RİZE'DE MUHTEŞEM CUMA NAMAZI MANZARALARI

Rize 29.05.2020 - 14:18, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2780+ kez okundu.
 

RİZE'DE MUHTEŞEM CUMA NAMAZI MANZARALARI

Rize'de  bulunan Camilerde  vatandaşlar cuma namazını sosyal mesafeye uygun şekilde kıldı.  Koronavirüs tedbirleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı kararla 16 Mart 2020 tarihinden itibaren ibadete kapatılan camiler yeniden açıldı. Rize'de  belirlenen camilerde bugün ilk Cuma namazı cemaatle kılındı. Rize'deki camilerde vatandaşlar Merkz Şeyh Cami ve SAHİL Cami  avlusunda ve yollara  çizgilerle belirlenen yerlere seccadelerini sererek namaz kıldı. Maske takan vatandaşlar arasında kılacakları yerler için 1,5 metre mesafe bırakıldı.  Koronavirüs tedbirleri kapsamına 16 Mart'ta cemaatle ibadete ara verilen camiler, yeniden ibadete açıldı. Rize'de cuma namazı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda sosyal mesafe kuralına uyan binlerce kişi tarafından kılındı. İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından kıldırılan namazda Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Muhammed Avcı ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de saf tuttu.    Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, cuma namazı öncesi alanda ekiplerin titizlikle dezenfekte çalışmaları yaptığını belirterek, "Sosyal mesafeyi koruma adına şeritler çekildi. Belediye otobüslerini alanın etrafına çekerek; hem cemaati dış dünyadan ayırarak manevi hissini artırdık hem de araç trafiğini aksatmamaya özen gösterdik. İnsanlar yaklaşık 10 haftadır cuma namazı kılamamanın isteği ve üzüntüsü içerisinde bir araya gelerek, namazımızı hep beraber eda ettik. İnşallah kısa zamanda omuz omuza ve safları sıklaştırarak namaz kılmayı Allah bizlere nasip eder" dedi.  RizeninSesi haber Sitesi Müdürü  Bayram Arif TURAN ve  TRT Rize Muhabiri Meryem ŞİŞMAN'ın objektifinden yansıyan o muhteşem görütüler.

Rize'de  bulunan Camilerde  vatandaşlar cuma namazını sosyal mesafeye uygun şekilde kıldı. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı kararla 16 Mart 2020 tarihinden itibaren ibadete kapatılan camiler yeniden açıldı.


Rize'de  belirlenen camilerde bugün ilk Cuma namazı cemaatle kılındı. Rize'deki camilerde vatandaşlar Merkz Şeyh Cami ve SAHİL Cami  avlusunda ve yollara  çizgilerle belirlenen yerlere seccadelerini sererek namaz kıldı. Maske takan vatandaşlar arasında kılacakları yerler için 1,5 metre mesafe bırakıldı. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamına 16 Mart'ta cemaatle ibadete ara verilen camiler, yeniden ibadete açıldı. Rize'de cuma namazı 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda sosyal mesafe kuralına uyan binlerce kişi tarafından kılındı. İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından kıldırılan namazda Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Muhammed Avcı ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de saf tuttu. 

 

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, cuma namazı öncesi alanda ekiplerin titizlikle dezenfekte çalışmaları yaptığını belirterek, "Sosyal mesafeyi koruma adına şeritler çekildi. Belediye otobüslerini alanın etrafına çekerek; hem cemaati dış dünyadan ayırarak manevi hissini artırdık hem de araç trafiğini aksatmamaya özen gösterdik. İnsanlar yaklaşık 10 haftadır cuma namazı kılamamanın isteği ve üzüntüsü içerisinde bir araya gelerek, namazımızı hep beraber eda ettik. İnşallah kısa zamanda omuz omuza ve safları sıklaştırarak namaz kılmayı Allah bizlere nasip eder" dedi. 


RizeninSesi haber Sitesi Müdürü  Bayram Arif TURAN ve  TRT Rize Muhabiri Meryem ŞİŞMAN'ın objektifinden yansıyan o muhteşem görütüler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi