Rize Konya Ovası değil. Bir metrenin hesabı yapılır.

Rize 07.02.2020 - 11:19, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2601+ kez okundu.
 

Rize Konya Ovası değil. Bir metrenin hesabı yapılır.

RİZELİ KAMULAŞTIRMADA MAĞDUR-1    Rize’de yapılan Kamulaştırmalardan hiçbir Hak sahibi memnun değil.     Son günlerde önce Çiftekavakta yapılması planlanan Sanayi Çarşısı için kamulaştırılmak istenen araziye gösterilen tepkiler şimdide Yeniköy Mahallesindeki kamulaştırmalara gösterilen tepkiler hep ucuza kapatmanın sonucu olsa gerek.      Kamulaştırma bedellerini tespit eden bilirkişiler kimin adamı kimden yana.     Devlet vatandaşını mağdur etmez.     Rize’de arazi olmadığı için kamulaştırılmak istenen araziler Konya ovasına göre elbette pahalıdır. Ankara’ya göre bedel biçilmemeli ve bilirkişiler il dışından olmamalı.     Rize Konya veya Erzurum Ovası değil. Bir metrenin hesabı yapılır.     Önceki yıllarda Güney çevre yolu ve yapılmakta olan AVM etrafında yapılanlardan ev ve arazi sahiplerinin memnun olmadığını biliriz.      Aynı sıkıntılar kamulaştırma kararı alınan eski Ortacami devamı olan Rize’nin merkezi ve en eski çarşısı olan Yeniköy’de yaşatılıyor.      Kamulaştırma elbette gerektiğinde olmalı ama vatandaş mağdur edilmemeli.      Rize Merkez Yeniköy Mahallesinde, kamulaştırma yapılan binalar az bir bedelle alınmak isteniyor.     Buradaki esnaf veya mal sahibinin belki sahibi yok ama vicdan denen bir kavram var. Rize’de yer çok kısıtlı olduğu için arsa arazi ucuz değil. Gerçek bedeli mağdur etmeden uygulanmalı verilmeli.     Tespit edilen ücretle yıkılmak istenen ev veya dükkânın hafriyatı çıkarılamaz.      Esnaflar adına yapılan açıklamalar dikkate alınmalıdır.     Esnaflar ‘İş yerlerine biçilen fiyatlarla yeni bir iş yeri açmamız mümkün değil ’diyorsa dikkate alınmalıdır.      İki Milyon Liralık dükkânlara 180 bin ile 270 bin Lira arasında bedel bu yanlıştır.      Aynı caddenin karşısı berisi çok farklı fiyatla olmamalı. Caddenin karşısında Belediyeye ait olan bir dükkân 2 Milyona satıldığı iddiası var.      Kamulaştırma adı altında mülkiyetlerin yok fiyatına kendilerinden alındığını ve haklarının verilmesini isteyen mal sahiplerinin isteği göz önüne alınmalı. Eğer mağdur bir tabaka burada yaratılırsa bunun sonuçlarına kimse katlanamaz diye düşünüyorum.       Yeniköy’de yol konusunda Belediyenin tamamen kenara çekilerek konuyu Karayollarına bırakması vatandaşları mağdur ediyor. Muhatabın Karayolları olması ipe un sermektir işi zorlaştırmaktır.       Son yıllarda Rize'nin birçok bölgesinde  yapılan istimlak nedeniyle yüzlerce vatandaş mağdur oldu ve mağdur olmaya devam ediyor.      Yazık günahtır.      Babadan kalma deden kalma arazi veya evler yok pahasına alınıyorsa bu yapılan doğru değildir.      Genel Başkan ve Cumhurbaşkanının Rizeli olduğu iktidar döneminde mağduriyetler yaşanması doğru değildir.     Kamulaştırma kararı Karayollarının insiyatifine bırakılmadan çözümlenmeli.

RİZELİ KAMULAŞTIRMADA MAĞDUR-1

  
Rize’de yapılan Kamulaştırmalardan hiçbir Hak sahibi memnun değil.

   
Son günlerde önce Çiftekavakta yapılması planlanan Sanayi Çarşısı için kamulaştırılmak istenen araziye gösterilen tepkiler şimdide Yeniköy Mahallesindeki kamulaştırmalara gösterilen tepkiler hep ucuza kapatmanın sonucu olsa gerek.

    
Kamulaştırma bedellerini tespit eden bilirkişiler kimin adamı kimden yana.

   
Devlet vatandaşını mağdur etmez.

   
Rize’de arazi olmadığı için kamulaştırılmak istenen araziler Konya ovasına göre elbette pahalıdır. Ankara’ya göre bedel biçilmemeli ve bilirkişiler il dışından olmamalı.

   
Rize Konya veya Erzurum Ovası değil. Bir metrenin hesabı yapılır.

   
Önceki yıllarda Güney çevre yolu ve yapılmakta olan AVM etrafında yapılanlardan ev ve arazi sahiplerinin memnun olmadığını biliriz.

    
Aynı sıkıntılar kamulaştırma kararı alınan eski Ortacami devamı olan Rize’nin merkezi ve en eski çarşısı olan Yeniköy’de yaşatılıyor.

    
Kamulaştırma elbette gerektiğinde olmalı ama vatandaş mağdur edilmemeli.

    
Rize Merkez Yeniköy Mahallesinde, kamulaştırma yapılan binalar az bir bedelle alınmak isteniyor.

   
Buradaki esnaf veya mal sahibinin belki sahibi yok ama vicdan denen bir kavram var. Rize’de yer çok kısıtlı olduğu için arsa arazi ucuz değil. Gerçek bedeli mağdur etmeden uygulanmalı verilmeli.

   
Tespit edilen ücretle yıkılmak istenen ev veya dükkânın hafriyatı çıkarılamaz.

    
Esnaflar adına yapılan açıklamalar dikkate alınmalıdır.

   
Esnaflar ‘İş yerlerine biçilen fiyatlarla yeni bir iş yeri açmamız mümkün değil ’diyorsa dikkate alınmalıdır.

    
İki Milyon Liralık dükkânlara 180 bin ile 270 bin Lira arasında bedel bu yanlıştır.

    
Aynı caddenin karşısı berisi çok farklı fiyatla olmamalı. Caddenin karşısında Belediyeye ait olan bir dükkân 2 Milyona satıldığı iddiası var.

    
Kamulaştırma adı altında mülkiyetlerin yok fiyatına kendilerinden alındığını ve haklarının verilmesini isteyen mal sahiplerinin isteği göz önüne alınmalı. Eğer mağdur bir tabaka burada yaratılırsa bunun sonuçlarına kimse katlanamaz diye düşünüyorum.

     
Yeniköy’de yol konusunda Belediyenin tamamen kenara çekilerek konuyu Karayollarına bırakması vatandaşları mağdur ediyor. Muhatabın Karayolları olması ipe un sermektir işi zorlaştırmaktır.

     
Son yıllarda Rize'nin birçok bölgesinde  yapılan istimlak nedeniyle yüzlerce vatandaş mağdur oldu ve mağdur olmaya devam ediyor.

    
Yazık günahtır.

    
Babadan kalma deden kalma arazi veya evler yok pahasına alınıyorsa bu yapılan doğru değildir.

    
Genel Başkan ve Cumhurbaşkanının Rizeli olduğu iktidar döneminde mağduriyetler yaşanması doğru değildir.

   
Kamulaştırma kararı Karayollarının insiyatifine bırakılmadan çözümlenmeli.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi