Rize'de yayla şenlikleri başlıyor

Kültür 03.08.2019 - 00:40, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2298+ kez okundu.
 

Rize'de yayla şenlikleri başlıyor

Doğal güzellikleri ve Yaylalarıyla son yıllarda ilgi çeken Rize'nin  İkizdere ilçesinde Ağustos ayında şenlikler yapılacak.  Ağustos ayında 17 Ağustos 2019 Cumartesi günü 1.  Diktaş-İksenit Yaylası şenliği yapılacak 17-18 Ağustos’ta 21. Ekşioğlu Ovit Yayla Şenliği, 24-25 Ağustos tarihlerinde Çağrankaya Yayla şenliği yapılacak. Köyde ilk kez şenlik yapacaklarını söyleyen İksenitliler(Diktaş)Köyü Sosyal Yardımlaşa, Dayanışma, Kalkınma ve Çevrecilik Derneği Başkanı Ömer Okumuş’1.sinin yapacağımız 1.İksenit Yayla Şenliğinde insanımızın kaynaşması, tanışması ve gelenek göreneklerin yaşatılmasına çalışacağız. Köyümüzün Kaçarandüzü denilen yerde yapacağımız şenlikte birçok yerel sanatçımız sahne alacak. Yayla sever çevre seven bütün dostları şenliğimize bekliyoruz’dedi.  Doğal güzellikleri koruma ve tanıtma amacıyla sosyal ve kültürel etkinlikler olarak yapılan şenliklere yerli ve yabancı birçok insan katılıyor. Bu şenliklerde yerel sanatçılarda sahne fırsatı bularak program yapmaya çalışıyor, horon eşliğinde açık hava konserleri veriyor. 

Doğal güzellikleri ve Yaylalarıyla son yıllarda ilgi çeken Rize'nin  İkizdere ilçesinde Ağustos ayında şenlikler yapılacak. 


Ağustos ayında 17 Ağustos 2019 Cumartesi günü 1.  Diktaş-İksenit Yaylası şenliği yapılacak 17-18 Ağustos’ta 21. Ekşioğlu Ovit Yayla Şenliği, 24-25 Ağustos tarihlerinde Çağrankaya Yayla şenliği yapılacak. Köyde ilk kez şenlik yapacaklarını söyleyen İksenitliler(Diktaş)Köyü Sosyal Yardımlaşa, Dayanışma, Kalkınma ve Çevrecilik Derneği Başkanı Ömer Okumuş’1.sinin yapacağımız 1.İksenit Yayla Şenliğinde insanımızın kaynaşması, tanışması ve gelenek göreneklerin yaşatılmasına çalışacağız. Köyümüzün Kaçarandüzü denilen yerde yapacağımız şenlikte birçok yerel sanatçımız sahne alacak. Yayla sever çevre seven bütün dostları şenliğimize bekliyoruz’dedi. 


Doğal güzellikleri koruma ve tanıtma amacıyla sosyal ve kültürel etkinlikler olarak yapılan şenliklere yerli ve yabancı birçok insan katılıyor. Bu şenliklerde yerel sanatçılarda sahne fırsatı bularak program yapmaya çalışıyor, horon eşliğinde açık hava konserleri veriyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi