Rize’ de Muhtarlar Akademisi Projesi Hayata Geçirildi

Rize 12.10.2019 - 23:33, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1637+ kez okundu.
 

Rize’ de Muhtarlar Akademisi Projesi Hayata Geçirildi

Rize’ de Muhtarlar Akademisi Projesi Hayata Geçirildi  Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi, etkinlik ve işlevleri artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması, kişisel gelişmelerine destek verilerek, kanun ve mevzuat üzerinde bilgilerinin arttırılması amacıyla köy ve mahalle muhtarlarına yönelik Derepazarı Kaymakamlığınca "Muhtarlar Akademisi" düzenlendi.  Muhtarlar Akademisinin açılış konuşmasını yapan Derepazarı Kaymakamı Osman Acar,  muhtarlığın yerel yönetimin halkla buluşan dinamik alt birimi olduğunu, söyledi. Kaymakam Acar,  köy ve mahalle muhtarlıklarının ülkemizde demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlardan biri olduğunu ifade etti. Acar, muhtarların vatandaşların kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle de kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki rolünü büyük olduğunu, ifade etti. Acar,  “muhtarlarla birlikte el ele çalıştıklarını, amaçlarının daha kaliteli hizmeti vatandaşlara sunmak olduğunu, muhtarların yetişmelerine toplum içerisinde rollerini daha iyi, işlevlerini daha iyi yerine getirebilmelerine yönelik bu programı gerçekleştiriyor” dedi  Derepazarı Kaymakamı Sayın Osman Acar, “eğitim sayesinde muhtarların önemli bilgilerle donatıldığını, muhtarlık makamının yerel yönetimlerin adeta can damarıdır. Kalkınmanın yerelden, yerel yönetimin de mahalle ve köylerden başlar.  Bu bağlamda buradaki insanlarımızı mutlu edebilirsek, ilçeyi mutlu edebileceklerini o yüzden verilen eğitimi çok önemsediklerini, eğitime gösterilen yoğun katılımın muhtarların işlerini ne kadar önemsediklerinin bir göstergesi olduğunu, eğitimin yaşının olmadığını, muhtarların toplumun önderidir” dedi  Eğitime katılan köy ve mahalle muhtarları ise,   verilen eğitimle kendilerine güç, bilgilerine bilgi kattıklarını ve olaylara daha farklı bakmalarının sağlandığını, bu program sayesinde elde ettikleri bilgileri günlük hayatlarındaki birikimlerle farklı düşünceler elde ettiklerini belirterek Muhtarlar Akademisini düzenlemesinden dolayı Derepazarı Kaymakamı Sayın Osman Acar’a teşekkür ettiler.  Muhtarlar Akademisinde; Protokol ve Görgü Kuraları, Liderlik Eğitimi, 442 Sayılı Köy Kanunu, 4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyeti Teşkiline Dair Kanun, 3194 Sayılı İmar Kanunu, Evlendirme Yönetmeliği, Muhtar Bilgi Sistemi, Tapu İş ve İşlemleri, 3294 sayılı Kanun Gereğince Vakıftan Yararlanacak Olan Vatandaşların Yararlanma Şartları, Alkol ve Uyuşturucu İle Mücadele konuları ele alındı.  Program sonunda, eğitime katılan köy ve mahalle muhtarlarına, İlçemiz Kaymakam Sayın Osman Acar tarafından Katılım Belgesi verildi.

Rize’ de Muhtarlar Akademisi Projesi Hayata Geçirildi 


Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi, etkinlik ve işlevleri artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması, kişisel gelişmelerine destek verilerek, kanun ve mevzuat üzerinde bilgilerinin arttırılması amacıyla köy ve mahalle muhtarlarına yönelik Derepazarı Kaymakamlığınca "Muhtarlar Akademisi" düzenlendi. 


Muhtarlar Akademisinin açılış konuşmasını yapan Derepazarı Kaymakamı Osman Acar,  muhtarlığın yerel yönetimin halkla buluşan dinamik alt birimi olduğunu, söyledi. Kaymakam Acar,  köy ve mahalle muhtarlıklarının ülkemizde demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlardan biri olduğunu ifade etti. Acar, muhtarların vatandaşların kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle de kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki rolünü büyük olduğunu, ifade etti. Acar,  “muhtarlarla birlikte el ele çalıştıklarını, amaçlarının daha kaliteli hizmeti vatandaşlara sunmak olduğunu, muhtarların yetişmelerine toplum içerisinde rollerini daha iyi, işlevlerini daha iyi yerine getirebilmelerine yönelik bu programı gerçekleştiriyor” dedi 


Derepazarı Kaymakamı Sayın Osman Acar, “eğitim sayesinde muhtarların önemli bilgilerle donatıldığını, muhtarlık makamının yerel yönetimlerin adeta can damarıdır. Kalkınmanın yerelden, yerel yönetimin de mahalle ve köylerden başlar.  Bu bağlamda buradaki insanlarımızı mutlu edebilirsek, ilçeyi mutlu edebileceklerini o yüzden verilen eğitimi çok önemsediklerini, eğitime gösterilen yoğun katılımın muhtarların işlerini ne kadar önemsediklerinin bir göstergesi olduğunu, eğitimin yaşının olmadığını, muhtarların toplumun önderidir” dedi 


Eğitime katılan köy ve mahalle muhtarları ise,   verilen eğitimle kendilerine güç, bilgilerine bilgi kattıklarını ve olaylara daha farklı bakmalarının sağlandığını, bu program sayesinde elde ettikleri bilgileri günlük hayatlarındaki birikimlerle farklı düşünceler elde ettiklerini belirterek Muhtarlar Akademisini düzenlemesinden dolayı Derepazarı Kaymakamı Sayın Osman Acar’a teşekkür ettiler. 


Muhtarlar Akademisinde; Protokol ve Görgü Kuraları, Liderlik Eğitimi, 442 Sayılı Köy Kanunu, 4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyeti Teşkiline Dair Kanun, 3194 Sayılı İmar Kanunu, Evlendirme Yönetmeliği, Muhtar Bilgi Sistemi, Tapu İş ve İşlemleri, 3294 sayılı Kanun Gereğince Vakıftan Yararlanacak Olan Vatandaşların Yararlanma Şartları, Alkol ve Uyuşturucu İle Mücadele konuları ele alındı. 


Program sonunda, eğitime katılan köy ve mahalle muhtarlarına, İlçemiz Kaymakam Sayın Osman Acar tarafından Katılım Belgesi verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi