RİZE'DE TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN START VERİLDİ.

Kültür 07.05.2020 - 16:52, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2785+ kez okundu.
 

RİZE'DE TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN START VERİLDİ.

DEREMEZRA'NIN TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN START VERİLDİ Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Rize’ye turizm alanında büyük katkılar sağlayacağı öngörülen Ardeşen ilçesi Tunca vadisinde yer alan Deremezra’ya ulaşımı sağlayan yaklaşık 7 Milyon TL’lik yol projesinin birinci etabının ihale edildiğini söyledi. Rize’de yeni turizm merkezleri oluşturma çalışmaları kapsamında önemli mesai harcayan Rize İl Genel Meclisi, bu kapsamda bir yandan gerek Rize’ye gerekse Ardeşen ilçesine turizm anlamında önemli katkılar sağlayacak Tunca vadisi ve Deremazra bölgesiyle ilgili turizm amaçlı imar planlama çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da bölgeye sağlayan yolu 2020 yılındaki yatırımları kapsamına aldı. Meclis Başkanı İbrahim Türüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada meclis olarak turizme çok önem verdiklerini ve bu çerçevede güzel çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek “Deremezra bölgesi de turizm anlamında değerli ve öne çıkan bir bölge. Birçok kez bölgede gezi ve incelemelerde bulunduk. Bölgede bir yandan imar çalışması yaparken bir yandan da yolun yapılması kararını aldık. Bu çerçevede Ardeşen ilçesi Eski Armutluk ve Deremezra’ya kadar uzanan 8,5 Km mevcut yolla ilgili genişleme, kazı, dolgu, duvar ve menfez işlerini kapsayan birinci etabını ihale ettik. Yer tesliminden sonra başlayacak ve toplam maliyeti 7 Milyon TL olan projenin, beton kaplama işinden oluşan ikinci etap ihalesini de önümüzdeki günlerde yapmayı hedefliyoruz. Ardeşen ilçesi ile Yeşil yolun bağlantısını da sağlayacak olan projenin, bölgede turizmin farklı destinasyonlarına ve saklı güzelliklerine daha kolay ulaşımına imkan vermesi nedeniyle bölge açısından değerini de arttırıyor” dedi. Bölgenin turizme kazandırılmasının yanında bölgedeki mevcut doğal yapının ve kültürün bozulmaması ve korunması gerektiğini ifade eden Başkan Türüt, “bu anlamda bölge insanı ve yetkililerle Ardeşen’de birçok kez toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılar kapsamında Deremezra bölgesindeki o bakir güzel alanın korunmasını sağlamak adına İl Özel İdaresi tarafından turizm amaçlı İmar planları yapılıncaya kadar bölgede hiçbir kaçak yapı yapılmayacağının taahhüdünü gerek sözlü gerekse de yazılı olarak taraflardan aldık. Böylece hem bölgeyi korumuş hem de ilimiz turizmine kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

DEREMEZRA'NIN TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN START VERİLDİ


Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Rize’ye turizm alanında büyük katkılar sağlayacağı öngörülen Ardeşen ilçesi Tunca vadisinde yer alan Deremezra’ya ulaşımı sağlayan yaklaşık 7 Milyon TL’lik yol projesinin birinci etabının ihale edildiğini söyledi.


Rize’de yeni turizm merkezleri oluşturma çalışmaları kapsamında önemli mesai harcayan Rize İl Genel Meclisi, bu kapsamda bir yandan gerek Rize’ye gerekse Ardeşen ilçesine turizm anlamında önemli katkılar sağlayacak Tunca vadisi ve Deremazra bölgesiyle ilgili turizm amaçlı imar planlama çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da bölgeye sağlayan yolu 2020 yılındaki yatırımları kapsamına aldı.


Meclis Başkanı İbrahim Türüt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada meclis olarak turizme çok önem verdiklerini ve bu çerçevede güzel çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek “Deremezra bölgesi de turizm anlamında değerli ve öne çıkan bir bölge. Birçok kez bölgede gezi ve incelemelerde bulunduk. Bölgede bir yandan imar çalışması yaparken bir yandan da yolun yapılması kararını aldık. Bu çerçevede Ardeşen ilçesi Eski Armutluk ve Deremezra’ya kadar uzanan 8,5 Km mevcut yolla ilgili genişleme, kazı, dolgu, duvar ve menfez işlerini kapsayan birinci etabını ihale ettik. Yer tesliminden sonra başlayacak ve toplam maliyeti 7 Milyon TL olan projenin, beton kaplama işinden oluşan ikinci etap ihalesini de önümüzdeki günlerde yapmayı hedefliyoruz. Ardeşen ilçesi ile Yeşil yolun bağlantısını da sağlayacak olan projenin, bölgede turizmin farklı destinasyonlarına ve saklı güzelliklerine daha kolay ulaşımına imkan vermesi nedeniyle bölge açısından değerini de arttırıyor” dedi.


Bölgenin turizme kazandırılmasının yanında bölgedeki mevcut doğal yapının ve kültürün bozulmaması ve korunması gerektiğini ifade eden Başkan Türüt, “bu anlamda bölge insanı ve yetkililerle Ardeşen’de birçok kez toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılar kapsamında Deremezra bölgesindeki o bakir güzel alanın korunmasını sağlamak adına İl Özel İdaresi tarafından turizm amaçlı İmar planları yapılıncaya kadar bölgede hiçbir kaçak yapı yapılmayacağının taahhüdünü gerek sözlü gerekse de yazılı olarak taraflardan aldık. Böylece hem bölgeyi korumuş hem de ilimiz turizmine kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi