Rize’de “NRP” eğitimi düzenlendi                                                        

Sağlık 01.04.2019 - 12:09, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2560+ kez okundu.
 

Rize’de “NRP” eğitimi düzenlendi                                                        

Rize’de “NRP” eğitimi düzenlendi                                                         Yenidoğanda asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) sürdürülmektedir.   Bu program kapsamında Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi koordinasyonunda gerçekleşen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Rize İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Tepe‘nin açılış konuşması ile başladı.  İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe;  dünyada olduğu ülkemizde de bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi, asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin öneminden bahsederek her yenidoğanın yeterli ve doğru resüsitasyon hakkının olduğuna vurgu yapmıştır.  İlimizde 26-28 mart tarihlerinde Rize İl sağlık Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi’nin koordinatörlüğünde Yenidoğan Canlandırma Programı  (NRP) Uygulayıcı Eğitimi tamamlanmıştır. Kurs süresince eğitimleri; Bakanlık Kurs Sorumlusu Öğrt. Sevil Özmen, Öğrt. Nurhan Babaoğlu,  Dr. Melda Ünal,  Uzm. Dr.Muammer Kazancı,  Uzm. Dr. Şebnem Kader,  Hemşire Süheyla Kasım, Hemşire Dilek Kaptan, Öğrt. Görevlisi İlknur Kahriman, Öğrt. Görevlisi Kıymet Yeşilçiçek ve Dr. Berna Hekimoğlu sürdürdü.   Eğitime katılan 46 sağlık çalışanı sertifikalarını almaya hak kazandı.   

Rize’de “NRP” eğitimi düzenlendi                                                        

Yenidoğanda asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) sürdürülmektedir.  

Bu program kapsamında Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi koordinasyonunda gerçekleşen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Rize İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Tepe‘nin açılış konuşması ile başladı. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe;  dünyada olduğu ülkemizde de bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi, asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin öneminden bahsederek her yenidoğanın yeterli ve doğru resüsitasyon hakkının olduğuna vurgu yapmıştır. 

İlimizde 26-28 mart tarihlerinde Rize İl sağlık Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi’nin koordinatörlüğünde Yenidoğan Canlandırma Programı  (NRP) Uygulayıcı Eğitimi tamamlanmıştır.

Kurs süresince eğitimleri; Bakanlık Kurs Sorumlusu Öğrt. Sevil Özmen, Öğrt. Nurhan Babaoğlu,  Dr. Melda Ünal,  Uzm. Dr.Muammer Kazancı,  Uzm. Dr. Şebnem Kader,  Hemşire Süheyla Kasım, Hemşire Dilek Kaptan, Öğrt. Görevlisi İlknur Kahriman, Öğrt. Görevlisi Kıymet Yeşilçiçek ve Dr. Berna Hekimoğlu sürdürdü.  

Eğitime katılan 46 sağlık çalışanı sertifikalarını almaya hak kazandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi