RİZE'DE TEMSİLCİLİK AÇTI.

Rize 07.12.2019 - 17:09, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2072+ kez okundu.
 

RİZE'DE TEMSİLCİLİK AÇTI.

DiSK'e bağlı  Gıda iş sendikası Rize temsilciliği açıldı.Açılışa DISK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK GIDA İŞ SENDİKASI genel başkanı Seyit aslan Rize il  Temsilcisi Ramazan Sarı, CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz, CHP Merkez  ilçe başkanı  Necati Topalooğlu,çoban hareketi Rize il başkanı yardımcısı ile çok sayıda çaykur işçisi katıldı.   DISK Gda iş sendikası başkanı Sendikası Genel Başkan Seyit Aslan ,gerek kamuda ve gerekse özelde işçilerin ve emeklilerin insanca yaşayabilmek için alması gereken ücretleri alamadıklarını bunun için mücadele ettiklerini belirleterek; "Karadeniz coğrafyası sert bir coğrafyadır. Bu sert coğrafyada sıcakkanlı insanlarla beraber olmak beraber mücadele etmek için bugün buradayız. Çaykurda Öz Gıda iş yetkili olmasına rağmen 4 dönemden beri işçilerin hak ve hukukları konusunda ciddi hiç bir çalışma ve iyileştirme sağlayamamaktadırlar. Bugün  çaykurda  çalışan işçi ve  emekli işçi kardeşlerimiz  çaykurda hak ettikleri ücretleri alamıyorlar. Çay kurda 2007-2014 yılları arasında  emekli olan arkadaşlarımız bir hak kaybına uğramışlardır.Biz bu hak kayıplarının karşılanması için bir çok öneri sunduk bunların bazıları bizim baskılarımız sonucu hayata geçirildi.   Rize de sadece çaykur emeklilerinin olmadığını ifade edene Aslan; "100' e yakın özel sektör çay fabrikası var.Buralarda çalışan emekçi kardeşlerimiz sendikal haklardan yoksun çalışmaktalar.Bu emekçi kardeşlerimizin emeklilik haklarını alabilmesi için çalışmalar başlatacağız.Ülkemizde 2008 yılın dan beri bir ekonomik kriz var. Bu kriz gittikçe derinleşiyor.Bu krizin faturasını emekçilere kesiyorlar"dedi   DİSK Genel başkanı  Arzu Çerkezoğlu, Karadeniz'in tarihinin müMücadele ler le dolu olduğunu ifade ederek,Emekçilerin mmücadelesine dahil olmak için burada yız.  Çaykur da bir süreden beri ciddi sıkıntılar yaşanıyor.Emekçilerin kendileri ile ilgili alınacak kararlar konusunda söz sahibi olmasıı gerekiyor.Bugüne kadar emekçiler kendi hakları konusunda gelecekleri konusunda söz hakkına sahip olamadılar.Emekçi kardeşlerimiz ne kadar çok muadele ediyorsa o kadar çok hak sahibi olduklarını görüyoruz. Çaykurda mücadele eden hakları gasp edilen emekçi kardeşlerimizin mücadelesinin yanında olmak için bugün buradayız yarında burada olacağız."dedi.
DiSK'e bağlı  Gıda iş sendikası Rize temsilciliği açıldı.Açılışa DISK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK GIDA İŞ SENDİKASI genel başkanı Seyit aslan Rize il  Temsilcisi Ramazan Sarı, CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz, CHP Merkez  ilçe başkanı  Necati Topalooğlu,çoban hareketi Rize il başkanı yardımcısı ile çok sayıda çaykur işçisi katıldı.

 
DISK Gda iş sendikası başkanı Sendikası Genel Başkan Seyit Aslan ,gerek kamuda ve gerekse özelde işçilerin ve emeklilerin insanca yaşayabilmek için alması gereken ücretleri alamadıklarını bunun için mücadele ettiklerini belirleterek; "Karadeniz coğrafyası sert bir coğrafyadır. Bu sert coğrafyada sıcakkanlı insanlarla beraber olmak beraber mücadele etmek için bugün buradayız.


Çaykurda Öz Gıda iş yetkili olmasına rağmen 4 dönemden beri işçilerin hak ve hukukları konusunda ciddi hiç bir çalışma ve iyileştirme sağlayamamaktadırlar. Bugün  çaykurda  çalışan işçi ve  emekli işçi kardeşlerimiz  çaykurda hak ettikleri ücretleri alamıyorlar. Çay kurda 2007-2014 yılları arasında  emekli olan arkadaşlarımız bir hak kaybına uğramışlardır.Biz bu hak kayıplarının karşılanması için bir çok öneri sunduk bunların bazıları bizim baskılarımız sonucu hayata geçirildi.
 

Rize de sadece çaykur emeklilerinin olmadığını ifade edene Aslan; "100' e yakın özel sektör çay fabrikası var.Buralarda çalışan emekçi kardeşlerimiz sendikal haklardan yoksun çalışmaktalar.Bu emekçi kardeşlerimizin emeklilik haklarını alabilmesi için çalışmalar başlatacağız.Ülkemizde 2008 yılın dan beri bir ekonomik kriz var. Bu kriz gittikçe derinleşiyor.Bu krizin faturasını emekçilere kesiyorlar"dedi
 

DİSK Genel başkanı  Arzu Çerkezoğlu, Karadeniz'in tarihinin müMücadele ler le dolu olduğunu ifade ederek,Emekçilerin mmücadelesine dahil olmak için burada yız.  Çaykur da bir süreden beri ciddi sıkıntılar yaşanıyor.Emekçilerin kendileri ile ilgili alınacak kararlar konusunda söz sahibi olmasıı gerekiyor.Bugüne kadar emekçiler kendi hakları konusunda gelecekleri konusunda söz hakkına sahip olamadılar.Emekçi kardeşlerimiz ne kadar çok muadele ediyorsa o kadar çok hak sahibi olduklarını görüyoruz. Çaykurda mücadele eden hakları gasp edilen emekçi kardeşlerimizin mücadelesinin yanında olmak için bugün buradayız yarında burada olacağız."dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi