Rize'de yerli ve taze mısırın adresi

Rize 14.08.2019 - 12:52, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2297+ kez okundu.
 

Rize'de yerli ve taze mısırın adresi

ANZERLİ OSMAN CİVELEK ‘’KALKANDERE’NİN YERLİ SÜT MISIRINI’’ SATIYOR…  Yerli taze süt Mısır ızgarada (Közde) pişirilen Kalkandere Mısırını Rize’de sadece Anzerli Osman Civelek satıyor.  Son günlerde Rize’nin cadde ve sokak başlarında satılmaya başlayan kaynamış ve közde mısırlar her yaşa hitap ederken, satıcısına da önemli bir gelir sağlıyor.  Özellikle Cumhuriyet Caddesi Durak lokantası önünde yıllarca mangalda mısır satıcılığı yapan Anzerli Osman Civelek: ‘’Ben Kalkandere Mısırı çıkana kadar beklerim. Yani tamamen yerli Mısırın çıkması için acele etmeden beklerim. İlimizin en kaliteli Mısırının çıkış yeri olan Kalkandere Mısırının çıkışına kadar. Bu mısır çıkınca tezgahımı kurarım ve sadece Mangalda yani közde satışlarıma başlarım. Müşterilerimizde beni çok iyi tanır. Satışlara başladığım andan itibaren ilgi oldukça yoğun olur. Yöre halkımız dışardan gelen mısıra çok ilgi göstermiyor. Tadı yerli yani Kalkandere mısırı kadar değil. Ben de yerli Mısır çıkınca pişirme işine başlıyorum.  Yerli mısırın dışında kesinlikle başka mısır satmam. Bunu herkes böyle bilir. ‘’ Dedi.  Günlük ortalama 100-150 adet közde mısır satıyorum diyen Anzerli Osman Civelek: ‘’Geçen yıl 2,5 TL den tanesini satıyorduk. Bu sene 4 Tl. den satıyorum. Bura da önemli olan; yeni dönem hasadın ilk meyvelerini halkla buluşturmanın keyfini keyfini yaşıyoruz’’ dedi… 

ANZERLİ OSMAN CİVELEK ‘’KALKANDERE’NİN YERLİ SÜT MISIRINI’’ SATIYOR… 


Yerli taze süt Mısır ızgarada (Közde) pişirilen Kalkandere Mısırını Rize’de sadece Anzerli Osman Civelek satıyor. 


Son günlerde Rize’nin cadde ve sokak başlarında satılmaya başlayan kaynamış ve közde mısırlar her yaşa hitap ederken, satıcısına da önemli bir gelir sağlıyor. 


Özellikle Cumhuriyet Caddesi Durak lokantası önünde yıllarca mangalda mısır satıcılığı yapan Anzerli Osman Civelek: ‘’Ben Kalkandere Mısırı çıkana kadar beklerim. Yani tamamen yerli Mısırın çıkması için acele etmeden beklerim. İlimizin en kaliteli Mısırının çıkış yeri olan Kalkandere Mısırının çıkışına kadar. Bu mısır çıkınca tezgahımı kurarım ve sadece Mangalda yani közde satışlarıma başlarım. Müşterilerimizde beni çok iyi tanır. Satışlara başladığım andan itibaren ilgi oldukça yoğun olur. Yöre halkımız dışardan gelen mısıra çok ilgi göstermiyor. Tadı yerli yani Kalkandere mısırı kadar değil. Ben de yerli Mısır çıkınca pişirme işine başlıyorum.  Yerli mısırın dışında kesinlikle başka mısır satmam. Bunu herkes böyle bilir. ‘’ Dedi. 


Günlük ortalama 100-150 adet közde mısır satıyorum diyen Anzerli Osman Civelek: ‘’Geçen yıl 2,5 TL den tanesini satıyorduk. Bu sene 4 Tl. den satıyorum. Bura da önemli olan; yeni dönem hasadın ilk meyvelerini halkla buluşturmanın keyfini keyfini yaşıyoruz’’ dedi… 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi