RİZE'DEKİ KADIN CİNAYETLERİNİ PROTESTO ETTİ.

Siyaset 01.06.2020 - 10:05, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2850+ kez okundu.
 

RİZE'DEKİ KADIN CİNAYETLERİNİ PROTESTO ETTİ.

Suçlu parmak izlerinizi bedenimizden çekin CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Şeyda Oral yazılı bir açıklama yaparak ildeki kadın cinayetlerini protesto etti. CHP Rize İl kadın Kolları Başkanı Şeyda Oral açıklamasında, “Bir kadın daha, kendinden başka güvenebileceği hiç kimsesi olmadığı için bir erkek tarafından katledildi. Her seferinde kendini temize çıkartan bir sisteme güveni sonsuz olan erkek, hunharca katletmeye devam ediyor. Erkek katlediyor, katlediyor, katlediyor... Çok söylediğinde anlamsızlaşan ve bizim de anlamlandırmadığımız bir şekilde erkeğin katletmesinin önünü açan uygulamalar devam ediyor. Erkek sisteminiz kadınları katletmekte, yok etmekte, susturmakta ve sindirmekte... "3-5 sene yatar çıkarım." düşüncesiyle, bir cana kıyabilmeyi kolaylaştıran sisteminiz bizi öldürüyor. Katilimiz o bıçağı çeken, o silahın tetiğine dokunan, boğazımızı sıkan o el değil sadece; katilimiz sizsiniz. Yasaları uygulamayan, iyi halden dışarı salan, koruma tedbiri koymayan, bir kadına hiçbir şekilde güven vermeyen erkek sisteminiz katildir” dedi. Oral, “Ya bu sistem değişecek ya da bu sistem değişek. Bir kadını daha katletmenize izin vermeyeceğiz, susmayacağız, susturulamayacağız. Bugün bir kadının daha cansız bedeninde parmak izleriniz vardı. Her seferinde farklı kadınlar, aynı parmak izleri... Her katledilen kadının dosyası aynı parmak izleriyle raflara kaldırılıyor. O parmak izleri sizin parmak izleriniz. Mecliste el kaldıran, cenazemizde en ön safta yer kapan, tabutumuzu sırtlayıp toprağa koyan, fetvalar veren, mahkemede imzayı atan hep aynı parmak izleri... Erkek dünyanızda, bir kadın olarak yaşlı yatağımızda ölmek istiyoruz. Bedenlerimizde suçlu parmak izlerinizle toprağa gömülmek istemiyoruz. Kadın erkek bir arada horon oynamamalıdır fetvası veren kurumların parmak izleri yeni katliamlara gebedir. Televizyonlardan katilleri lanetleyip bir yandan da katliamlara çanak tutan kurumsal altyapınız ve bakış açınız değişmelidir. Toplumun ilerici kadınlara, ilerici erkeklere, ilerici ebeveynlerle yetiştirilmiş ufku geniş çocuklara, gençlere ihtiyacı vardır. Toplumda kışkırtılmış erkekler, bastırılmış kadınlar değil, sağlıklı düşünebilen bireylerin yetişmesini sağlayın. Erkek egemen sisteminizi değiştirin. Suçlu parmak izlerinizi bedenimizden çekin” dedi

Suçlu parmak izlerinizi bedenimizden çekin


CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı Şeyda Oral yazılı bir açıklama yaparak ildeki kadın cinayetlerini protesto etti.


CHP Rize İl kadın Kolları Başkanı Şeyda Oral açıklamasında, “Bir kadın daha, kendinden başka güvenebileceği hiç kimsesi olmadığı için bir erkek tarafından katledildi. Her seferinde kendini temize çıkartan bir sisteme güveni sonsuz olan erkek, hunharca katletmeye devam ediyor. Erkek katlediyor, katlediyor, katlediyor... Çok söylediğinde anlamsızlaşan ve bizim de anlamlandırmadığımız bir şekilde erkeğin katletmesinin önünü açan uygulamalar devam ediyor. Erkek sisteminiz kadınları katletmekte, yok etmekte, susturmakta ve sindirmekte... "3-5 sene yatar çıkarım." düşüncesiyle, bir cana kıyabilmeyi kolaylaştıran sisteminiz bizi öldürüyor. Katilimiz o bıçağı çeken, o silahın tetiğine dokunan, boğazımızı sıkan o el değil sadece; katilimiz sizsiniz. Yasaları uygulamayan, iyi halden dışarı salan, koruma tedbiri koymayan, bir kadına hiçbir şekilde güven vermeyen erkek sisteminiz katildir” dedi.


Oral, “Ya bu sistem değişecek ya da bu sistem değişek. Bir kadını daha katletmenize izin vermeyeceğiz, susmayacağız, susturulamayacağız. Bugün bir kadının daha cansız bedeninde parmak izleriniz vardı. Her seferinde farklı kadınlar, aynı parmak izleri... Her katledilen kadının dosyası aynı parmak izleriyle raflara kaldırılıyor. O parmak izleri sizin parmak izleriniz. Mecliste el kaldıran, cenazemizde en ön safta yer kapan, tabutumuzu sırtlayıp toprağa koyan, fetvalar veren, mahkemede imzayı atan hep aynı parmak izleri... Erkek dünyanızda, bir kadın olarak yaşlı yatağımızda ölmek istiyoruz. Bedenlerimizde suçlu parmak izlerinizle toprağa gömülmek istemiyoruz. Kadın erkek bir arada horon oynamamalıdır fetvası veren kurumların parmak izleri yeni katliamlara gebedir. Televizyonlardan katilleri lanetleyip bir yandan da katliamlara çanak tutan kurumsal altyapınız ve bakış açınız değişmelidir. Toplumun ilerici kadınlara, ilerici erkeklere, ilerici ebeveynlerle yetiştirilmiş ufku geniş çocuklara, gençlere ihtiyacı vardır. Toplumda kışkırtılmış erkekler, bastırılmış kadınlar değil, sağlıklı düşünebilen bireylerin yetişmesini sağlayın. Erkek egemen sisteminizi değiştirin. Suçlu parmak izlerinizi bedenimizden çekin” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi