RİZE GRUBUNDA SAMSUN-RİZE DEMİR YOLU KONUŞULDU

Rize 03.10.2019 - 11:38, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3039+ kez okundu.
 

RİZE GRUBUNDA SAMSUN-RİZE DEMİR YOLU KONUŞULDU

RİZE GRUBUNDA SAMSUN-RİZE DEMİR YOLU KONUŞULDU  Rizeli Bürokratlardan oluşan Rize Grubu Ankara’da 123.buluşmasını gerçekleştirdi. Ankara Hakimevinde akşam yemeğinde bir araya gelen  Grup, Rize’yle ilgili bazı projeleri istişare etti.  Rize Grubunun 123.buluşması 02 Ekim 2019 Çarşamba 19 00 da Ankara Hakimevinde yapıldı. Ev Sahipliğini Ankara Üniversitesi TIP Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hakan Kumbasar, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Harun Mertoğlu, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Reşat Kasap, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Konya Hakimi Dr.Zeki Yıldırım, TRT Müfettişi Bayram Ali Erten, KBB Uzmanı Prof.Dr.Munir Demirci, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Şube Müdürü Kamil Karagöz, Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettişi Bayram Ali Kılıç, TBMM Müşaviri Mehmet Nuri Bostan ve Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Yardımcısı Hakim Tahir Hırslı yaptı.  Buluşmaya 120 civarında katılım oldu. Yöresel yemekler yendikten sonra MEB önceki TTK Üyesi İrfan Coşkun Sezai Karakoç’un Mona Rosa şiirini okuyarak söze başladı. Ev Sahiplerine Grup adına tek tek teşekkür etti. Grup Buluşmalarıyla ilgili bazı hatırlatmalarda bulundu. Daha sonra İstanbul RİDEF tarafından Maltepe’de yapılacak olan Rize Tanıtım Günleri programını anlatmak üzere Başkan Recep Albayrak’a sözü verdi. Albayrak Rize Tanıtım Günleri hakkında Gruba kısa bir sunum yaptı. Tüm Rize Grubu mensuplarını programa davet etti. Daha sonra “Rize’nin Yüzü” adlı Fatih Sultan Kar’ın hazırlamış olduğu eseri hediye etti.  Ev Sahiplerinden Prof.Dr.Reşat Kasap söz alarak rize’de yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Beypazarı ve Ayaş’a Kaymakam olarak yeni atanan Rizeli Hemşehrilerimiz Temel ayça ve Arif Karaman Beyleri Grup adına hazırlanan plaketler Yüksel Çelik ve Erol Karaömeroğlu tarafından  takdim edildi. Söz alan Temel Ayça ve Arif Karaman kendilerini kısaca tanıttılar. Rize Grubunu İlçelerinde ağırlamaktan mutlu olacaklarını ifade ettiler.  Buluşmaya misafir olarak katılan Kırıkkale başsavcısı İbrahim Keskin’e Prof.Dr.Hakan Kumbasar, Düzce Başsavcısı Sedat Çelik’e de, yine misafir olarak katılan Prof.Dr.İbrahim Akdağ Grup adına hazırlanmış tabloları takdim etti.  DDY Genel Müdür Yardımcılığına atanan Öner Özgür tebrik edildi. Ankara Samsun- Samsun Sarp Demir Yolu yapımı için kamuoyu oluşturulması, bu büyük Projenin gerçekleşmesi için gayret sarfedilmesi gerektiği söylendi.  Diğer misafirlere de kısa söz verildi. İrfan Coşkun Yahya Kemal’in “Rndlerin Ölümü” Şiirini seslendirerek gece sonlandırıldı.   

RİZE GRUBUNDA SAMSUN-RİZE DEMİR YOLU KONUŞULDU 


Rizeli Bürokratlardan oluşan Rize Grubu Ankara’da 123.buluşmasını gerçekleştirdi. Ankara Hakimevinde akşam yemeğinde bir araya gelen  Grup, Rize’yle ilgili bazı projeleri istişare etti. 


Rize Grubunun 123.buluşması 02 Ekim 2019 Çarşamba 19 00 da Ankara Hakimevinde yapıldı. Ev Sahipliğini Ankara Üniversitesi TIP Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hakan Kumbasar, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Harun Mertoğlu, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Reşat Kasap, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Konya Hakimi Dr.Zeki Yıldırım, TRT Müfettişi Bayram Ali Erten, KBB Uzmanı Prof.Dr.Munir Demirci, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Şube Müdürü Kamil Karagöz, Vakıflar Genel Müdürlüğü Müfettişi Bayram Ali Kılıç, TBMM Müşaviri Mehmet Nuri Bostan ve Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Yardımcısı Hakim Tahir Hırslı yaptı. 


Buluşmaya 120 civarında katılım oldu. Yöresel yemekler yendikten sonra MEB önceki TTK Üyesi İrfan Coşkun Sezai Karakoç’un Mona Rosa şiirini okuyarak söze başladı. Ev Sahiplerine Grup adına tek tek teşekkür etti. Grup Buluşmalarıyla ilgili bazı hatırlatmalarda bulundu. Daha sonra İstanbul RİDEF tarafından Maltepe’de yapılacak olan Rize Tanıtım Günleri programını anlatmak üzere Başkan Recep Albayrak’a sözü verdi. Albayrak Rize Tanıtım Günleri hakkında Gruba kısa bir sunum yaptı. Tüm Rize Grubu mensuplarını programa davet etti. Daha sonra “Rize’nin Yüzü” adlı Fatih Sultan Kar’ın hazırlamış olduğu eseri hediye etti. 


Ev Sahiplerinden Prof.Dr.Reşat Kasap söz alarak rize’de yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Beypazarı ve Ayaş’a Kaymakam olarak yeni atanan Rizeli Hemşehrilerimiz Temel ayça ve Arif Karaman Beyleri Grup adına hazırlanan plaketler Yüksel Çelik ve Erol Karaömeroğlu tarafından  takdim edildi. Söz alan Temel Ayça ve Arif Karaman kendilerini kısaca tanıttılar. Rize Grubunu İlçelerinde ağırlamaktan mutlu olacaklarını ifade ettiler. 


Buluşmaya misafir olarak katılan Kırıkkale başsavcısı İbrahim Keskin’e Prof.Dr.Hakan Kumbasar, Düzce Başsavcısı Sedat Çelik’e de, yine misafir olarak katılan Prof.Dr.İbrahim Akdağ Grup adına hazırlanmış tabloları takdim etti. 


DDY Genel Müdür Yardımcılığına atanan Öner Özgür tebrik edildi. Ankara Samsun- Samsun Sarp Demir Yolu yapımı için kamuoyu oluşturulması, bu büyük Projenin gerçekleşmesi için gayret sarfedilmesi gerektiği söylendi. 


Diğer misafirlere de kısa söz verildi. İrfan Coşkun Yahya Kemal’in “Rndlerin Ölümü” Şiirini seslendirerek gece sonlandırıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi