RİZE'DE ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜLER

Rize 29.02.2020 - 15:14, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2461+ kez okundu.
 

RİZE'DE ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜDÜLER

Rize'nin İkizdere İlçesinin en büyük yaylalarından birisi olan Çağrankaya Yaylasında geleneksel olarak yapılan kar yürüyüşü 2020 yılında Ekrem Orhon anısına yapıldı.      İlçe Belediyesi önünde toplanan katılımcılar Suriye’nin kuzeyindeki İdlip’te önceki gün hain pusuda can vererek şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sonrası İstiklal marşı okunmasıyla başlayan yürüyüş öncesinde Merkez Camii İmamı Hüseyin Taşkın tarafından şehitlerimiz için Kur-an ı Kerim okunarak dualar edildi. Şehitlerimiz için yürüyoruz ’pankartıyla başlayan yürüyüşe yaklaşık 1000 kişi katıldı. Burada İkizdere Belediye Başkanı ve Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu birer konuşma yaptı. Çayhan Orhon Dervişoğlu konuşmasında’1983 yılında Rize-Erzurum karayolunda incelemede bulunurken vefat eden babamı İkizdereli dostları hiç unutmadı. Babamda İkizdere’yi severdi.1936 yılında ABD de Üniversite okurken Ovit Yolu onun bitirme tezi olmuştu. Sahilden gelip Erzurum’a ulaşacak karayolunda babamın önemli projesi vardı. Daha önce Verçenik Dağcılık tarafından Cumhuriyet Yürüyüşlerinin yapıldığı Ovit Zirvesine Ekrem Orhon adı verilmişti. Bugün 9.Çağrankaya Kar Yürüyüşüne babamın adını veren siz İkizdereli dostlarıma en derin saygılarımı sunarım’ dedi.      İkizdere Belediye Başkanı Haklan Karagöz’de yaptığı konuşmada ’burada 9.kez yürüyüşünü gerçekleştireceğimiz Çağrankaya Kar yürüyüşünü Ekrem Orhon anısına yapıyoruz. Ekrem Orhon’un İkizderelilerin hayatında önemli bir yeri var. Yürüyüşümüzün eğlence kısmını şehitlerimiz için iptal ettik. Yalnızca Çağrankaya yaylasına yorucu bir yürüyüş olacak akşam yaylada ki evlerde konaklayacağız. Yayla sahibi dostlarımız evlerini misafirler için açıyor. Şehitlerimiz içim yürüyoruz sloganıyla tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz’ dedi.      Ekrem Orhon yürüyüşüne Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, MHP İkizdere İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun, İstanbul’dan Prof.Dr.İlyas Tuncer,Dr.İslam İslamoğlu, AKP il Genel Meclis Üyeleri Ahmet Aksu, Emin Kanbur, Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu ve doğasever vatandaşlar katıldı.

Rize'nin İkizdere İlçesinin en büyük yaylalarından birisi olan Çağrankaya Yaylasında geleneksel olarak yapılan kar yürüyüşü 2020 yılında Ekrem Orhon anısına yapıldı.

    
İlçe Belediyesi önünde toplanan katılımcılar Suriye’nin kuzeyindeki İdlip’te önceki gün hain pusuda can vererek şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sonrası İstiklal marşı okunmasıyla başlayan yürüyüş öncesinde Merkez Camii İmamı Hüseyin Taşkın tarafından şehitlerimiz için Kur-an ı Kerim okunarak dualar edildi. Şehitlerimiz için yürüyoruz ’pankartıyla başlayan yürüyüşe yaklaşık 1000 kişi katıldı. Burada İkizdere Belediye Başkanı ve Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu birer konuşma yaptı. Çayhan Orhon Dervişoğlu konuşmasında’1983 yılında Rize-Erzurum karayolunda incelemede bulunurken vefat eden babamı İkizdereli dostları hiç unutmadı. Babamda İkizdere’yi severdi.1936 yılında ABD de Üniversite okurken Ovit Yolu onun bitirme tezi olmuştu. Sahilden gelip Erzurum’a ulaşacak karayolunda babamın önemli projesi vardı. Daha önce Verçenik Dağcılık tarafından Cumhuriyet Yürüyüşlerinin yapıldığı Ovit Zirvesine Ekrem Orhon adı verilmişti. Bugün 9.Çağrankaya Kar Yürüyüşüne babamın adını veren siz İkizdereli dostlarıma en derin saygılarımı sunarım’ dedi.

    
İkizdere Belediye Başkanı Haklan Karagöz’de yaptığı konuşmada ’burada 9.kez yürüyüşünü gerçekleştireceğimiz Çağrankaya Kar yürüyüşünü Ekrem Orhon anısına yapıyoruz. Ekrem Orhon’un İkizderelilerin hayatında önemli bir yeri var. Yürüyüşümüzün eğlence kısmını şehitlerimiz için iptal ettik. Yalnızca Çağrankaya yaylasına yorucu bir yürüyüş olacak akşam yaylada ki evlerde konaklayacağız. Yayla sahibi dostlarımız evlerini misafirler için açıyor. Şehitlerimiz içim yürüyoruz sloganıyla tüm şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz’ dedi.

    
Ekrem Orhon yürüyüşüne Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, MHP İkizdere İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun, İstanbul’dan Prof.Dr.İlyas Tuncer,Dr.İslam İslamoğlu, AKP il Genel Meclis Üyeleri Ahmet Aksu, Emin Kanbur, Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu ve doğasever vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi