RİZE Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi

Eğitim 26.11.2019 - 17:19, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2680+ kez okundu.
 

RİZE Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen törende birinci sınıf öğrencileri önlüklerini giydi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Hekimliğe İlk Adım’ sloganı ile gerçekleştirilen 2019-2020 Akademik Yılı Önlük Giydirme Töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. RTEÜ Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Halkoyunları Ekibinin folklor gösterisinin ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş bir konuşma yaptı. İçerisinde bulunduğumuz Diş Hekimliği Haftası’nı ve Diş Hekimliği Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Duymuş, Türkiye’deki ilk Diş Hekimliği Fakültesi’nin 22 Kasım’da kurulmuş olması münasebetiyle öğrencilerin önlük giyme törenin bu anlamlı günde yapıldığını söyledi. Duymuş, beyaz önlüğün sağlığın, temizliğin, dürüstlüğün ve aydınlığın simgesi olduğunu hatırlatarak öğrencilere “Aileleriniz huzurunda bugün hekimlik mesleğinin bir parçası olan beyaz önlüğünüz hocalarınız tarafından giydirilecek ve mesleğe ilk adımınızı atacaksınız. Sizlerden bu önlüğün anlamını idrak ederek hareket etmenizi temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Yılmaz, üniversite akademik personeli, il yöneticileri, öğrenciler ve aileler katıldı. Törende daha sonra, protokol ve öğretim üyeleri tarafından 70 diş hekimliği öğrencisine beyaz önlükleri giydirildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen törende birinci sınıf öğrencileri önlüklerini giydi


Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Hekimliğe İlk Adım’ sloganı ile gerçekleştirilen 2019-2020 Akademik Yılı Önlük Giydirme Töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.


RTEÜ Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Halkoyunları Ekibinin folklor gösterisinin ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş bir konuşma yaptı.


İçerisinde bulunduğumuz Diş Hekimliği Haftası’nı ve Diş Hekimliği Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Duymuş, Türkiye’deki ilk Diş Hekimliği Fakültesi’nin 22 Kasım’da kurulmuş olması münasebetiyle öğrencilerin önlük giyme törenin bu anlamlı günde yapıldığını söyledi.


Duymuş, beyaz önlüğün sağlığın, temizliğin, dürüstlüğün ve aydınlığın simgesi olduğunu hatırlatarak öğrencilere “Aileleriniz huzurunda bugün hekimlik mesleğinin bir parçası olan beyaz önlüğünüz hocalarınız tarafından giydirilecek ve mesleğe ilk adımınızı atacaksınız. Sizlerden bu önlüğün anlamını idrak ederek hareket etmenizi temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Yılmaz, üniversite akademik personeli, il yöneticileri, öğrenciler ve aileler katıldı. Törende daha sonra, protokol ve öğretim üyeleri tarafından 70 diş hekimliği öğrencisine beyaz önlükleri giydirildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi