Rize'de Sıradışı Bir Okuma Etkinliği

Eğitim 02.05.2019 - 15:26, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2849+ kez okundu.
 

Rize'de Sıradışı Bir Okuma Etkinliği

Rize'deki okullarda Rize İl Milli Eğitim müdürlüğü  öncülüğünde gerçekleştirilen önemli etkinliklerden bir tanesi de kitap okuma faaliyetleridir. Okullarımızın tamamında var olan okuma saatlerine farklı bir anlayışla ele alan okullarımızdan bir tanesi de Çayeli Ahmet Hamdi Nurzan İSHAKOĞLU Anadolu Lisesi. AHNİ’de gerçekleştirilen okuma etkinliklerinde klasik okumanın yanı sıra tablet ve akıllı telefon da okuma etkinliğine dahil edilmiştir.  Okul Müdürü Aydın MERTAYAK yaptıüı açıklamada : "İnteraktif Okuma’ adını verdiğimiz bu projemizde öğrenciler için sosyal hayatlarının vazgeçilmez bir ögesi olan telefon, tablet gibi teknolojik cihazları dezavantaj olmaktan çıkarıp eğitim öğretim adına avantajlı hale getirmeyi amaçladık. Bu yıl 9. sınıfları pilot sınıf olarak belirledik. Amacımız sonuçları değerlendirip kademeli bir şekilde üst sınıf düzeylerinde de bu projeyi uygulamak. Uygulama içeriğine baktığımızda; öğrenciler, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle okudukları kitapları sosyal medya platformları üzerinden tartışıp kitap hakkında görüşlerini birbirleriyle paylaşıyorlar. Elde ettiğimiz sonuçlara baktığımızda interaktif okuma kapsamındaki öğrencilerin okuma konusunda çok daha istekli oldukları görüldü." dedi.

Rize'deki okullarda Rize İl Milli Eğitim müdürlüğü  öncülüğünde gerçekleştirilen önemli etkinliklerden bir tanesi de kitap okuma faaliyetleridir. Okullarımızın tamamında var olan okuma saatlerine farklı bir anlayışla ele alan okullarımızdan bir tanesi de Çayeli Ahmet Hamdi Nurzan İSHAKOĞLU Anadolu Lisesi. AHNİ’de gerçekleştirilen okuma etkinliklerinde klasik okumanın yanı sıra tablet ve akıllı telefon da okuma etkinliğine dahil edilmiştir. 


Okul Müdürü Aydın MERTAYAK yaptıüı açıklamada : "İnteraktif Okuma’ adını verdiğimiz bu projemizde öğrenciler için sosyal hayatlarının vazgeçilmez bir ögesi olan telefon, tablet gibi teknolojik cihazları dezavantaj olmaktan çıkarıp eğitim öğretim adına avantajlı hale getirmeyi amaçladık. Bu yıl 9. sınıfları pilot sınıf olarak belirledik. Amacımız sonuçları değerlendirip kademeli bir şekilde üst sınıf düzeylerinde de bu projeyi uygulamak. Uygulama içeriğine baktığımızda; öğrenciler, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle okudukları kitapları sosyal medya platformları üzerinden tartışıp kitap hakkında görüşlerini birbirleriyle paylaşıyorlar. Elde ettiğimiz sonuçlara baktığımızda interaktif okuma kapsamındaki öğrencilerin okuma konusunda çok daha istekli oldukları görüldü." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi