Rize Kale yolunda genişleme çalışması

Rize 22.08.2019 - 16:41, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2409+ kez okundu.
 

Rize Kale yolunda genişleme çalışması

RİZE KALESİ’NİN ULAŞIM YOLLARINDA YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI Rize Kalesi’ne ulaşımı sağlayan araç ve yaya merdiven yollarında Rize Belediyesi tarafından yol genişletme çalışmaları başlatıldı. Rize’nin turizm alanında gezilip görülecek uğrak noktalarından birisi olan Rize Kalesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarının ardından sıra ulaşım noktasında önem arz eden araç ve yaya yolunun yeniden elden geçirilmesine geldi. Kale’ye çıkan araç yolunda başlatılan yol genişletme çalışmaları kapsamında 2 aracın yan yana geçmekte zorlandığı ve kaza riski yüksek olan bölgede Rize Belediyesi ekiplerince yürütülen çalışmalarda arazi sahiplerinin de rızası alınarak yol genişletme çalışması başlatıldı. Eski yolun genişliği 5 metre iken, genişletilerek bu ölçü 8 metre genişliğe çıkartıldı. Toprak kaymasına önlem olarak yakın bir zamanda başlatılacak olan doğal taş desenli dekoratif perde duvar ve üst kısmında tel örgü çalışmasının ardından yolun asfalt serme işlemi yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yıllardır tartışmalara ve ufak çaplı trafik kazalarına neden olan dar yol sorunu çözüme kavuşmuş olacak. ESKİ MERDİVEN ( PATİKA ) YOLU GENİŞLETME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR Rize Kalesi’nin yaya ulaşımını sağlayan (eski patika yolu ) olarak bilinen merdiven yolda ise genişletme ve zemin düzeltme çalışması başlatıldı. Atatürk Caddesi güzergahı üzerinde, Devlet Hastanesi yakınından başlayan eski patika yol dolgu çalışmasıyla genişletiliyor. İstinat duvarlarının yapıldığı merdiven yolun dolgusu yapılarak zemin iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Rize Kalesine kısa ulaşım yolu olarak kullanılan yaya yolu tamamlandığında daha güvenli hale gelecek.

RİZE KALESİ’NİN ULAŞIM YOLLARINDA YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI


Rize Kalesi’ne ulaşımı sağlayan araç ve yaya merdiven yollarında Rize Belediyesi tarafından yol genişletme çalışmaları başlatıldı.


Rize’nin turizm alanında gezilip görülecek uğrak noktalarından birisi olan Rize Kalesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarının ardından sıra ulaşım noktasında önem arz eden araç ve yaya yolunun yeniden elden geçirilmesine geldi.


Kale’ye çıkan araç yolunda başlatılan yol genişletme çalışmaları kapsamında 2 aracın yan yana geçmekte zorlandığı ve kaza riski yüksek olan bölgede Rize Belediyesi ekiplerince yürütülen çalışmalarda arazi sahiplerinin de rızası alınarak yol genişletme çalışması başlatıldı. Eski yolun genişliği 5 metre iken, genişletilerek bu ölçü 8 metre genişliğe çıkartıldı.


Toprak kaymasına önlem olarak yakın bir zamanda başlatılacak olan doğal taş desenli dekoratif perde duvar ve üst kısmında tel örgü çalışmasının ardından yolun asfalt serme işlemi yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yıllardır tartışmalara ve ufak çaplı trafik kazalarına neden olan dar yol sorunu çözüme kavuşmuş olacak.


ESKİ MERDİVEN ( PATİKA ) YOLU GENİŞLETME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


Rize Kalesi’nin yaya ulaşımını sağlayan (eski patika yolu ) olarak bilinen merdiven yolda ise genişletme ve zemin düzeltme çalışması başlatıldı.


Atatürk Caddesi güzergahı üzerinde, Devlet Hastanesi yakınından başlayan eski patika yol dolgu çalışmasıyla genişletiliyor. İstinat duvarlarının yapıldığı merdiven yolun dolgusu yapılarak zemin iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Rize Kalesine kısa ulaşım yolu olarak kullanılan yaya yolu tamamlandığında daha güvenli hale gelecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi