Rİze'de Yıkılması gündemde olan Okuldan ...

Eğitim 07.08.2019 - 19:19, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3507+ kez okundu.
 

Rİze'de Yıkılması gündemde olan Okuldan ...

Son günlerde Rize'de adı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılıp yerine millet bahçesi  yapılacağı açıklamaları ile gündeme gelen, ilimizin en köklü okullarından biri olan ve binlerce öğrenci yetiştirip mezun eden Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden önemli bir tarihi başarı daha geldi.             Okul müdürü Feridun Ümran KANDİL’den  alınan bilgiye göre 2019 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 (KA1) Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında Başkanlığa sunulan 2384 proje teklifinden 515 proje teklifi Değerlendirme Komitesi tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. Bu projelerden biri okulumuza aittir.Proje kapsamında 18 Öğrencimize yurtdışında eğitim fırsatı vereceğiz dedi.             Okul  proje koordinatörü Makine Teknolojileri Alanı Öğretmeni Yunus CEYLAN ve ekibine gösterdikleri başarıdan dolayı teşekkür etti.Toplam Bütçesi 41.240,00 Euro olan Danimarka ve  Portekiz ortaklığında  gerçekleşecek projemiz okulumuza ve ilimize hayırlı olsun temennisinde bulundu.  Proje Koordinatörü Makine Teknolojisi Alanı Öğretmeni Yunus CEYLAN ise proje özetini aşağıdaki gibi özetledi.  " Yaşanabilir bir Dünya için Tabiata Dönüş " isimli projemizin katılımcılarını, Rize Tevfik İleri Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesinde Temel Mesleki Eğitim almakta  olan öğrencilerimiz arasından seçilecek toplam 18 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşmaktadır.    Ülkemiz yenilenebilir enerji kaynaklarının çeşitliliği ve potansiyeli bakımından oldukça zengindir. Bu  yenilenebilir enerji çeşitleri arasında bulunan Rüzgar enerjisi, potansiyeli bakımından oldukça önemli  bir yer tutmaktadır.    Avrupa ülkelerinde oldukça yaygın olarak kullanılan rüzgar enerjisi, ülkemiz de de önemli   potansiyelinden  dolayı giderek yaygınlaşmaktadır.  Buna paralel olarak ta bu sektörde eğitilmiş kalifiye eleman ihtiyacı da artmaktadır.Ülkemizde elektrik  enerjisi alanında temel eğitim verilmekle beraber,rüzgar enerjisi ile ilgili mesleki eğitim konusunda  uzmanlık eğitimi veren kurumların az olması nedeniyle, bu projenin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.    Teklif edilen bu projemiz, rüzgar enerji sektörünün ihtiyaç duyduğu uzmanlaşmış meslek elemanlarının, bu alanda mesleki eğitimler almak suretiyle yetiştirilmesi üzerine tasarlanmıştır  Ülkemizin Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan okulumuzun öğrencileri arasından seçilecek toplam 18 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmeni kapsamaktadır.    Yararlanıcılarımız mesleki kazanımlarının yanı sıra, gittikleri ülkelerde, karşılaştıkları farklı kültüre sahip insanlarla iletişim kurma, birlikte yaşama ve çalışabilme becerilerini geliştirerek, Avrupa Birliği vatandaşlığı bilincini de kazanmış olacaklardır. Farklı kültürlerle iletişim kurabilen ve mesleki  becerilerini geliştirmiş bireyler olarak, AB iş gücü piyasasında özgüveni artmış, üreten ve girişimci  bireyler olarak iş hayatına katılmış olacaklardır. 

Son günlerde Rize'de adı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılıp yerine millet bahçesi  yapılacağı açıklamaları ile gündeme gelen, ilimizin en köklü okullarından biri olan ve binlerce öğrenci yetiştirip mezun eden Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden önemli bir tarihi başarı daha geldi. 

          
Okul müdürü Feridun Ümran KANDİL’den  alınan bilgiye göre 2019 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 (KA1) Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Faaliyeti kapsamında Başkanlığa sunulan 2384 proje teklifinden 515 proje teklifi Değerlendirme Komitesi tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. Bu projelerden biri okulumuza aittir.Proje kapsamında 18 Öğrencimize yurtdışında eğitim fırsatı vereceğiz dedi. 

          
Okul  proje koordinatörü Makine Teknolojileri Alanı Öğretmeni Yunus CEYLAN ve ekibine gösterdikleri başarıdan dolayı teşekkür etti.Toplam Bütçesi 41.240,00 Euro olan Danimarka ve  Portekiz ortaklığında  gerçekleşecek projemiz okulumuza ve ilimize hayırlı olsun temennisinde bulundu. 


Proje Koordinatörü Makine Teknolojisi Alanı Öğretmeni Yunus CEYLAN ise proje özetini aşağıdaki gibi özetledi. 


" Yaşanabilir bir Dünya için Tabiata Dönüş " isimli projemizin katılımcılarını, Rize Tevfik İleri Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesinde Temel Mesleki Eğitim almakta  olan öğrencilerimiz arasından seçilecek toplam 18 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşmaktadır. 

 

Ülkemiz yenilenebilir enerji kaynaklarının çeşitliliği ve potansiyeli bakımından oldukça zengindir. Bu  yenilenebilir enerji çeşitleri arasında bulunan Rüzgar enerjisi, potansiyeli bakımından oldukça önemli  bir yer tutmaktadır. 

 

Avrupa ülkelerinde oldukça yaygın olarak kullanılan rüzgar enerjisi, ülkemiz de de önemli   potansiyelinden  dolayı giderek yaygınlaşmaktadır. 

Buna paralel olarak ta bu sektörde eğitilmiş kalifiye eleman ihtiyacı da artmaktadır.Ülkemizde elektrik  enerjisi alanında temel eğitim verilmekle beraber,rüzgar enerjisi ile ilgili mesleki eğitim konusunda  uzmanlık eğitimi veren kurumların az olması nedeniyle, bu projenin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. 

 

Teklif edilen bu projemiz, rüzgar enerji sektörünün ihtiyaç duyduğu uzmanlaşmış meslek elemanlarının, bu alanda mesleki eğitimler almak suretiyle yetiştirilmesi üzerine tasarlanmıştır 


Ülkemizin Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan okulumuzun öğrencileri arasından seçilecek toplam 18 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmeni kapsamaktadır. 

 

Yararlanıcılarımız mesleki kazanımlarının yanı sıra, gittikleri ülkelerde, karşılaştıkları farklı kültüre sahip insanlarla iletişim kurma, birlikte yaşama ve çalışabilme becerilerini geliştirerek, Avrupa Birliği vatandaşlığı bilincini de kazanmış olacaklardır. Farklı kültürlerle iletişim kurabilen ve mesleki  becerilerini geliştirmiş bireyler olarak, AB iş gücü piyasasında özgüveni artmış, üreten ve girişimci  bireyler olarak iş hayatına katılmış olacaklardır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi