Rize'de Verilen sözler tutulmadı vatandaş isyan etti.

Rize 13.10.2019 - 19:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3028+ kez okundu.
 

Rize'de Verilen sözler tutulmadı vatandaş isyan etti.

Rize Merkezde inşaa edilen  Timya Vadisi TOKİ Konutlarında ikamet eden vatandaşlar, projede söz verilen bir çok sosyal proje olmasına rağmen yapımının gerçekleştirilmediğini iddia ederek site önünde bulunan yolu trafiğe kapattı.   Bölgeye Trafik ve Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Yolu açmak istemeyen site sakinleri ile ekipler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.   Açıklamalarda bulunan site sakinleri; '' Timya vadisi yapılırken gösterilen projeler ile alakasız şekilde tamamlandı; projede spor salonları, gezi ve yürüyüş yolları, çevre güvenliği gibi birçok husus olmasına karşın hiçbirisi yapılmadı.    Bize söz verilen projede spor salonu olarak ayrılan yere kavşak yapılmaya çalışılıyor. Buradan geçirilmek istenen yol 50 metrelik bir imalat ile diğer taraftan çok rahat elde edilebilecekken, buraya kavşak imal ederek dolgu yaparak ve 300 metre yol imalatı yaparak elde edilmeye çalışılıyor. Hem bizi mağdur ederek hemde beş katı fazla maliyet ile imalat gerçekleştirerek ne yapılmak isteniyor anlamış değiliz.   Sitemizin izole edilmiş güvenli bir yaşam alanı olması gerekirken pazar yolu caddesi site içerinden geçirilmeye çalışılıyor. Bu yol projesi ile zaten hiçbir güvenlik önlemi alınmadan bize teslim edilen sitemiz tamamen riskli hale geliyor. Çevremiz açık site içerisinden gelip geçen belli değil, site içerisinden geçen bu yol parkta oynayan çocuklarımız için tehlike arz ediyor. Bu durumun düzeltilmesi için illaki bir çocuğumuzun başına birşeyler mi gelmesi gerekiyor?    Ülke genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında Spor Bakanlığı spor alanları inşaa edip birçok projeyi desteklerken, sitemizde söz verilmesine rağmen yapılmayan spor salonu alanı gereksiz bir yol çalışması ile gasp ediliyor. Site sakinleri olarak spor salonumuzu geri istiyoruz ve sadece beton yığınları olarak bizlere teslim edilen sözde sitemizin çevre güvenliği alınarak gerçek bir site olarak bizlere teslim edilmesini talep ediyoruz.'' şeklinde konuştular.   Güncel53 

Rize Merkezde inşaa edilen  Timya Vadisi TOKİ Konutlarında ikamet eden vatandaşlar, projede söz verilen bir çok sosyal proje olmasına rağmen yapımının gerçekleştirilmediğini iddia ederek site önünde bulunan yolu trafiğe kapattı.

 

Bölgeye Trafik ve Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Yolu açmak istemeyen site sakinleri ile ekipler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

 

Açıklamalarda bulunan site sakinleri; '' Timya vadisi yapılırken gösterilen projeler ile alakasız şekilde tamamlandı; projede spor salonları, gezi ve yürüyüş yolları, çevre güvenliği gibi birçok husus olmasına karşın hiçbirisi yapılmadı. 

 

Bize söz verilen projede spor salonu olarak ayrılan yere kavşak yapılmaya çalışılıyor. Buradan geçirilmek istenen yol 50 metrelik bir imalat ile diğer taraftan çok rahat elde edilebilecekken, buraya kavşak imal ederek dolgu yaparak ve 300 metre yol imalatı yaparak elde edilmeye çalışılıyor. Hem bizi mağdur ederek hemde beş katı fazla maliyet ile imalat gerçekleştirerek ne yapılmak isteniyor anlamış değiliz.

 

Sitemizin izole edilmiş güvenli bir yaşam alanı olması gerekirken pazar yolu caddesi site içerinden geçirilmeye çalışılıyor. Bu yol projesi ile zaten hiçbir güvenlik önlemi alınmadan bize teslim edilen sitemiz tamamen riskli hale geliyor. Çevremiz açık site içerisinden gelip geçen belli değil, site içerisinden geçen bu yol parkta oynayan çocuklarımız için tehlike arz ediyor. Bu durumun düzeltilmesi için illaki bir çocuğumuzun başına birşeyler mi gelmesi gerekiyor? 

 

Ülke genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında Spor Bakanlığı spor alanları inşaa edip birçok projeyi desteklerken, sitemizde söz verilmesine rağmen yapılmayan spor salonu alanı gereksiz bir yol çalışması ile gasp ediliyor. Site sakinleri olarak spor salonumuzu geri istiyoruz ve sadece beton yığınları olarak bizlere teslim edilen sözde sitemizin çevre güvenliği alınarak gerçek bir site olarak bizlere teslim edilmesini talep ediyoruz.'' şeklinde konuştular.

 

Güncel53 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi