RİZE'DE TIBBI ONKOLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

Sağlık 08.07.2020 - 13:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2056+ kez okundu.
 

RİZE'DE TIBBI ONKOLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

Tıbbi onkoloji uzmanımız göreve başladı Sağlık Bakanlığınca Rize iline görevlendirilen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr.Arif Hakan Önder görevine başladı. Sağlık Bakanlığımızca yapılan görevlendirme ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan tıbbi onkoloji uzmanı Dr. Arif Hakan Önder 07 Temmuz 2020 tarihi itibariyle ilimize gelerek, görevine başlamıştır. Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kısa bir süre önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemize bağlı Onkoloji Merkezimizde görev yapan iki hekimden birisinin ailevi nedenlerinden dolayı tayini çıkıp, ilimizden ayrılmıştı. Son atama kurasında mezun hiçbir medikal onkoloji uzmanı olmadığından yerine atamada yapılamamıştır. En erken atamanın ancak Eylül sonuna doğru mümkün olabileceği sebebiyle söz konusu süreçte doktor takviyesinin zaruri olduğu görülmüştür.” dedi. Tepe, “Tek hekimle hizmet veren birimde haliyle yoğunluk oluşmuş ve vatandaşlarımız hekime ulaşmada sorunlar yaşamaya başlamıştır. Bu problemi gidermek için son derece önemli olan bu branşta Bakanlığımızdan atama yapılıncaya kadar görevlendirme yapılması istenilmiş, ancak ülke genelinde mevcut uzmanlık alanında kamuda görev yapan hekim azlığı sebebiyle görevlendirmede de zorluk yaşanmıştır.” diye konuştu. Tepe, “Yapılan çalışmalar ve bizzat ikili görüşmeler neticesinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan tıbbi onkoloji uzmanı Dr. Arif Hakan Önder ilimize gelip, görev yapmayı kabul etmiştir. Kendisi dün itibariyle ilimize gelmiş ve görevine başlamıştır. Kendisine yürekten teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.” diye belirtti. Muhakkak ki tüm hasta grupları içeresinde ilgiye, özveriye hatta morale en çok ihtiyaç duyan grup kanser hastaları olduğunu belirten Tepe, “Onların en azından tıbbi tedavi süreçlerinde sorun yaşamamaları adına gerekli her tür çabayı gösteriyoruz ve göstermek de zorundayız. Bu itibarla kısa süreçte dahi olsa hekim eksikliğinden dolayı doktora ulaşmakta, tedavisini almakta zorluk yaşayan tüm kanser hasta ve yakınlarımızdan tekraren özür diliyor ve yürekten geçmiş olsun diliyoruz.” değerlenmesinde bulundu. Tepe, “Ayrıca tüm bu süreçte yoğun gayret ve ilgi gösteren Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinciden, Valimize, Milletvekillerimizden, üst düzey duyarlı Rizeli bürokratlarımıza kadar herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tıbbi onkoloji uzmanımız göreve başladı


Sağlık Bakanlığınca Rize iline görevlendirilen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr.Arif Hakan Önder görevine başladı.


Sağlık Bakanlığımızca yapılan görevlendirme ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan tıbbi onkoloji uzmanı Dr. Arif Hakan Önder 07 Temmuz 2020 tarihi itibariyle ilimize gelerek, görevine başlamıştır.


Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kısa bir süre önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemize bağlı Onkoloji Merkezimizde görev yapan iki hekimden birisinin ailevi nedenlerinden dolayı tayini çıkıp, ilimizden ayrılmıştı. Son atama kurasında mezun hiçbir medikal onkoloji uzmanı olmadığından yerine atamada yapılamamıştır. En erken atamanın ancak Eylül sonuna doğru mümkün olabileceği sebebiyle söz konusu süreçte doktor takviyesinin zaruri olduğu görülmüştür.” dedi.


Tepe, “Tek hekimle hizmet veren birimde haliyle yoğunluk oluşmuş ve vatandaşlarımız hekime ulaşmada sorunlar yaşamaya başlamıştır. Bu problemi gidermek için son derece önemli olan bu branşta Bakanlığımızdan atama yapılıncaya kadar görevlendirme yapılması istenilmiş, ancak ülke genelinde mevcut uzmanlık alanında kamuda görev yapan hekim azlığı sebebiyle görevlendirmede de zorluk yaşanmıştır.” diye konuştu.


Tepe, “Yapılan çalışmalar ve bizzat ikili görüşmeler neticesinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan tıbbi onkoloji uzmanı Dr. Arif Hakan Önder ilimize gelip, görev yapmayı kabul etmiştir. Kendisi dün itibariyle ilimize gelmiş ve görevine başlamıştır. Kendisine yürekten teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.” diye belirtti.


Muhakkak ki tüm hasta grupları içeresinde ilgiye, özveriye hatta morale en çok ihtiyaç duyan grup kanser hastaları olduğunu belirten Tepe, “Onların en azından tıbbi tedavi süreçlerinde sorun yaşamamaları adına gerekli her tür çabayı gösteriyoruz ve göstermek de zorundayız. Bu itibarla kısa süreçte dahi olsa hekim eksikliğinden dolayı doktora ulaşmakta, tedavisini almakta zorluk yaşayan tüm kanser hasta ve yakınlarımızdan tekraren özür diliyor ve yürekten geçmiş olsun diliyoruz.” değerlenmesinde bulundu.


Tepe, “Ayrıca tüm bu süreçte yoğun gayret ve ilgi gösteren Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinciden, Valimize, Milletvekillerimizden, üst düzey duyarlı Rizeli bürokratlarımıza kadar herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi