanarak 2 Martta ilk mitingin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapildigi Meydan Projesinde tamamlanmak uzere olan üst kaplama çalışmalarının ardından gelen peyzaj düzenleme materyallerin montajı yapılarak projenin ışıklandırma çalışmaları da yapılmış olacak.  

RİZE MEYDAN PROJESİ PEYZAJ DÜZENLEMESİNDE MEYVE AĞAÇLARINA YER VERİLDİ


15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin üst kısmında yapılan peyzaj düzenleme çalışması çerçevesinde yörede bilinen ağaç ve bitki türleri alana yerleştirildi.


Meydan projesinde sona yaklaşılırken, proje içerisinde yer alan peyzaj çalışmaları kapsamında Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından farklı türlerde ağaç ve bitkilerin alana yerleştirme işlemi tamamlandı.


Çay filizi görselli aydınlatma direkleriyle donatılan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi alanına toplamda, 7 Manolya, 13 Karayemiş, 6 Alev, 6 Defne ağacı, 50 adet Ormangülü ve 650 adet Çay bitkisi yerleştirilerek projeye farklı bir görünüm kazandırıldı.


Işıklandırma çalışmalarının yapıldığı ve yakın zamanda oturma banklarının da yerleştirileceği meydanın çevresi yöremizde yaygın olan Karayemiş ağaçlarıyla donatıldı.


Meyve ağaçlarının önemi dikkate alınarak yapılan çalışma çerçevesinde, orta kısımlarda narenciye soyundan olan, Mandalina, Portakal, Limon, Kamkat ve Greyfurt gibi yöremizde bolca yetişen ağaçlara yer verildi.


Meydan içerisinde bulunan 15 Temmuz Şehitlik Anıtı etrafı ise, Ormangülü ve Rize’nin simgesi olan Çay bitkisiyle süslendi. Ayrıca anıt önünde, şehrimize gelen misafirlerin hatıra fotoğrafı çektirebileceği alan olarak düşünülen içerisinde su fıskiyeleri bulunan havuz yer alıyor.


Çay filizi görselli aydınlatma direkleriyle donatılan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi alanına toplamda, 7 Manolya, 13 Karayemiş, 6 Alev, 6 Defne ağacı, 50 adet Orman gülü ve 650 adet Çay bitkisi yerleştirilerek projeye farklı bir görünüm kazandırıldı.


Yakın bir sürede oturma banklarının yerleştirilmesiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı tamamlanmış olacak.


Rize Belediyesi tarafından büyüyen ve gelişen Rize’nin ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı çalışmaları kapsamında Meydan Projesinde kullanılacak olan materyaller tırlarla Rize’ye geldi.


Meydan Projesinde Peyzaj duzenlemesinde kullanılmak üzere kamyonlara yüklenerek Rize’ye gelen malzemeler yetkililerce teslim alındı. Son çalışmaların yürütüldüğü Meydanda kullanılmak üzere gelen materyaller arasında bitkilendirme çalışmalarında kullanılmak üzere çeşitli ağaç türleri yer alıyor.


Projede kullanılacak malzemeler arasında, 36 adet Hazneli Dalga Oturma Bankı, 70 adet Mercan Çiçeklikler, 10 adet Kırmızı Çınar Yapraklı Akağaç, 10 adet Zakkum Tijli, 16 adet Oya Tijli, 10 adet Ihlamur, 100 adet Kamelya, 100 adet Orman Gülü, 15 adet Manolya bitkisi yer alıyor.


Inşaatı tamamlanarak 2 Martta ilk mitingin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapildigi Meydan Projesinde tamamlanmak uzere olan üst kaplama çalışmalarının ardından gelen peyzaj düzenleme materyallerin montajı yapılarak projenin ışıklandırma çalışmaları da yapılmış olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi