RİZE MERKEZ İLÇE BAKANLIĞINA ADAY OLDU

Siyaset 12.12.2019 - 14:24, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2664+ kez okundu.
 

RİZE MERKEZ İLÇE BAKANLIĞINA ADAY OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Rize Merkez İlçemizin kıymetli delegeleri, 14 Aralık 2019 tarihinde yapılacak olan Merkez İlçe Kongresinde Başkanlığa adayım. Ülkenin kurucu partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisinden 1977’den sonra Rize’de milletvekili çıkaramadık, bunun üzüntüsünü hepimiz yaşıyor, sıkıntısını tüm halkımızla beraber çekiyoruz. 2007’de Mesut Yılmaz’ın bağımsız seçilmesi dışında 20 yıldır hiçbir muhalefet milletvekili çıkmadı. Rize’nin, ülkemizin büyümesinden yeterli payı alamaması, halen daha yaşanabilir kent olamaması bu tek yönlü siyasi ortamın sonuçlarındandır. Bununla beraber Rize’de partimiz ne yazık ki ülke ortalamasına dahi yaklaşamamıştır. Son yerel seçimlerde, iktidar partisinin rekor oy alması bir yana, iktidar alternatifi ve iddiası olmayan bir partiye dahi geçilerek üçüncü parti konumuna düşmek hiçbirimiz için kabul edilebilir değildir. İstanbul, Ankara, İzmir’in yanısıra Adana, Antalya, Mersin, Bolu, Kırşehir gibi belediyelerin kazanıldığı seçimlerde partimiz Rize Belediyesine sadece ve sadece bir meclis üyesi sokabilmiştir. İktidar partisi Türkiye’de güç kaybederken Rize’de rekor oy alıyorsa, iktidar destekçisi parti ikinci oluyor, 3 meclis üyeliği kazanıyorsa, “Bir meclis üyesi kazandık, başarılıyız” diyemeyiz. Başarı, TBMM’ye milletvekilleri göndermek, Rize Belediyesini kazanmaktır. Bunun dışındakiler kendimizi kandırmak olabilir. Ama asla başarı değildir. Değerli delege arkadaşlarım, Cumhuriyet Halk Partisini Rize’de birinci parti yapmaya adayım. TBMM’ye ilimizden milletvekili göndermeye, Rize Belediyesini CHP’li yapmaya adayım. Bugün demokratik bir yarışa girdik, yarın kazanan kaybeden olmayacak, hep birlikte omuz omuza partimizi büyütmek, birinci yapmak için çaba göstereceğiz. Partimizin iktidara yürüyüşüne Rize’den güçlü bir ses vereceğiz. Bu duygularla tüm delegelerimizi 14 Aralık 2019 Cumartesi günü İ.Kahraman Kültür Merkezinde saat 13.00’da başlayacak olan CHP Rize Merkez İlçe Kongresine davet ediyor, desteklerinizi bekliyorum. Saygılarımla. Sabri SÜRÜCÜ CHP Rize Merkez İlçe Başkan Adayı

Cumhuriyet Halk Partisi Rize Merkez İlçemizin kıymetli delegeleri,


14 Aralık 2019 tarihinde yapılacak olan Merkez İlçe Kongresinde Başkanlığa adayım.

Ülkenin kurucu partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisinden 1977’den sonra Rize’de milletvekili çıkaramadık, bunun üzüntüsünü hepimiz yaşıyor, sıkıntısını tüm halkımızla beraber çekiyoruz. 2007’de Mesut Yılmaz’ın bağımsız seçilmesi dışında 20 yıldır hiçbir muhalefet milletvekili çıkmadı. Rize’nin, ülkemizin büyümesinden yeterli payı alamaması, halen daha yaşanabilir kent olamaması bu tek yönlü siyasi ortamın sonuçlarındandır.

Bununla beraber Rize’de partimiz ne yazık ki ülke ortalamasına dahi yaklaşamamıştır. Son yerel seçimlerde, iktidar partisinin rekor oy alması bir yana, iktidar alternatifi ve iddiası olmayan bir partiye dahi geçilerek üçüncü parti konumuna düşmek hiçbirimiz için kabul edilebilir değildir. İstanbul, Ankara, İzmir’in yanısıra Adana, Antalya, Mersin, Bolu, Kırşehir gibi belediyelerin kazanıldığı seçimlerde partimiz Rize Belediyesine sadece ve sadece bir meclis üyesi sokabilmiştir.

İktidar partisi Türkiye’de güç kaybederken Rize’de rekor oy alıyorsa, iktidar destekçisi parti ikinci oluyor, 3 meclis üyeliği kazanıyorsa, “Bir meclis üyesi kazandık, başarılıyız” diyemeyiz.

Başarı, TBMM’ye milletvekilleri göndermek, Rize Belediyesini kazanmaktır. Bunun dışındakiler kendimizi kandırmak olabilir. Ama asla başarı değildir.

Değerli delege arkadaşlarım,

Cumhuriyet Halk Partisini Rize’de birinci parti yapmaya adayım.

TBMM’ye ilimizden milletvekili göndermeye, Rize Belediyesini CHP’li yapmaya adayım.
Bugün demokratik bir yarışa girdik, yarın kazanan kaybeden olmayacak, hep birlikte omuz omuza partimizi büyütmek, birinci yapmak için çaba göstereceğiz. Partimizin iktidara yürüyüşüne Rize’den güçlü bir ses vereceğiz.

Bu duygularla tüm delegelerimizi 14 Aralık 2019 Cumartesi günü İ.Kahraman Kültür Merkezinde saat 13.00’da başlayacak olan CHP Rize Merkez İlçe Kongresine davet ediyor, desteklerinizi bekliyorum.

Saygılarımla.

Sabri SÜRÜCÜ
CHP Rize Merkez İlçe Başkan Adayı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi