Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu ..

Rize 23.10.2019 - 19:33, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2625+ kez okundu.
 

Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu ..

Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu  ..   Av. Harun Mertoğlu Rizelidir. Rize Barosu’nda iki dönem başkanlık yapmış, hukuk alanında büyük hizmetleri olan önemli ve başarılı bir hukuk adamıdır. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nda Kurul üyesi olarak görev yapıyor. AK Parti’nin Rize siyasetinde bilinen, tanınan ve sevilen birisidir. Tabandan-tavana uzanan başarılı bir yolculuğu vardır.   Kendisi söylemese de, milletvekili seçimlerinde, Rize’de yapılan yoklamalarda hep birinci çıkmıştır.  Özellikle Pazar-Ardeşen-Fındıklı-Çamlıhemşin bölgesinde ağırlığı olan isim. Buna rağmen siyasette hiçbir zaman” Ben” diyenlerden değildir..  “Önce Türkiye, sonra Partim” diyebilen ender kişilerden birisidir. Kapısı sonuna kadar açık, rahat ulaşılan, herkesin sorunları ile yakından ilgilenen bir yapısı vardır…    *  Av. Mertoğlu’nu makamında ziyaret ettik. Görev yaptığı “Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu’nu” konuştuk. Bize bu kurulun önemini anlattı..  Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, 20/04/2016 tarihli ve 29690 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6701 sayılı Kanun ile kurulmuş, en önemli kurumlarımızdan birisidir..  İnsan haklarını korumak ve geliştirmek, Ulusal Önleme Mekanizması görevini yerine getirmek ve ayrımcılıkla mücadele etmek gibi çok önemli görevleri vardır..  İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, dünyada bulunan 3-4 Kuruldan birisidir. Görev alanı çok geniş, denetleme ve ceza kesme yetkisi bulunan ender kurullardan biridir.11 üyesi bulunuyor..  *  Kurumun görevlerinden bazıları şunlar:  ● Uluslararası insan hakları sözleşmeleriyle milletimizin temel değerlerini ve beklentilerini bağdaştırarak insan hakları alanında halkımıza ve global topluma öncülük eden,  ●Açıklama ve kararlarına güvenilen, referans alınan, kalitesi ve marka özelliğiyle uluslararası kabul gören,  ●İnsan hakları politikalarını etkileyebilen, uluslararası arenada Türk vatandaşlarının ve akraba toplulukların yurtdışında uğrayabilecekleri insan hakları ihlallerini de gözleyen ve uluslararası toplumun gündemine getirebilen,  ●Gerektiğinde uluslararası alanda ihlal edilen insan hakları konusunda araştırma yapıp raporlar yayınlayabilen,  ● Yapılan haksız ithamları cevaplandırabilen ve yeni evrensel haklar tespit edebilen bir kurum olmayı hedefliyor.    Sonuç olarak,2016 yılında kurulan İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumun,  daha fazla tanıtımı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, görevleri ve yetkileri bakımından önemli bir kurum.. 

Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu  ..  


Av. Harun Mertoğlu Rizelidir. Rize Barosu’nda iki dönem başkanlık yapmış, hukuk alanında büyük hizmetleri olan önemli ve başarılı bir hukuk adamıdır. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nda Kurul üyesi olarak görev yapıyor. AK Parti’nin Rize siyasetinde bilinen, tanınan ve sevilen birisidir. Tabandan-tavana uzanan başarılı bir yolculuğu vardır.  


Kendisi söylemese de, milletvekili seçimlerinde, Rize’de yapılan yoklamalarda hep birinci çıkmıştır. 


Özellikle Pazar-Ardeşen-Fındıklı-Çamlıhemşin bölgesinde ağırlığı olan isim. Buna rağmen siyasette hiçbir zaman” Ben” diyenlerden değildir.. 


“Önce Türkiye, sonra Partim” diyebilen ender kişilerden birisidir. Kapısı sonuna kadar açık, rahat ulaşılan, herkesin sorunları ile yakından ilgilenen bir yapısı vardır… 

 


Av. Mertoğlu’nu makamında ziyaret ettik. Görev yaptığı “Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu’nu” konuştuk. Bize bu kurulun önemini anlattı.. 


Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, 20/04/2016 tarihli ve 29690 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6701 sayılı Kanun ile kurulmuş, en önemli kurumlarımızdan birisidir.. 


İnsan haklarını korumak ve geliştirmek, Ulusal Önleme Mekanizması görevini yerine getirmek ve ayrımcılıkla mücadele etmek gibi çok önemli görevleri vardır.. 


İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, dünyada bulunan 3-4 Kuruldan birisidir. Görev alanı çok geniş, denetleme ve ceza kesme yetkisi bulunan ender kurullardan biridir.11 üyesi bulunuyor.. 



Kurumun görevlerinden bazıları şunlar: 


● Uluslararası insan hakları sözleşmeleriyle milletimizin temel değerlerini ve beklentilerini bağdaştırarak insan hakları alanında halkımıza ve global topluma öncülük eden, 

●Açıklama ve kararlarına güvenilen, referans alınan, kalitesi ve marka özelliğiyle uluslararası kabul gören, 

●İnsan hakları politikalarını etkileyebilen, uluslararası arenada Türk vatandaşlarının ve akraba toplulukların yurtdışında uğrayabilecekleri insan hakları ihlallerini de gözleyen ve uluslararası toplumun gündemine getirebilen, 

●Gerektiğinde uluslararası alanda ihlal edilen insan hakları konusunda araştırma yapıp raporlar yayınlayabilen, 

● Yapılan haksız ithamları cevaplandırabilen ve yeni evrensel haklar tespit edebilen bir kurum olmayı hedefliyor. 

 
Sonuç olarak,2016 yılında kurulan İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumun,  daha fazla tanıtımı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, görevleri ve yetkileri bakımından önemli bir kurum.. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi