RİZE'DE O KİŞİ İÇİN YASAL SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

Siyaset 22.06.2020 - 19:41, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2138+ kez okundu.
 

RİZE'DE O KİŞİ İÇİN YASAL SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

O Kişi İçin YASAL Süreci Takıp Ediyoruz   CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz yaptığı yazılı açıklamada Fındıklı ilçesine Belediye başkanına, CHP Rize İl başkanına, ilçedeki CHP lilere ve CHP’ li kadınlara karşı hakaret, küfür ve tehditler savuran M.A. adlı kişinin açıklamalarını tasvip etmeyen MHP İl Başkanı İhsan Alkan açıklamalarını takdirle karşıladığını ifade etti. Başkan Deniz adı geçen kişiyle ilgili yargılamayı takip ettiklerini ve yasal süreç sonuna kadar da işin peşini bırakmayacaklarını belirtti.   Başkan deniz açıklamasında, “Fındıklı'da geçtiğimiz günlerde M.A. isimli kişinin Fındıklılı kadınlara karşı sosyal medya hesabından yapmış olduğu hakaret ve taciz dolu açıklamalarını kınayan ve eleştiren MHP Rize İl Başkanı Sayın İhsan Alkan'ın açıklamalarını takdirle karşılıyoruz” dedi.   Başkan Deniz, “Adı geçen ve kendisini “Tayyip Erdoğan’ın Askeri “olarak tanımlayan kişi uzun zamandır Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımıza ve Belediye Başkanımıza da sosyal medya dan hakaret ve tehdit dolusu yazılar yazıyordu. Kendisiyle ile ilgili olarak gerekli olan yasal başvurular ve şikâyetler yapılmıştır. Son olarak 1 gün gözaltında tutulduktan sonra adli gözetimle serbest bırakılmıştır. Konuyla ilgili yasal süreç devam etmektedir. Yasal süreci sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuyla ilgili hukuki süreç başlamıştır. Bundan sonra iş hukukta. Adı geçen kişinin partimizle ilişkisi bulunmamaktadır” dedi. Başkan deniz, Adı geçen kişi daha önce de aynı doğrultuda sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapmış bunun sonucunda İl Başkanlığımız tarafından İl Disiplin kuruluna sevk edilmiş kendisiyle ilgili disiplin yönünden soruşturmalar yapıldıktan sonra İl Disiplin Kurulunun 06.12.2019 tarih ve 2019/40 kararıyla partiden kesin ihraç edildiğini belirtti   Başkan Deniz, “İl Disiplin kurulunun kararı Genel Merkezimiz tarafından incelenmiş ve adı geçen kişinin üyelik kaydı ihraç edilenler dosyasına aktarılarak partimizle ilişkisi kesilmiştir. Genel Merkezimizin bu kararı 13 Ocak 2020 tarihinde İl ve İlçe Başkanlığımıza bildirilmiştir. Adı geçen şahsın 13 Ocak 2020 tarihi itibariyle PARTİMİZLE hiç bir ilişkisi bulunmamaktadır”dedi.    

O Kişi İçin YASAL Süreci Takıp Ediyoruz

 

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz yaptığı yazılı açıklamada Fındıklı ilçesine Belediye başkanına, CHP Rize İl başkanına, ilçedeki CHP lilere ve CHP’ li kadınlara karşı hakaret, küfür ve tehditler savuran M.A. adlı kişinin açıklamalarını tasvip etmeyen MHP İl Başkanı İhsan Alkan açıklamalarını takdirle karşıladığını ifade etti. Başkan Deniz adı geçen kişiyle ilgili yargılamayı takip ettiklerini ve yasal süreç sonuna kadar da işin peşini bırakmayacaklarını belirtti.

 

Başkan deniz açıklamasında, “Fındıklı'da geçtiğimiz günlerde M.A. isimli kişinin Fındıklılı kadınlara karşı sosyal medya hesabından yapmış olduğu hakaret ve taciz dolu açıklamalarını kınayan ve eleştiren MHP Rize İl Başkanı Sayın İhsan Alkan'ın açıklamalarını takdirle karşılıyoruz” dedi.

 

Başkan Deniz, “Adı geçen ve kendisini “Tayyip Erdoğan’ın Askeri “olarak tanımlayan kişi uzun zamandır Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımıza ve Belediye Başkanımıza da sosyal medya dan hakaret ve tehdit dolusu yazılar yazıyordu. Kendisiyle ile ilgili olarak gerekli olan yasal başvurular ve şikâyetler yapılmıştır. Son olarak 1 gün gözaltında tutulduktan sonra adli gözetimle serbest bırakılmıştır. Konuyla ilgili yasal süreç devam etmektedir. Yasal süreci sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuyla ilgili hukuki süreç başlamıştır. Bundan sonra iş hukukta. Adı geçen kişinin partimizle ilişkisi bulunmamaktadır” dedi.

Başkan deniz, Adı geçen kişi daha önce de aynı doğrultuda sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapmış bunun sonucunda İl Başkanlığımız tarafından İl Disiplin kuruluna sevk edilmiş kendisiyle ilgili disiplin yönünden soruşturmalar yapıldıktan sonra İl Disiplin Kurulunun 06.12.2019 tarih ve 2019/40 kararıyla partiden kesin ihraç edildiğini belirtti

 

Başkan Deniz, “İl Disiplin kurulunun kararı Genel Merkezimiz tarafından incelenmiş ve adı geçen kişinin üyelik kaydı ihraç edilenler dosyasına aktarılarak partimizle ilişkisi kesilmiştir. Genel Merkezimizin bu kararı 13 Ocak 2020 tarihinde İl ve İlçe Başkanlığımıza bildirilmiştir. Adı geçen şahsın 13 Ocak 2020 tarihi itibariyle PARTİMİZLE hiç bir ilişkisi bulunmamaktadır”dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi