RİZE'DEN CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ. ŞİKAYETLERİM YOK SAYILIYOR

Rize 14.07.2020 - 14:52, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2795+ kez okundu.
 

RİZE'DEN CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ. ŞİKAYETLERİM YOK SAYILIYOR

Rize Çamlıhemşin’de tarihi konağın hak sahiplerinden Güngör Oflu yetkililere böyle seslendi ADALET İSTİYORUM Çamlıhemşin’deki tarihi konağın hak sahiplerinden Güngör Oflu, mahkeme kararıyla konaktan tahliye edilmişti. Sesini duyurabilmek için Pazar Adliyesi önünde çadır kurmak isteyen Oflu’ya polis ekipleri engel oldu. Oflu, “Adaletin tecelli etmesini istiyorum” dedi Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde ‘konak krizi’ devam ediyor. 1837 yılında Hüseyin Efendi tarafından yaptırılan ve 183 yıllık tarihi konağın yüzde 50’sinin kendisine ait olduğunu ifade eden Güngör Oflu, yargının aldığı ‘ara karar’ ile birlikte konaktan geçici olarak tahliye edilmiş ve evinin önünde kurduğu çadırda yaşamaya başlamıştı. Oflu, bu kez Pazar Adliyesi önünde çadır kurarak sesini yetkililere duyurmak istedi. Ancak polis ekipleri Oflu’nun Adliye önünde çadır kurmasına izin vermedi. ŞİKAYETLERİM YOK SAYILIYOR Oflu, baba ocağına kavuşmak için gerekli tüm yasal haklarını kullanmaya devam edeceğini belirtti. Gerekli hukuki mücadeleyi eskiden de başlattığını belirten Oflu, “Ancak benim yaptığım talepler, şikayetler yok sayılıyor. Karşı taraf beni bir buçuk yıl tehdit ediyor, eşyalarımı dışarı atmakla tehdit etmişlerdi. Ben de şimdi adliyenin önünde haklarımın geri iade edilmesini istiyorum. Adaletin tecelli etmesini istiyorum” dedi. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRIDA BULUNDU Hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceğini kaydeden Oflu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulundu. Oflu sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanıma, İçişleri bakanıma, Adalet bakanıma çağrıda bulunmak istiyorum. Çamlıhemşin’in muz cumhuriyeti olmadığını ispatlamalarını istiyorum. Buradakilere, Türkiye Cumhuriyetinin kanunlarının işlendiğini hatırlatmalarını istiyorum.”  

Rize Çamlıhemşin’de tarihi konağın hak sahiplerinden Güngör Oflu yetkililere böyle seslendi


ADALET İSTİYORUM


Çamlıhemşin’deki tarihi konağın hak sahiplerinden Güngör Oflu, mahkeme kararıyla konaktan tahliye edilmişti. Sesini duyurabilmek için Pazar Adliyesi önünde çadır kurmak isteyen Oflu’ya polis ekipleri engel oldu. Oflu, “Adaletin tecelli etmesini istiyorum” dedi


Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde ‘konak krizi’ devam ediyor. 1837 yılında Hüseyin Efendi tarafından yaptırılan ve 183 yıllık tarihi konağın yüzde 50’sinin kendisine ait olduğunu ifade eden Güngör Oflu, yargının aldığı ‘ara karar’ ile birlikte konaktan geçici olarak tahliye edilmiş ve evinin önünde kurduğu çadırda yaşamaya başlamıştı. Oflu, bu kez Pazar Adliyesi önünde çadır kurarak sesini yetkililere duyurmak istedi. Ancak polis ekipleri Oflu’nun Adliye önünde çadır kurmasına izin vermedi.


ŞİKAYETLERİM YOK SAYILIYOR


Oflu, baba ocağına kavuşmak için gerekli tüm yasal haklarını kullanmaya devam edeceğini belirtti. Gerekli hukuki mücadeleyi eskiden de başlattığını belirten Oflu, “Ancak benim yaptığım talepler, şikayetler yok sayılıyor. Karşı taraf beni bir buçuk yıl tehdit ediyor, eşyalarımı dışarı atmakla tehdit etmişlerdi. Ben de şimdi adliyenin önünde haklarımın geri iade edilmesini istiyorum. Adaletin tecelli etmesini istiyorum” dedi.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRIDA BULUNDU


Hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceğini kaydeden Oflu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulundu. Oflu sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanıma, İçişleri bakanıma, Adalet bakanıma çağrıda bulunmak istiyorum. Çamlıhemşin’in muz cumhuriyeti olmadığını ispatlamalarını istiyorum. Buradakilere, Türkiye Cumhuriyetinin kanunlarının işlendiğini hatırlatmalarını istiyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi