RİZE'DE SU KESİNTİLERİNİN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN ..

Rize 18.06.2020 - 15:06, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1986+ kez okundu.
 

RİZE'DE SU KESİNTİLERİNİN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN ..

BAŞKAN RAHMİ METİN, VANA YENİLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ… Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Rize Andon İçme Suyu Ana İsale Hattı üzerindeki eski vanaların değişimi ve bu hat üzerinde meydana gelmiş olan arızaların tamiratı için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. Gün içerisinde farklı noktalarda aynı anda eş zamanlı başlatılan çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgiler alan Belediye Başkanı Rahmi Metin yapılan çalışmayla ilgili bir bilgilendirmede bulundu. Başkan Rahmi Metin açıklamasında; “Yaklaşık 6 aydır yenilenmesi gereken alanların tespitini yapmış ve bu çalışmaya başlamak için hazırlığımızı yapmıştık. Bugün 24 saatlik süre içerisinde 7 ayrı bölgede hem eskiyen vanaların değişmesi, hem de bazı yerlerde ana hatlarda yaşanan su kaçaklarıyla ilgili ve merkeze bağlı bazı köylerimize su verilebilmesi için yapmamız gereken işi pandemi süreci dolayısıyla beklemeye almıştık. Fakat gördük ki bir çok noktada sıkıntılar arttı ve bu nedenle bir gün önceden gerekli duyurularımızı da yaparak çalışmaya biran önce başladık. Bunu bir günlük süre içerisinde arkadaşlarımızın da gayretli bir şekilde yürüttüğü eş güdümlü çalışmayla tamamlamayı düşünüyoruz. Gün boyunca yapılacak olan bu çalışma gece 3 gibi biter ve sonrasında depolara su verilmeye başlanacak. Ardından Rize merkez, ilçelerimiz ve Özel İdaremize ait geçmişte yapılan köy şebekelerimiz suya kavuşmuş olacak ve su kesintilerinin yaşanmaması için buda geniş çaplı önemli bir hizmettir” dedi. SU KESİNTİLERİNİN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN AYRI BİR ÇALIŞMAMIZ VAR… Başkan Metin, “Ayrıca geçen yıl özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yaşadığımız su kesintilerinin tekrar yaşanmaması, yüksek apartman ve üst mahallelerimizde yaşanan su sıkıntılarının da giderilmesi için ayrı bir çalışma yürütüyoruz. Bu manada yapmış olduğumuz çalışmada ise Andon mevkiinde mevcut su tesisimize ayrı bir koldan su alarak tesisimizi besleyeceğiz. Bunun yanında birde gölet çalışması yaparak suyun azalma durumunda kritik durumlarda bu gölet sayesinde tesisimize su girişi kesintisiz sağlanmış olacak” dedi

BAŞKAN RAHMİ METİN, VANA YENİLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ…


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Rize Andon İçme Suyu Ana İsale Hattı üzerindeki eski vanaların değişimi ve bu hat üzerinde meydana gelmiş olan arızaların tamiratı için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.


Gün içerisinde farklı noktalarda aynı anda eş zamanlı başlatılan çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekipten bilgiler alan Belediye Başkanı Rahmi Metin yapılan çalışmayla ilgili bir bilgilendirmede bulundu.


Başkan Rahmi Metin açıklamasında; “Yaklaşık 6 aydır yenilenmesi gereken alanların tespitini yapmış ve bu çalışmaya başlamak için hazırlığımızı yapmıştık. Bugün 24 saatlik süre içerisinde 7 ayrı bölgede hem eskiyen vanaların değişmesi, hem de bazı yerlerde ana hatlarda yaşanan su kaçaklarıyla ilgili ve merkeze bağlı bazı köylerimize su verilebilmesi için yapmamız gereken işi pandemi süreci dolayısıyla beklemeye almıştık. Fakat gördük ki bir çok noktada sıkıntılar arttı ve bu nedenle bir gün önceden gerekli duyurularımızı da yaparak çalışmaya biran önce başladık. Bunu bir günlük süre içerisinde arkadaşlarımızın da gayretli bir şekilde yürüttüğü eş güdümlü çalışmayla tamamlamayı düşünüyoruz. Gün boyunca yapılacak olan bu çalışma gece 3 gibi biter ve sonrasında depolara su verilmeye başlanacak. Ardından Rize merkez, ilçelerimiz ve Özel İdaremize ait geçmişte yapılan köy şebekelerimiz suya kavuşmuş olacak ve su kesintilerinin yaşanmaması için buda geniş çaplı önemli bir hizmettir” dedi.


SU KESİNTİLERİNİN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN AYRI BİR ÇALIŞMAMIZ VAR…


Başkan Metin, “Ayrıca geçen yıl özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yaşadığımız su kesintilerinin tekrar yaşanmaması, yüksek apartman ve üst mahallelerimizde yaşanan su sıkıntılarının da giderilmesi için ayrı bir çalışma yürütüyoruz. Bu manada yapmış olduğumuz çalışmada ise Andon mevkiinde mevcut su tesisimize ayrı bir koldan su alarak tesisimizi besleyeceğiz. Bunun yanında birde gölet çalışması yaparak suyun azalma durumunda kritik durumlarda bu gölet sayesinde tesisimize su girişi kesintisiz sağlanmış olacak” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi