Rize'de Sağlık Çalışanlarına

Sağlık 29.04.2019 - 13:50, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2549+ kez okundu.
 

Rize'de Sağlık Çalışanlarına

Sağlık Çalışanlarına "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’’ Eğitimi    Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanelerdeki sağlık çalışanlarına "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’’ eğitimi gerçekleştirildi.    İlimizde Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları kapsamında ilimizdeki hastanelerde görev yapmakta olan sağlık çalışanlarına 02-04 Nisan 2019 tarihlerinde, Toplum Sağlığı Merkezi ile İlçe Sağlık Müdürlükleri’nde görev yapmakta olan sağlık çalışanlarına 17-19 Nisan 2019 tarihlerinde "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’’ eğitimi verildi.    1991 yılından bugüne Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir.     Bu program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere “ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi” öğütlenmektedir. 

Sağlık Çalışanlarına "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’’ Eğitimi 

 

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastanelerdeki sağlık çalışanlarına "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’’ eğitimi gerçekleştirildi. 

 

İlimizde Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları kapsamında ilimizdeki hastanelerde görev yapmakta olan sağlık çalışanlarına 02-04 Nisan 2019 tarihlerinde, Toplum Sağlığı Merkezi ile İlçe Sağlık Müdürlükleri’nde görev yapmakta olan sağlık çalışanlarına 17-19 Nisan 2019 tarihlerinde "Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’’ eğitimi verildi. 

 
1991 yılından bugüne Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir.  

 

Bu program çerçevesinde tüm Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere “ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi” öğütlenmektedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi