Rize kitap fuarına rekor ziyaret

Kültür 02.12.2019 - 13:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1470+ kez okundu.
 

Rize kitap fuarına rekor ziyaret

RİZE'de, 22 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında açılan kitap fuarı sona erdi. 10 gün boyunca kitapseverleri konuk eden fuarı yaklaşık 120 bin kişi ziyaret etti.   Rize Valiliğinin himayelerinde, Rize Merkez Muhtarlar Derneğinin organizesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Rize Belediyesi, Çaykur Genel Müdürlüğü, Rize Ticaret Borsası ve Rize Araştırmaları Vakfı'nın destekleriyle düzenlenen 2'nci Rize Kitap Fuarı sona erdi. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen fuarda 10 gün boyunca binlerce kitap ve onlarca yazar ziyaretçileri ile bir araya geldi. Yoğun katılımın yaşandığı fuarı yaklaşık 120 bin kitapsever ziyaret etti. Organizyonu gerçekleştiren Rize Merkez Muhtarlar Derneği adına açıklamalarda bulunan Başkan İrfan Kaya, fuara gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Fuarda yazarlarımıza çok büyük ilgi vardı. Söyleşilerine yoğun katılım sağlandı. Salonlarımızın hemen hemen hepsi tıklım tıklım doldu.10 günde 120 bin civarında ziyaretçi sayısına ulaştık. Hem bizim adımıza hem de Rize'miz için de çok gurur verici bir durum. İlgi ve alakanın fazla olduğunu hissettik" diye konuştu. Rize Merkez Muhtarlar Derneği olarak böyle bir organizasyona imza atmalarından dolayı gururlu olduklarını belirten Kaya, "Rize'de bu tarz etkinliklerin artması adına başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 'Rizeli okumuyor' deniliyordu. Demek ki imkan verilince okuyormuş, ilgi ve alaka gösteriyormuş. Bu durum bizi memnun etti" dedi.   'İLÇELERİDE ORGANİZASYONA KATTIK' Organizasyonu Rize geneline yaymak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kaya, "Organizasyonu ilçelere yaydık. Bu sene Ardeşen'de bunu denedik. Bu organizsayonun Rize genelini kapsaması gerekiyordu. Bunun denemesini yaptık. 2 yazarımızı Ardeşen'e yönlendirdik ve orada söyleşilerini yaptılar. Seneye 4 ilçeyi bunun içerisine katmaya çalışacağız. Bu organizasyon ufak bir organizasyon değil. Çevre illerden de okuyucu kitlesini buraya çekmek istedik. Oralarda ücretsiz servisler ve reklam afişleri ile insanları bu fuara toplamaya çalıştık. Bunda da kısmen başarılı olduk. Eksiklerimiz tabiki var. Bunları not alarak seneye daha hızlısını ve daha duyurulabilirliği yüksek bir organizasyon yaparız" dedi.

RİZE'de, 22 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında açılan kitap fuarı sona erdi. 10 gün boyunca kitapseverleri konuk eden fuarı yaklaşık 120 bin kişi ziyaret etti.

 

Rize Valiliğinin himayelerinde, Rize Merkez Muhtarlar Derneğinin organizesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Rize Belediyesi, Çaykur Genel Müdürlüğü, Rize Ticaret Borsası ve Rize Araştırmaları Vakfı'nın destekleriyle düzenlenen 2'nci Rize Kitap Fuarı sona erdi. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen fuarda 10 gün boyunca binlerce kitap ve onlarca yazar ziyaretçileri ile bir araya geldi. Yoğun katılımın yaşandığı fuarı yaklaşık 120 bin kitapsever ziyaret etti. Organizyonu gerçekleştiren Rize Merkez Muhtarlar Derneği adına açıklamalarda bulunan Başkan İrfan Kaya, fuara gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Fuarda yazarlarımıza çok büyük ilgi vardı. Söyleşilerine yoğun katılım sağlandı. Salonlarımızın hemen hemen hepsi tıklım tıklım doldu.10 günde 120 bin civarında ziyaretçi sayısına ulaştık. Hem bizim adımıza hem de Rize'miz için de çok gurur verici bir durum. İlgi ve alakanın fazla olduğunu hissettik" diye konuştu. Rize Merkez Muhtarlar Derneği olarak böyle bir organizasyona imza atmalarından dolayı gururlu olduklarını belirten Kaya, "Rize'de bu tarz etkinliklerin artması adına başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 'Rizeli okumuyor' deniliyordu. Demek ki imkan verilince okuyormuş, ilgi ve alaka gösteriyormuş. Bu durum bizi memnun etti" dedi.

 

'İLÇELERİDE ORGANİZASYONA KATTIK' Organizasyonu Rize geneline yaymak için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kaya, "Organizasyonu ilçelere yaydık. Bu sene Ardeşen'de bunu denedik. Bu organizsayonun Rize genelini kapsaması gerekiyordu. Bunun denemesini yaptık. 2 yazarımızı Ardeşen'e yönlendirdik ve orada söyleşilerini yaptılar. Seneye 4 ilçeyi bunun içerisine katmaya çalışacağız. Bu organizasyon ufak bir organizasyon değil. Çevre illerden de okuyucu kitlesini buraya çekmek istedik. Oralarda ücretsiz servisler ve reklam afişleri ile insanları bu fuara toplamaya çalıştık. Bunda da kısmen başarılı olduk. Eksiklerimiz tabiki var. Bunları not alarak seneye daha hızlısını ve daha duyurulabilirliği yüksek bir organizasyon yaparız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi