RİZE İL BAŞKANI RİZE'DE YAŞANANLARI SORDU

Siyaset 01.04.2020 - 16:49, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2010+ kez okundu.
 

RİZE İL BAŞKANI RİZE'DE YAŞANANLARI SORDU

Rize CHP Rize’de yaşananları sordu  Son günlerde Rize'de başta sağlık kuruluşları olmak üzer, Çaykur ve bazı hizmet sektörlerinde yaşanan korona virüs vakaları ile bazı belde ve köylerin karantina altına alınmasıyla ilgili kamuoyunda çeşitli ancak sağlıksız bilgilerin tartışılması Rize CHP yi harekete geçirdi.  Cumhuriyet Halk Partisi CHP Rize il başkanı Saltuk DENİZ, Rize de son günlerde yaşanan korona virüs vakaları ve yaşananlarla ilgili kamuoyunda sağlıklı bilgilerin tartışılmadığını belirterek  "Soruyoruz, Merak Ediyoruz, Öğrenmek İstiyoruz" diyerek yetkililerin yaşananlarla ilgili daha şeffaf açıklamalar yapmasını istedi.  Başkan Deniz açıklamasında, “Rize’deki Vaka Sayısı Kaçtır?  Bunların İlçelere Göre Dağılımı Nedir?  Vakaların Kaçı Yoğun Bakımda,  Kaçı Solunum Cihazına Bağlıdır?  Rize’de  Kaç Kişi Evlerinde Karantina Altındadır,  Bunların İlçelere Göre Dağılımı Nedir? Esnek Çalışma Kuralı Çaykur Dâhil Olmak Üzere Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Tam Olarak Uygulanmakta mıdır?” dedi  Başkan Deniz, “Her gün İl Merkezinde ve ilçelerimizde sürekli olarak Evde kalın çağrıları yapılmaktadır. Son derece doğru bir uygulama. Bu çağrıların sürekli olarak yapılması yararlıdır.    Geçtiğimiz günlerde de Kendirli Beldemiz ve 4 yerleşim yeri karantina altına alındı. Kamuoyunda kulaktan kulağa çok sayıda doğru yanlış bilgi dolaşmaktadır. 30 Mart tarihinde yapmış olduğumuz açıklama da sormuştuk.   Sağlık Bakanlığımız her gün açıklama yapıp kamuoyunu bilgilendirmektedir. Aynı bilgilendirmenin süreci çok doğru yürüttüğünü gördüğümüz Sayın Valimiz tarafından da yapılmasını talep etmekteyiz. Şimdi bir kez daha soruyoruz. Çünkü Merak ediyoruz. Çünkü Öğrenmek istiyoruz. Rize’deki Vaka Sayısı Kaçtır? Bunların İlçelere Göre Dağılımı Nedir? Vakaların Kaçı Yoğun Bakım Da, Kaçı Solunum Cihazına Bağlıdır? Rize De Kaç Kişi Evlerinde Karantina Altındadır, Bunların İlçelere Göre Dağılımı Nedir? Esnek Çalışma Kuralı Çaykur Dâhil Olmak Üzere Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Tam Olarak Uygulanmakta Mıdır?” diye sordu .

Rize CHP Rize’de yaşananları sordu 


Son günlerde Rize'de başta sağlık kuruluşları olmak üzer, Çaykur ve bazı hizmet sektörlerinde yaşanan korona virüs vakaları ile bazı belde ve köylerin karantina altına alınmasıyla ilgili kamuoyunda çeşitli ancak sağlıksız bilgilerin tartışılması Rize CHP yi harekete geçirdi. 


Cumhuriyet Halk Partisi CHP Rize il başkanı Saltuk DENİZ, Rize de son günlerde yaşanan korona virüs vakaları ve yaşananlarla ilgili kamuoyunda sağlıklı bilgilerin tartışılmadığını belirterek  "Soruyoruz, Merak Ediyoruz, Öğrenmek İstiyoruz" diyerek yetkililerin yaşananlarla ilgili daha şeffaf açıklamalar yapmasını istedi. 


Başkan Deniz açıklamasında, “Rize’deki Vaka Sayısı Kaçtır?  Bunların İlçelere Göre Dağılımı Nedir?  Vakaların Kaçı Yoğun Bakımda,  Kaçı Solunum Cihazına Bağlıdır?  Rize’de  Kaç Kişi Evlerinde Karantina Altındadır,  Bunların İlçelere Göre Dağılımı Nedir? Esnek Çalışma Kuralı Çaykur Dâhil Olmak Üzere Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Tam Olarak Uygulanmakta mıdır?” dedi 


Başkan Deniz, “Her gün İl Merkezinde ve ilçelerimizde sürekli olarak Evde kalın çağrıları yapılmaktadır. Son derece doğru bir uygulama. Bu çağrıların sürekli olarak yapılması yararlıdır. 

 

Geçtiğimiz günlerde de Kendirli Beldemiz ve 4 yerleşim yeri karantina altına alındı. Kamuoyunda kulaktan kulağa çok sayıda doğru yanlış bilgi dolaşmaktadır. 30 Mart tarihinde yapmış olduğumuz açıklama da sormuştuk.

 

Sağlık Bakanlığımız her gün açıklama yapıp kamuoyunu bilgilendirmektedir. Aynı bilgilendirmenin süreci çok doğru yürüttüğünü gördüğümüz Sayın Valimiz tarafından da yapılmasını talep etmekteyiz. Şimdi bir kez daha soruyoruz. Çünkü Merak ediyoruz. Çünkü Öğrenmek istiyoruz. Rize’deki Vaka Sayısı Kaçtır? Bunların İlçelere Göre Dağılımı Nedir? Vakaların Kaçı Yoğun Bakım Da, Kaçı Solunum Cihazına Bağlıdır? Rize De Kaç Kişi Evlerinde Karantina Altındadır, Bunların İlçelere Göre Dağılımı Nedir? Esnek Çalışma Kuralı Çaykur Dâhil Olmak Üzere Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Tam Olarak Uygulanmakta Mıdır?” diye sordu .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi