RİZE'DE SON YILLARIN EN BÜYÜK İZDİHAMI

Rize 03.01.2020 - 00:12, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1850+ kez okundu.
 

RİZE'DE SON YILLARIN EN BÜYÜK İZDİHAMI

RİZEDE HAYATİ İNANÇ’A MUHTEŞEM İLGİ   Gençlik ve Spor Rize  İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa İsmail Kahraman salonu küçük geldi.                                              İsmail Kahraman Kültür Merkezi son yıllarda en kalabalık etkinliğe ev sahipliği yaptı. Avukat-Yazar Hayati İnanç, "Kırkambar Edebiyat ve Medeniyet Söyleşileri" ile Rize'de Gençlerle ile bir araya geldi.     Rize’de İsmail Kahraman Salonunu merdivenleri sahne arkasını tıklım tıklım dolduran   Edebiyat sever gençler Avukat-Yazar Hayati İnanç’la "Can Veren Pervaneler"de buluştu. Rize Gençlik ve Spor  İl Müdürü Mustafa Çelik’in açılış konuşmasıyla başlayan sohbete katılan Hayati İnanç kalabalığı görünce Salon küçük geldi söyleyerek ilk alkışı aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kırkambar' gençlik söyleşisi büyük ilgi gördü.       Salonu tıklım tıklım dolduran kalabalığın sık sık alkış yağmuruna tuttuğu Hayati İnanç, Türkçe, Arapça ve Farsça dillerde çeşitli şiirler okuyarak katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı. “Her gün gülmelisiniz. Son gülen iyi güler boşuna denmemiş. Her Türk günde bir gazel okumalıdır ve her Türk erkeğinin ezberinde 10 beyt yer almalıdır. Divan Edebiyatı, geçmiş kültürümüzün eşsiz ve engin hazinelerinden biridir. Divan edebiyatını anlarsak kültürümüzü, neler kaybettiğimizi ve neleri kazanabileceğimizi çok daha iyi anlarız”  ifadesini kullandı. Konuşmasını kendine has üslubu ve şık esprilerle sürdürdü. Salonu dolduran şiir severlerin büyük ilgi ile takip ettiği Rize’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de ifade  Hayati İnanç, söyleşinin sonunda kitaplarını imzaladı.         Ezbere bildiği 7000 beyt ile Divan edebiyatının yaşayan abidelerinden birisi olan Avukat-Yazar Hayati İnanç 1961 yılında Denizli’de doğmuş.1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlığı dışında yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapmıştır. Çiftleri boşanmaktan çok barışmaya teşvik ettiği için alanında başarılı Avukatlardan biri olan İnanç son zamanlarda yaptığı konuşmaları ilgi ile izleniyor. Klasik eserlerden edindiği heyecanı her yaştaki gençlerle paylaşmayı hayat tarzı haline getirmiştir. Her biri ayrı bir dünyanın penceresini aralayan divan edebiyatının en güzel şairleri  ve unutulmaz beyitlerini kendine has üslubuyla Diyanet Tv.de Can veren pervaneler ismiyle  ekranlara getirdi. Hayati İnanç’ın TRT de yayınlanan Vapurda Çay Simit programıyla yaptığı konuşma beğeni topladı.     Konuşma sonrası Rize Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik tarafından Yazar-Avukat Hayati İnanç’a çeşitli hediyeler verildi. Yazar dinleyenlerle fotoğraf çektirdi.

RİZEDE HAYATİ İNANÇ’A MUHTEŞEM İLGİ
 

Gençlik ve Spor Rize  İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa İsmail Kahraman salonu küçük geldi.

                                            

İsmail Kahraman Kültür Merkezi son yıllarda en kalabalık etkinliğe ev sahipliği yaptı. Avukat-Yazar Hayati İnanç, "Kırkambar Edebiyat ve Medeniyet Söyleşileri" ile Rize'de Gençlerle ile bir araya geldi.

   
Rize’de İsmail Kahraman Salonunu merdivenleri sahne arkasını tıklım tıklım dolduran   Edebiyat sever gençler Avukat-Yazar Hayati İnanç’la "Can Veren Pervaneler"de buluştu. Rize Gençlik ve Spor  İl Müdürü Mustafa Çelik’in açılış konuşmasıyla başlayan sohbete katılan Hayati İnanç kalabalığı görünce Salon küçük geldi söyleyerek ilk alkışı aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kırkambar' gençlik söyleşisi büyük ilgi gördü.

     
Salonu tıklım tıklım dolduran kalabalığın sık sık alkış yağmuruna tuttuğu Hayati İnanç, Türkçe, Arapça ve Farsça dillerde çeşitli şiirler okuyarak katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşattı. “Her gün gülmelisiniz. Son gülen iyi güler boşuna denmemiş. Her Türk günde bir gazel okumalıdır ve her Türk erkeğinin ezberinde 10 beyt yer almalıdır. Divan Edebiyatı, geçmiş kültürümüzün eşsiz ve engin hazinelerinden biridir. Divan edebiyatını anlarsak kültürümüzü, neler kaybettiğimizi ve neleri kazanabileceğimizi çok daha iyi anlarız”  ifadesini kullandı. Konuşmasını kendine has üslubu ve şık esprilerle sürdürdü. Salonu dolduran şiir severlerin büyük ilgi ile takip ettiği Rize’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de ifade  Hayati İnanç, söyleşinin sonunda kitaplarını imzaladı.

       
Ezbere bildiği 7000 beyt ile Divan edebiyatının yaşayan abidelerinden birisi olan Avukat-Yazar Hayati İnanç 1961 yılında Denizli’de doğmuş.1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlığı dışında yayıncılık, yöneticilik, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk yapmıştır. Çiftleri boşanmaktan çok barışmaya teşvik ettiği için alanında başarılı Avukatlardan biri olan İnanç son zamanlarda yaptığı konuşmaları ilgi ile izleniyor. Klasik eserlerden edindiği heyecanı her yaştaki gençlerle paylaşmayı hayat tarzı haline getirmiştir. Her biri ayrı bir dünyanın penceresini aralayan divan edebiyatının en güzel şairleri  ve unutulmaz beyitlerini kendine has üslubuyla Diyanet Tv.de Can veren pervaneler ismiyle  ekranlara getirdi. Hayati İnanç’ın TRT de yayınlanan Vapurda Çay Simit programıyla yaptığı konuşma beğeni topladı.

   
Konuşma sonrası Rize Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik tarafından Yazar-Avukat Hayati İnanç’a çeşitli hediyeler verildi. Yazar dinleyenlerle fotoğraf çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi